Schaduwzwart (Spellslinger #2) – Sebastien de Castell

Geplaatst op 13 maart 2018 door Emmy in Boeken, Recensie / 10 Comments

Schaduwzwart (Spellslinger #2) – Sebastien de CastellSchaduwzwart door Sebastien de Castell
Ook door deze auteur: Vogelvrij
Serie: Spellslinger #2
Andere boeken in deze serie: Vogelvrij
Uitgever: Meis & Maas | Maart 2018
Genres: Young Adult, Fantasy
Aantal pagina's: 328
ISBN: 9789030503668
Uitgave: ARC
Goodreads
four-stars

Na het overweldigende eerste deel, verschijnt nu het tweede deel uit de magische Spellslinger-serie.

Vier maanden nadat Kellen zijn bevolking is ontvlucht, blijkt hij nog slechter te zijn in overleven als vogelvrijverklaarde dan als magiër. En dat zijn enige bondgenoten een opschepperige kaartspeler en een stelende eekhoornkat zijn, helpt ook niet al mee.

Dan ontmoet hij Seneira, een geblinddoekt meisje dat niet blind is. Haar geheimen betrekken Kellen bij een samenzwering van magie, chantage en moord. Het is aan Kellen om de magiër te vinden die verantwoordelijk is voor de slachtoffers van deze mystieke plaag, beter bekend als het schaduwzwart... Kan hij op zijn verstand vertrouwen om in leven te blijven in het land van de Zeven Zanden?

Ik ben dol op originele fantasiewerelden, en daarom vond ik Sebastian de Castell’s Vogelvrij een tof boek. Het deed me denken aan Firefly en aan magische cowboys en tja.. Dat smaakte wel naar meer. Toen ik mee mocht doen met de Schaduwzwart blogtour, was ik onmiddellijk enthousiast. En denk je nu aan het eind van deze recensie; dit boek wil ik ook! Ik mag van uitgeverij Meis & Maas een exemplaar weggeven.

Kellen is vogelvrij; hij is voortvluchtig. Samen met Ferius, een agnosie en zijn eekhoornkat Reichis trekt hij door het land, lerend wat hij kan en niet zonder gevaar. Want zo goed in overleven is hij niet. En dan ontmoet hij Seneira en raakt hij betrokken bij meer magie, chantage en moord, want een tovenaar maakt mensen ziek…

Schaduwzwart is een stuk duisterder dan het eerste deel, maar daardoor komt de westernachtige setting nog beter tot leven. Ik vond het fantastisch om weer met Kellen en Ferius op reis te gaan en die sarcastische rotkat Reichis stal mijn hart. Ik hou ook enorm van de band tussen Kellen en Ferius. De manier waarop ze hem aanspreekt en begeleid vond ik erg goed passen. Ook de andere agnosie in het boek en de interacties tussen beiden vond ik een sterk element. Hoewel ik Ferius fantastisch vind, was ik wel bang dat zij en Kellen enkel het toneel zouden vullen en het was goed om te lezen dat er meer interactie is.

In dit deel merk je dat Kellen gefrustreerd raakt dat hij – voor zijn gevoel – niet leert wat hij eigenlijk wil leren. Hij verwacht meer hulp van zijn mentor en voelt zich alleen en misplaatst. Dit is een groot kenmerk van een tweede boek, welke toch vaak gericht is op de ontwikkeling van de hoofdpersoon. Ik vond het hier erg goed tot uiting komen. Ik kon Kellens frustratie gewoon voelen.

Hoewel is de spanning niet erg hoog vond, heb ik wel genoten van het boek. De wereld waarin Kellen leeft is goed uitgewerkt en kwam weer erg overtuigend naar voren. Het is behoorlijk heftig allemaal en dat mag ook duidelijk naar voren komen. Het is niet allemaal liefjes. En daar hou ik ook al van. Ik hou van veel dingen.

Schaduwzwart was weer genieten, knul.

Sebastien de Castell is een fantastische auteur en ik geniet ontzettend van de wereld die hij heeft bedacht. De personages zijn in Schaduwzwart weer enorm kleurrijk en de setting is fantastisch. Ik hou ook heel erg van de relaties tussen de personages en de manier waarop hun twijfels en gevoelens tot uiting komen. Ik kijk nu al enorm uit naar het derde deel. Gelukkig hoef ik nog geen afscheid te nemen van Kellen, Ferius, Reichis en de andere (nieuwe) personages.

