Passenger (Passenger #1) – Alexandra Bracken

Geplaatst op 19 november 2016 door Emmy in Boeken, Recensie / 2 Comments

Passenger (Passenger #1) – Alexandra BrackenPassenger door Alexandra Bracken
Ook door deze auteur: The Darkest Minds
Serie: Passenger #1
Uitgever: Quercus Books | April 2016
Genres: Young Adult, Fantasy, Sciencefiction
Aantal pagina's: 496
ISBN: 9781786540003
Uitgave: Paperback
Goodreads
three-stars

In one devastating night, Etta Spencer loses everything she knows and loves. Thrust into an unfamiliar world by a stranger with a dangerous agenda, Etta is certain of only one thing: she has travelled not just miles but years from home.

Nicholas Carter is content with his life at sea, free from the Ironwoods - a powerful family in the Colonies - and the servitude he's known at their hands. But with the arrival of an unusual passenger on his ship comes the insistent pull of the past that he can't escape and the family that won't let him go. Now the Ironwoods are searching for a stolen object of untold value, one they believe only Etta, his passenger, can find.

Together, Etta and Nicholas embark on a perilous journey across centuries and continents, piecing together clues left behind by the traveller who will do anything to keep the object out of the Ironwoods' grasp. But as they get closer to their target, treacherous forces threaten to separate Etta not only from Nicholas but from her path home forever.

Al eerder las ik van Alexandra Bracken het boek The Darkest Minds. Dit boek was een enorme hype en ook haar nieuwe boek spoelde als een golf door het boekenlandschap. Helaas wist haar eerdere boek mij niet helemaal te overtuigen, maar wie weet wist dit boek me wel helemaal in te pakken. Ik heb het dan natuurlijk over Passenger.

passenger2

Passenger gaat over Etta, een talent op de viool. Haar grootste droom is om te debuteren op een groots moment. Maar dan volgt er een aanval en wordt ze meegesleurd… Naar een andere tijd! Ze komt erachter dat ze het vermogen om te tijdreizen heeft geërfd van haar familie. En dan heb je ook nog Nicolas, die door Etta geconfronteerd wordt met zijn verleden. Etta wil er alles aan doen om alles wat ze is verloren te redden, maar is dat wel mogelijk binnen de regels van het tijdreizen?

Als je houdt van piraten, zoektochten, intriges en tijdreizen, dan is Passenger hoe dan ook een boek waar je jezelf aan wilt wagen. Het is namelijk zo’n boek dat net als haar andere boek zal bevallen; je vindt het fantastisch of je vindt het maar zo zo.

Ik wilde van dit boek houden, geloof me, maar helaas wist het mij niet te pakken. Net als Alexandra Bracken’s andere boek, werd ik er niet door meegesleurd. En dat terwijl het concept echt fantastisch is. De personages raken me gewoon niet. Of dit door de schrijfstijl is, de hoofdpersonages, of wat anders, ik weet het niet. Helaas heeft Passenger me dus niet zo weten in te palmen als ik had gehoopt en daar baal ik echt van. Ik wilde zo graag van dit bok gaan houden.

passenger

Natuurlijk vond ik niet het hele boek meh. Passenger begon echt veelbelovend en ik moet zeggen dat het einde ook wel beviel, maar een groot deel van het middenstuk deed me niks. Er gebeurt veel en het boek bevat actie en romantiek en intriges. Alles wat je graag in een boek terugziet.

Passenger bevat ook de nodige romantiek (en de spanningen daarover) en sleurt ons mee naar verschillende tijden. Ik hou er van om over andere tijden te lezen en ik vond het leuk uitgewerkt. Toch miste ik een bepaalde tijdsgeest bij elke tijd. Ik wil bij het lezen daadwerkelijk voelen dat ik in een andere tijd zit en dat miste ik.

Ideaal voor liefhebbers van intriges, zoektochten, piraten en tijdreizen. Oh, en natuurlijk wel met een romantische twist.

Helaas was Passenger het dus niet voor mij. Net als bij The Darkest Minds wist Alexandra Bracken me niet te overtuigen. Ondanks het fantastische concept vol piraten, tijdreizen, intriges en spannende zoektochten, wist het boek me in zijn geheel niet te overtuigen. Etta en Nicolas wist mij niet om hun vinger te winden en de manier waarop het verhaal verteld werd, deed me ook niet zo veel. Zo jammer, want ik wilde van dit boek houden.

passenger3

Bewaren

three-stars

Tags: , , , , , ,

Divider

2 responses to “Passenger (Passenger #1) – Alexandra Bracken

  1. Ik had precies hetzelfde bij dit boek. Vooral het stuk over het niet echt voelen van de tijdgeest herken ik. Echt jammer. En als piratenfan vond ik dat gedeelte van het boek eigenlijk veel te snel voorbij gaan. :’)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.