The Darkest Minds (The Darkest Minds #1) – Alexandra Bracken

Geplaatst op 27 april 2015 door Emmy in Boeken, Recensie / 1 Comment

The Darkest Minds (The Darkest Minds #1) – Alexandra BrackenThe Darkest Minds Serie: The Darkest Minds #1
Andere boeken in deze serie: De overlevenden
| oktober 2013
Aantal pagina's: 488
ISBN: 9781423159322
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

When Ruby woke up on her tenth birthday, something about her had changed. Something alarming enough to make her parents lock her in the garage and call the police. Something that gets her sent to Thurmond, a brutal government “rehabilitation camp.” She might have survived the mysterious disease that’s killed most of America’s children, but she and the others have emerged with something far worse: frightening abilities they cannot control.

Now sixteen, Ruby is one of the dangerous ones.

When the truth comes out, Ruby barely escapes Thurmond with her life. Now she’s on the run, desperate to find the one safe haven left for kids like her—East River. She joins a group of kids who escaped their own camp. Liam, their brave leader, is falling hard for Ruby. But no matter how much she aches for him, Ruby can’t risk getting close. Not after what happened to her parents.

When they arrive at East River, nothing is as it seems, least of all its mysterious leader. But there are other forces at work, people who will stop at nothing to use Ruby in their fight against the government. Ruby will be faced with a terrible choice, one that may mean giving up her only chance at a life worth living.

Er zijn van die boeken die zo ontzettend gehyped worden in boekbloggersland, dat je soms gewoon niet anders kan dan op die bestelknop klikken en het boek aanschaffen. The Darkest Minds was zo’n boek. Zo veel mensen gaven dit boek vijf sterren, dan kan het toch niet anders dan fantastisch zijn? Ik zette het boek meteen op mijn TBR van april en voor ik het wist sloeg ik The Darkest Minds open, klaar voor een flinke dosis dystopische fantasy.

Althans, dat is wat ik er van verwachtte. Veel meer fantasie. Ik moest dan ook echt omschakelen dat het gewoon in deze wereld afspeelde, maar dat er een een of andere ziekte kwam onder kinderen, die er voor zorgde dat een deel van de overlevende speciale krachten ontwikkelde. De oplossing; stop ze allemaal in kampen, dan vinden we de oplossing wel.

Het eerste gedeelte van het boek vond ik dan ook enorm veelbelovend. Ik zag de wereld meteen voor me en Ruby is een erg fijn personage met de nodige mysterie. En toen zakte de wil om verder te lezen een beetje weg… En dat vind ik zo jammer! Ik was echt een beetje boos op mezelf dat ik dit boek niet zo fantasisch vond. Waar half goodreads dit boek in één zucht heeft uitgelezen, heb ik hem echt heel vaak weggelegd en hem soms met moeite weer opgepakt. Ik had er zo wat anders verwacht en vond hem dus – eerlijk gezegd – een beetje tegenvallen. Ik heb er dan ook erg lang over gedaan, voor mijn doen!

Begrijp me niet verkeerd, want de dystopische wereld vind ik fantastisch en het concept is heerlijk. Ik hou er wel van als de hoofdpersonen ziekelijke mentale gaven ontwikkelen waar de mensheid terecht bang voor is. Die titel zegt het niet voor niets! Ik vond het boek vooral een beetje langdradig. De actie wist me niet echt te grijpen en daardoor leek het gewoon enorm voort te kabbelen. Ik had actie verwacht.. Spanning waar ik letterlijk mijn nagels van op zou eten of nachtenlang wakker zou van liggen. Ik wilde zo’n gevoel hebben van ‘shit he, dit zou maar gebeuren’. Helaas kreeg ik dat gevoel dus niet. Ik miste daarvoor de actie en de climax op het einde, al vond ik het einde wel sterk op z’n eigen unieke manier.

Toch zorgt Ruby er – samen met haar gaven – voor dat ik wel heel erg benieuwd ben naar het vervolg. Hoe gaat dit verder? Hoe zit dit met die andere kinderen met gaven? Hoe gaat de wereld zich ontwikkelen tot een oplossing? Of komt er geen oplossing? En hoe zit dat precies met die gaven? Wat is het limiet? Allemaal vragen die spontaan weer bij me opkomen en die me enorm motiveren om verder te willen lezen.

The Darkest Minds is dan niet precies wat ik er van verwacht had, het is wel een goed geschreven boek met een heel interessante wereld en een super tof hoofdpersonage. En eindelijk weer eens gaven die echt een gevaar zouden kunnen vormen voor de mensheid. Een aanrader voor de dystopische leesfanaat! Ik gok dat dit boek de Nederlandse markt zeker nog eens zal overspoelen, want die hype snap ik wel!

 

four-stars

Tags: , , , , , ,

Divider

One response to “The Darkest Minds (The Darkest Minds #1) – Alexandra Bracken

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.