Win!

Nieuwsgierig geworden en wil jij een exemplaar winnen? Laat dan voor 20 maart een reactie achter waarin je vertelt wat jouw magische krachten zijn. Verras me, wees uitgebreid en wie weet…

Deze blogpost is onderdeel van een blogtour. De vorige stop was bij Thrillers and More en morgen kun je een blogpost vinden op Firefly Books.

four-stars

Tags: , , , , , ,

Divider

10 responses to “Schaduwzwart (Spellslinger #2) – Sebastien de Castell

 1. Daniella van Rossum

  Bedankt weer voor je recensie! Dit boek komt echt op mijn verlanglijst. Magisch? Ik denk dat mijn magie in mijn zorgzaamheid zit en dat ik het leuk vind om mensen te verrassen en zich fijn te laten voelen. Welke magie ik zou wensen? Niet egoïstisch? Ik zou mensen zich nog fijner willen laten voelen en zelfs kunnen genezen. En egoïstisch? Ik zou wel alle boeken op mijn verlanglijstje tevoorschijn willen toveren, zodat ik niet meer hoef te kiezen.

 2. Do

  Wat een leuke winactie. Fijne recensie ook. Ik ben heel benieuwd naar Schaduwzwart, aangezien Vogelvrij echt een heel tof boek is. Ik vond Reichis in het begin echt een irritante ‘rotkat’ inderdaad, maar later in het verhaal ben ik zijn sarcasme toch wel gaan waarderen. Mijn magische krachten zijn het lezen van mensen, ik kan vrij snel aanvoelen of mensen goede bedoelingen hebben of niet en dit lijkt mij zeker handig wanneer ik in de wereld van Kellen terecht zou komen. Niet een hele spannende magische kracht, maar zeker hulpzaam denk ik!

 3. Mariska

  Oehhh ik ben echt heel erg benieuwd naar schaduwzwart!! Vogelvrij vond ik echt verrassend goed! Mijn super kracht is.. altijd het positieve zien in alles en iedereen (ook al is dat tegenwoordig soms lastig).. mijn motto is: “wie goed doet, goed ontmoet”.. en als je zelf lief en vrolijk bent naar anderen, nemen mensen dat vaak van je over.. en het werkt zeker niet altijd, maar toch is het al fijn als het soms lukt!!

 4. Dionne

  Zeker doe ik mee, Vogelvrij was ook echt een geweldig boek. Over mijn magische kracht moet ik even nadenken, ik heb er zoveel.. Haha nee ik vind het nogal een lastige vraag eigenlijk. Ik denk dat mijn magische kracht mijn doorzettingsvermogen is, die behoorlijk is getest de afgelopen jaren, maar opgeven is natuurlijk geen optie 🙂

 5. Marjolijn

  Ik kan niet wachten tot ik dit deel kan lezen! Maar ik doe niet mee, want ik heb deel 1 in het Engels gelezen en ik wil dan ook deel 2 in het Engels 😉 Maar ik vond het prachtig! Bij toeval hoorde ik na het lezen van Spellslinger het liedje ‘Clint Eastwood’ van de Gorillaz en die vond ik goed bij het boek passen, dus die luister ik nu best vaak (terwijl ik eerst nooit iets van de Gorillaz luisterde) 😛 En Reichis is fantastisch!

 6. myrthe

  Aaaaah ik ben zoooo benieuwd naar dit boek! Vogelvrij vond ik echt een top boek en ben dus super benieuwd naar deel 2, zeker door jouw recensie 😉 Hmm mijn magische kracht, dat is lastig… ik denk dat mijn magische kracht is om rustig te blijven en gewoon goed te blijven nadenken wanneer er bij veel mensen paniek uitbreekt. Dat is toch vaak wel erg handig 😉 ook kun je er andere mensen mee helpen. Het toverwoord van mijn magie is…. controle (haha). Magische krachten werken natuurlijk niet altijd, jammer genoeg ;). Iedereen heeft natuurlijk een geweldige magische kracht in zich, alleen moeten sommige mensen hem nog gaan ontdekken. Als dat gebeurt kan er een hoop goeds (en slechts natuurlijk, anders blijft het niet spannend) gebeuren! Hoop dat schaduwzwart net zo spannend wordt met alle magie!!

