Mijn favoriete boeken in juli

Geplaatst op 1 augustus 2019 door Emmy in Boeken / 1 Comment

Juli was een goede leesmaand. Voor het eerst sinds jaren heb ik namelijk echt vrij tijdens de zomervakantie en dus heb ik heel wat kunnen lezen. Ik wil vandaag mijn favorieten weer op een rijtje zetten, maar ook een overzichtje geven van wat ik allemaal las.

Wat ik las

Ik las in juli 23 boeken uit. Vet veel! Dit waren de boeken die ik las. Indien er een linkje staat, dan is de recensie er al van verschenen.

Lana Popovic – Wicked like a wildfire ***
Jessica Leake – Through the white woods ****
Rachel Caine – The dead girls’ dance ***
Cornelia Funke – Pan’s labyrinth ****
Danielle Bakhuis – De executie ****
E.M. Rinaldi – Evading the dark **
Holly Black – the lost sisters ****
Rachel Caine – Glass Houses ***
Jacqueline Zirkzee – Schrijf je boek in één jaar ****
Becky Albertalli – Wat als dit het is? ****
Buddy Tegenbosch – Match ****
Jess Valance – You only live once ***
Jennifer Armentrout – Shadows ***
Edward v/d Vendel – Oliver ***
Bree Barton – Heart of Thorns ***
Jennifer Honeybourn – When life gives you demons ****
Danielle Bakhuis – De eliminatie ****
Marlies Slegers – Onder mijn huid ***
Dorothée de Rooy – de orde van de gouden leeuw ***
Lisette Jonkman – Verknocht *****
Rachel Hawkins – Her royal highness ****
Nic Stone – Wat zou Martin doen? ****
Taran Matharu – de uitverkorene **

Behoorlijk veel boeken en dus ook behoorlijk wat recensies die ik nog moet schrijven. Heb ik wat te doen komende weken!

Mijn favorieten

Het is best lastig om uit die 23 boeken er een paar aan te wijzen waar ik het meest van genoten heb. Toch heb ik er een zestal uitgezocht die ik extra onder de aandacht wil brengen omdat ik ze zo leuk vond!

Her Royal Highness

Ik zeg altijd dat ik geen echte contemporary lezer ben, maar van dit soort boeken met veel drama en een nerdy twist, kom ik echt mijn bed wel uit. Ik heb weer veel gelachen met dit boek.

Her Royal Highness (Royals, #2)

Millie Quint is er kapot van als haar vriendin met een ander zoent. Omdat ze de gedachte om elke dag met haar ex geconfronteerd te worden niet kan verdragen, besluit Millie om beurzen aan te vragen voor prestigieuze scholen. Hoe verder van Houston, hoe beter.
Millie kan haar geluk niet op als ze wordt toegelaten tot een van de meest exclusieve scholen ter wereld in de Schotse Hooglanden. Alles aan Schotland is anders: het landschap is mistig en groen, de school is prachtig en de studenten vinden haar Amerikaanse accent superschattig. Er is alleen één probleem: Millies kamergenoot Flora gedraagt zich als een echte prinses. Ze ís ook een echte prinses. Van Schotland.
De twee kunnen elkaar niet uitstaan, maar voordat Millie het doorheeft, heeft ze wéér een vriendin. Prinses Flora zou een nieuw hoofdstuk in haar liefdesleven kunnen zijn, maar Millie weet dat de kans op een happily ever after klein is. Het echte leven is tenslotte geen sprookje… Of toch wel?

Her Royal Highness is het vervolg op Royals, maar met nieuwe personages!

Verknocht

Ook bij dit boek heb ik hard gelachen (en gehuild). En er zit een Emmy in! NICE.

Verknocht (Verkikkerd #3)

Lucy gaat naar Toscane om mee te werken aan een film. Ze doet de visagie van de beroemdste acteur van Nederland, Aris. Een buitenkans! Niet dat Lucy Aris leuk vindt, trouwens. Aris is gewoon goed voor haar netwerk. Meer niet. Eenmaal thuis lijkt het alsof haar vriend Olivier zich steeds verder van haar afkeert. Is hij jaloers, of is er een andere reden? Lucy wordt afgeleid door haar studielast, de bruiloft van twee vrienden en ze maakt zich zorgen om haar beste vriendin. Zo ziet ze over het hoofd wat écht belangrijk is. Pas als het bijna te laat is, ontdekt ze hoe groot haar probleem precies is…

When Life gives you lemons

Ik hou van verhalen over demon hunters en hoewel het geen enorm hoogstaand of diepgaand verhaal was, heb ik me er wel enorm mee vermaakt. Heerlijk en ook vol met tienerdrama.

When Life Gives You Demons

Sixteen-year-old Shelby Black has spent the past year training to be an exorcist. Her great-uncle Roy—a Catholic priest and Shelby’s guardian—believes she has a gift for expelling demons, and he’s put her through exorcist boot camp hell, but he still doesn’t trust her to do an exorcism on her own.

High school is hard enough without having to explain that you fight demons for a living, so Shelby keeps her extracurricular activity quiet, especially from Spencer, her cute math tutor. Secrets run in Shelby’s family, though: her mother has been missing ever since an exorcism went horribly wrong, and Uncle Roy is tight-lipped about it. But Shelby’s hell-bent on finding her mom, no matter what—even if what it ends up costing her her soul AND a date with Spencer.

Match

Een nieuwe Buddy Tegenbosch, dat kan alleen maar goed zijn, toch? Ik heb me enorm vermaakt met dit boek: het is ook nog een superontroerend.

Match

‘Met Match wil ik een verhaal vertellen over doorzetten, over alles opgeven om dat ene doel te bereiken. Om er dan achter te komen dat er één ding nog veel belangrijker is.’ Buddy Tegenbosch

Vanaf het moment dat Jim voor het eerst op het voetbalveld staat, weet hij dat hij er thuishoort. Met succes doorloopt hij de jeugdopleiding van PSV en als hij zeventien is, krijgt hij tijdens zijn zomervakantie in Zeeland bericht dat hij eindelijk mee mag op trainingskamp. Voor Jim en zijn beste vriend Jabbar is dit de kans om het tot de A-selectie te schoppen. Het is precies waar hij al die jaren zo hard voor heeft getraind. Als zijn klasgenoot Lola ook nog langskomt op de camping, kan de zomer niet meer stuk. Maar wanneer ze weer thuis zijn, blijft er van dat geweldige gevoel weinig meer over.

Soms gebeuren er dingen waar je geen vat op hebt. Die je niet verwacht had. Waardoor je even niet meer weet wat je moet doen, wie je bent, wat er belangrijk is. Op die momenten heb je iemand nodig, ook al weet je dat zelf misschien nog niet.

Pan’s Labyrinth

De film is fantastisch en het bijberhorende boek is even sprookjesachtig, beloofd!

Pan's Labyrint: Het Labyrint van de Faun

Indringende en adembenemende YA fantasyroman gebaseerd op de film Pan’s Labyrinth
In het Spanje van de jaren ’40 gaat Ofelia met haar moeder bij haar stiefvader wonen. Hij is officier in het leger van Franco en heeft zijn hoofdkwartier in een afgelegen molen in een donker bos. Ofelia’s moeder is zwanger en wordt al snel na de verhuizing ziek. Terwijl haar moeder elke dag zwakker wordt en de wrede aard van haar stiefvader zich steeds meer openbaart, beginnen voor Ofelia de grenzen tussen fantasie en werkelijkheid te vervagen. Ofelia ontdekt in de buurt van het bos een verborgen wereld, die aanvankelijk sprookjesachtig lijkt maar steeds gruwelijker wordt…

De bekroonde filmmaker Guillermo del Toro vroeg Cornelia Funke een boek te schrijven gebaseerd op zijn veelgeprezen Pan’s Labyrinth. Cornelia Funke heeft het verhaal op haar geheel eigen manier bewerkt tot een YA roman waarin sprookjesachtige magie en realiteit op unieke wijze vervlochten zijn.

Through the white woods.

Dit was een van de laatste boeken die ik deze maand las. Ik kocht hem op yalc en begon er meteen in. Grisha fans zullen dit boek heel leuk vinden!

Through the White Wood

Katya’s power to freeze anything she touches has made her an outcast in her isolated village. And when she loses control of her ability, accidentally killing several villagers, she is banished to the palace of the terrifying Prince Sasha in Kiev.

At the castle, though, she is surprised to find that Sasha is just like her—with his own strange talent, the ability to summon fire. Instead of punishment, Sasha offers Katya friendship, and the chance to embrace her power rather than fear it.

But outside the walls of Kiev, Sasha’s enemies have organized their own army of people who can control the very earth. Bent on taking over the entire world, they won’t stop until they’ve destroyed everything.

Katya and Sasha are desperate to stop the encroaching army, and together their powers are a fearsome weapon. But as their enemies draw nearer, leaving destruction in their wake, will fire and frost be enough to save the world? Or will they lose everything they hold dear?

Wat was jouw favoriete boek van juli?

Tags: ,

Divider

One response to “Mijn favoriete boeken in juli

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.