Het Verborgen Orakel (De Beproevingen van Apollo #1) – Rick Riordan

Geplaatst op 13 november 2016 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

Het Verborgen Orakel (De Beproevingen van Apollo #1) – Rick RiordanHet verborgen orakel door Rick Riordan
Ook door deze auteur: De Bliksemdief
Serie: De Beproevingen van Apollo #1
Andere boeken in deze serie: De Duistere Voorspelling
Uitgever: Van Goor | Augustus 2016
Genres: Young Adult, Jeugd, Fantasy, Mythologie, Avontuur
Aantal pagina's: 352
ISBN: 9789000350995
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

Het langverwachte vervolg op Percy Jackson en Helden van Olympus!

Hoe straf je een onsterfelijke? Door hem menselijk te maken.
Nadat hij zijn vader Zeus boos heeft gemaakt, wordt de god Apollo uit Olympus verbannen. Hij belandt als tiener in New York, zonder zijn goddelijke krachten. Daar moet de 4000 jaar oude godheid zien te overleven in de moderne wereld totdat hij een manier weet te vinden om weer in de gunst te komen bij Zeus. Maar Apollo heeft vele vijanden — goden, monsters en stervelingen die niets liever willen dan dat hij permanent wordt vernietigd. Apollo heeft vrienden nodig om te overleven in de sterfelijke wereld en, hopelijk, op een dag zijn goddelijke krachten terug te krijgen. Wie anders dan de halfgoden van Kamp Halfbloed zouden hem kunnen helpen bij die missie?

Heb je het ene boek amper uit, dan komt Rick Riordan alweer met een volgend boek. Hallo, hoe snel schrijft die man wel niet? Het verborgen orakel is het eerste boek van De Beproevingen van Apollo serie en gaat weer over de Griekse Goden en speelt zich af na de tweede serie. Iedereen raadde me eigenlijk af dit boek nu al te lezen in verband met spoilers. Maar eigenwijs is ook wijs, vind ik. Dus las ik het boek.

apollo2

Het verborgen Orakel gaat over god Apollo, die Zeus zo boos heeft gemaakt dat hij terug naar aarde wordt gestuurd; als 16-jarige sterfelijke tiener. Oeps. Al snel komt hij Meg tegen, wat een half-god blijkt te zijn. Iedereen zit achter hem aan, dus hij weet niks beters dan bij Percy Jackson aanbellen om hen naar kamp Half-bloed te brengen. Maar ook daar is iets gruwelijks mis; er blijken kinderen te verdwijnen. En zolang er geen orakel is, kunnen er ook geen nieuwe beproevingen aangegaan worden.

Zoals ik van Rick Riordan gewend ben, is Het verborgen orakel weer een ontzettend grappig boek. Soms lijkt het iets te geforceerd grappig, maar het past. Het past gewoon bij de hele reeks en de manier waarop zijn werelden in elkaar zitten. En als je denkt dat je na zo veel boeken wel klaar met die wereld zou kunnen zijn, dan laat Riordan met dit boek wederom zien dat hij een onuitputtelijke fantasie heeft. Wat jaloersmakend.

apollo3

Het verborgen orakel wist mij enorm te boeien en bleek prima te lezen als je bepaalde boeken nog niet gelezen hebt. Ik heb namelijk de Percy Jackson serie wel gelezen, maar de Helden van de Olympus niet, en dit boek speelt zich daarna af. Ja, je krijgt wat spoilers, maar om nou te zeggen dat ik mindblowing gespoiled ben? Nee. En het is oprecht prima te volgen.

Ik vond het heel leuk om weer terug te zijn in de wereld van Kamp Half-bloed. Om oude bekenden te zien, maar ook om nieuwe personages te ontdekken. Daarnaast vind ik het tof dat er dit keer een god in de hoofdrol speelt. Een god zonder vermogens. Dit geeft een nieuwe dynamiek en een frisse wind. Tja, Riordan verzint steeds weer wat nieuws.

Het verborgen orakel zit weer vol spanning, avontuur en de nodige humor.

Wat ik zo fijn vind aan Riordan’s boeken is dat ze van constante kwaliteit zijn, dat er veel zijn, dat ze ergens ook heel leerzaam zijn en dat ze ook leuk blijven voor allerlei leeftijden. Ik vond het verhaal nooit kinderachtig en constant spannend. Ik heb er alleen maar meer zin in gekregen om ook De Helden van de Olympus bij elkaar te gaan sparen. Want dit soort klassiekers horen nu eenmaal in mijn boekenkast!

apollo

four-stars

Tags: , , , , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.