Verknocht (Verkikkerd #3) – Lisette Jonkman

Geplaatst op 23 juli 2019 door Emmy in Boeken, Recensie / 10 Comments

Verknocht (Verkikkerd #3) – Lisette JonkmanVerknocht door Lisette Jonkman
Ook door deze auteur: Glazuur
Serie: Verkikkerd #3
Andere boeken in deze serie: Verkikkerd
Uitgever: LS Amsterdam | Juni 2019
Genres: Feelgood, Romantiek
Aantal pagina's: 446
ISBN: 9789024582723
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-half-stars

Lucy gaat naar Toscane om mee te werken aan een film. Ze doet de visagie van de beroemdste acteur van Nederland, Aris. Een buitenkans! Niet dat Lucy Aris leuk vindt, trouwens. Aris is gewoon goed voor haar netwerk. Meer niet. Eenmaal thuis lijkt het alsof haar vriend Olivier zich steeds verder van haar afkeert. Is hij jaloers, of is er een andere reden? Lucy wordt afgeleid door haar studielast, de bruiloft van twee vrienden en ze maakt zich zorgen om haar beste vriendin. Zo ziet ze over het hoofd wat écht belangrijk is. Pas als het bijna te laat is, ontdekt ze hoe groot haar probleem precies is...

Met Verkikkerd liet Lisette Jonkman mij zien dat ik ook heus wel kan genieten van feelgood boeken. Ik werd verliefd op al haar nerds: ik lachte met ze, huilde met ze en genoot van al hun acties. Nu is het derde en hopelijk niet het laatste deel, