Vuurvolk – Joanne Harris

Geplaatst op 26 februari 2012 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

Vuurvolk – Joanne HarrisVuurvolk Serie: Runemarks #1
Andere boeken in deze serie: Vuurvolk
| september 2007
Aantal pagina's: 479
ISBN: 9789026132308
Uitgave: Hardcover
Goodreads
three-stars

Malin woont in een afgelegen vallei in de Middenwerelden. De Orde overheerst: Chaos, magie en bijgeloof zijn ten strengste verboden. Maar Malin weet dat niet alles verloren is gegaan. Hun runenteken dat zij op haar hand heeft, bewijst dat. De dorpelingen denken dat het een teken van hekserij is.

Op aanraden kocht ik op het boekenfestijn het boek Vuurvolk geschreven door Joanne Harris, dezelfde schrijfster als van ‘Chocolat’. En aangezien ik dat en het vervolg, rode schoenen, beide erg mooie boeken vond, was ik erg nieuwsgierig naar dit kinderboek.
Het verhaal gaat over Malin, een jong boerenmeisje van ongeveer 14 jaar oud die in de Middenwerelden woont. Malin is anders dan alle andere kinderen, en dat komt allemaal door het runeteken dat in haar hand staat. Voor de dorpelingen is dit een teken van hekserij en dat wordt er allemaal niet veel beter op als Malin les krijgt van een vreemdeling, Eenoog. Maar Eenoog is niet wie hij lijkt te zijn en al snel wordt Malin de wereld van de goden en de rune ingetrokken. Zal het haar lukken om de orde tussen chaos en rust te herstellen? Of zullen de negen werelden vallen?
Vuurvolk, wat zo’n 480 bladzijde kent is opgedeeld in een stuk of acht boeken, gedeeltes waarin je het boek kan verdelen. Het verhaal is echter soms wat warrig opgesteld, en halverwege het boek had ik eigenlijk het idee dat het al tijd was voor de climax.. Die kwam echter pas veel later. Wat dat betreft is het boek een lange sleep van gebeurtenissen die voor mijn gevoel anders hadden verwoord kunnen worden. Toch krijgt elk personage een diepgang mee die het weer interessant maakt. Ook de goden krijgen eigen personages die opgebouwd zijn uit verlangens en angsten, zo dat het bijna menselijk wordt.
Ik weet niet of het aan de vertaling lag, maar zo nu en dan vond ik de tekst wat stroef lopen, dit maakt het wat minder om te lezen, terwijl het thema, onderwerp en de wereld achter het boek heel leuk uitgewerkt zijn.
Vuurvolk is zeker wel een aanrader voor beginnende lezers die van het fantasygerne houden en zich interesseren voor de Germaanse mythologie. Ik moet zelf toegeven dat door het lezen van dit boek, mijn interesse voor de runen weer is aangewakkerd… Dat zal ik zeker gaan gebruiken.
three-stars

Tags:

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.