 7. Mireille

  Emmy, wat een heerlijke recensie weer! En wat heb ik hiernaar uitgekeken! Ik heb genoten van Spellslinger en Schaduwzwart móét ik gewoon hebben! Deze actie is gewoonweg geweldig!

  Het volgende wat ik je ga vertellen, is mijn grootste geheim. Het is mijn magische kracht. Ik hoop dat deze informatie terecht komt in goede handen. Bereid je voor op mijn verhaal….

  Ik ben van mijzelf een ontzettend verlegen persoon. Ik ben het stille meisje dat in de hoek zit, het meisje dat doet alsof ze een boek leest, terwijl zij heel precies de omgeving waarneemt achter haar brillenglazen. Ik heb een oog voor detail, ik neem mensen goed op. Daardoor kan ik ook goed de sfeer bepalen, en daarmee begint mijn kracht.

  Mijn magische kracht is namelijk dat ik aan kan voelen of er iets gaat gebeuren. Ik kan de toekomst voorspellen. Mijn buitengewone krachten zijn al goed te pas gekomen, ik heb namelijk al gezien wie deze winactie zal winnen. Maar dit houd ik uiteraard geheim 😉

  Mijn kracht is ongelofelijk nuttig, want wie kan nou zeggen dat hij of zij de paranormale gave heeft om toekomstige gebeurtenissen te voorspellen? Met mijn gave zijn er heleboel ongelukken en fouten voorkomen.

  Van je fouten leer je, zegt men en daar ben ik het mee eens. Ik zie het als een groot minpunt dat ik altijd al weet wat mij te wachten staat. Ik ben altijd voorbereid. Fouten maken is haast onmogelijk. Aan de andere kant is het wel fijn, want omdat ik zoveel tijd over heb kan ik anderen helpen om ervoor te zorgen dat zij geen verkeerde dingen zullen doen 🙂

  Oh ennuh… ik weet meestal al heel gauw hoe een boek afloopt, maar bij Spellslinger is dit niet het geval, gelukkig. Er zat zoveel magie in dat boek dat ik waarschijnlijk een eh.. storing had! En ik heb geen kristallen bol of wat dan ook. Ik heb alleen rust nodig, geurkaarsen, een spinnende kat die mij gezelschap houdt en een heerlijke kop thee om een duik in de toekomst te nemen!

  En dat is mijn magische kracht. Ik ben geen Harry Potter die met tientallen spreuken het leven makkelijker maakt. Magie is een brede term, dus ook al zou ik heel graag de Alohomora spreuk onder de knie willen krijgen, of willen vliegen op een bezemsteel. Je kunt niet alles wensen en ik voel mij ontzettend vereerd dat ik een van de weinigen ben die juist deze gave bezit. Want als er meer mensen in de toekomst zouden kunnen kijken, dan zou men meer nadenken over de consequenties van hun daden en zou de wereld een stuk mooier worden <3

  – PS. De cover is weer zo gaaf! Blauw is een van mijn favoriete kleuren, dus ik vind deze stiekem nog toffer dan Vogelvrij! –

 8. Best wel benieuwd naar de reeks. Misschien moet ik de boeken toch maar eens kopen. Mocht ik,een superkracht hebben, dan zou ik misschien wel graag zoals in Twilight een schild kunnen oproepen. Zodat ik mezelf tegen boze krachten kan beschermen maar het ook kan inzetten om anderen te beschermen zonder dat ik daarvoor echt op de voorgrond moet treden. Soms zit ik op de trein en vang ik gesprekken op die minder gepast zijn maar durf ik niet ingrijpen omdat ik bang ben aangevallen te worden ofzo. En dan kan ik iemand beschermen zonder dat die ander dat merkt. 🙂

 9. Melissa Blad

  Ik vond vogelvrij echt fantastisch! Ik kan dan ook niet wachten om schaduwzwart te lezen!? telt onhandigheid en overall clumsiness ook als magische kracht? Dan zou ik daar zou ik daar zeker in uitblinken? Ik voel me soms dan ook wel een beetje de jar jar binks van deze wereld maar hé, ook hij had zijn charmes haha

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.