De Orde van de Gouden Leeuw – Dorothée de Rooy

Geplaatst op 21 juli 2019 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

door Dorothée de Rooy
Uitgever: Van Goor Genres: Fantasy, Jeugd
Uitgave: Hardcover

Het was de prachtige omslag van De orde van de Gouden Leeuw die ervoor zorgde dat dit boek onder mijn aandacht kwam. Vervolgens was de uitgeverij zo lief om dit boek naar me op te sturen. Het klonk echt heel goed: een heel eigen wereld, vol magie, alchemie en avontuur.

Lucy en haar moeder zijn in de straten van Amsterdam op de vlucht voor duistere figuren. Haar moeder duwt haar een boek in handen en zegt dat ze naar een geheime grot onder de brug moet gaan. Ze luistert naar haar moeder en komt uit in een andere wereld: het Rijk. In deze wereld ontmoet ze Alfred, Sam en Milstone. Zij leiden haar rond en helpen haar om haar moeder te vinden. Lucy komt er achter achter dat zij een bepaalde rol heeft te vervullen, die het Rijk kan redden of vernietigen.

Ik ben dol op verhalen vol middeleeuwse magie, mythologische elementen en alchemie. De Orde van de Gouden Leeuw is wat dat betreft een mix van elementen die mij enorm aanspreken. Toch kwam het niet helemaal tot een geheel waarvan ik enorm kon smullen. Het begin bevatte nogal wat toevalligheden die ik zag als makkelijke oplossingen voor problemen. Alle magische, mythologische en alchemistische referenties vond ik fantastisch, maar toch kon ik als geheel niet helemaal inkomen.

Het boek is absoluut fantasierijk en begint heerlijk spannend. Toch kakte het verhaal voor mij een beetje in. Ik raakte verstrikt in alle onderdelen en ik kon me niet meer zo goed inleven in Lucy. Ik vond het ook lastig om haar voor me te zien. Ze komt uit het hedendaagse Amsterdam, maar heeft weinig moeite met een middeleeuwse wereld… Hoe oud ze is. Dat soort zaken. Dat vond ik een beetje tegenvallen.

Ook het einde van het boek vond ik wat onbevredigend. Het eindigde naar mijn beleving nogal abrupt en ik kreeg de indruk dat ze haar doel nog helemaal niet bereikt had in het boek. Daar hou ik niet van, ook bij een serie moet het toch een soort afgerond geheel zijn, naar mijn mening.

Ik denk dat dit gewoon niet het juiste moment was om dit boek te lezen. De orde van de gouden leeuw ziet er prachtig uit, maar kon mijn aandacht niet helemaal vatten dit keer. Ik hoop het boek later nog eens te kunnen lezen en er dan meer van te genieten.

De orde van de gouden leeuw is absoluut fantasierijk en zit vol mythologische, middeleeuwse en alchemistische verwijzingen.

Op dit moment zijn De orden van de gouden leeuw en ik nog niet de beste vrienden, helaas. Ik vind het boek er prachtig uitzien en qua verhaalelementen zou het helemaal mijn ding moeten zijn. Helaas had ik toch niet zo’n klik met het verhaal als ik had gehoopt.

Tags: , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.