Runenvuur (Runemarks #2) – Joanne Harris

Geplaatst op 16 januari 2019 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

Runenvuur (Runemarks #2) – Joanne HarrisRunenvuur door Joanne Harris
Ook door deze auteur: De lessen van Loki
Serie: Runemarks #2
Andere boeken in deze serie: Vuurvolk
Uitgever: De Fontein | Juli 2012
Genres: Young Adult, Fantasy, Mythologie
Aantal pagina's: 588
ISBN: 9789026132551
Uitgave: Hardcover
Goodreads
four-stars

Malin draagt een runenteken. Het symbool verwijst naar de oude wereld, toen Noorse goden vanuit hun hemelbastion in Asgard nog heersten over de werelden. Maar nu is Asgard een ruïne en de kracht van de goden is verwoest. Althans, dat denkt iedereen...

Malin en haar vrienden staan voor grote uitdagingen: een oude vijand uit het rijk der doden verslaan en het naderende einde van de wereld voorkomen. Binnen twaalf dagen! Maar om de Apocalyps te overleven moet Malin een wel heel gevaarlijke samenwerking aangaan.

Nadat ik Vuurvolk herlas, was ik vastbesloten om nu wél het vervolg, Runenvuur, te gaan lezen. Het geluk wilde dat hij beschikbaar was bij de bibliotheek, dus kon ik het boek gemakkelijk meenemen. Niet veel later begon ik er in.

Malin draagt een runenteken, een teken dat verwijst naar de Oude Wereld, toen de Noorse goden nog vanuit Asgard over de werelden heersten. Maar Asgard viel en de goden werden gedood. Althans, dat is wat men dacht. De goden zijn terug, met hun Wezen verstopt in het lichaam van gewone stervelingen. Ze worden herkend aan hun runetekens.

Malin en haar nieuwe vrienden staan voor een enorme uitdaging: De Fluisteraar heeft zijn zinnen op het verwoesten van de aarde gezet en ze hebben maar 12 dagen om hem te stoppen. Maar goden hebben vaak hun eigen plan…

Na een paar boeken over de Noorse mythologie van Jeanne Harris gelezen te hebben, weet ik dat ik erg te spreken ben over haar interpretatie ervan. Het is vaak humoristisch en eigen, zonder dat ze de oude verhalen verliest. Ik had dan ook best wel hoge verwachtingen, vooral nu het herlezen van het eerste deel zo goed beviel. Dit tweede deel was leuk, avontuurlijk en meeslepend, maar had ook wel wat punten die me minder bevielen.

De schrijfstijl van Harris maakt Runenvuur een fijn leesbaar boek, maar ik moet eerlijk bekennen dat ik soms mijn aandacht een beetje verloor. Het sleepte een beetje voort en ik miste bepaalde humor en actie zo nu en dan. De goden waren goed neergezet en Malin vind ik ook een prettig personage, alleen Loki was wat meer afwezig in dit boek en dit merkte ik meteen.

Loki is duidelijk een personage dat dicht bij de schrijfster staat en zijn iets grotere rol maakt dit boek wat minder grappig en dus wat minder luchtig. Dat neemt niet weg dat het nog steeds een erg avontuurlijk verhaal is vol verwijzingen naar de Noorse mythologie. Ik heb veel plezier gehad met het lezen van Runenvuur, ook al lukte het me niet om voldoende aandacht op te brengen om in een keer door te gaan.

Het boek gaat over profetieën, heeft heel veel personages (dit deel kent weer vele nieuwe gezichten) en vele gebeurtenissen en vraagt daarom om je volledige aandacht. Gelukkig is Joanne’s schrijfstijl dus erg prettig!

Runenvuur is een groot mythologisch avontuur.

Ik heb veel plezier gehad aan het lezen van Runenvuur. Ik ben erg blij dat ik deze serie een tweede kans heb gegeven, want nu ik meer kennis heb van de Noorse mythologie, boeit het me een stuk meer! Het boek heeft veel personages en vele gebeurtenissen waardoor het geen vlot luchtig boek voor tussendoor is, maar Harris’ schrijfstijl weet je zeker naar deze andere wereld te trekken.

four-stars

Tags: , , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.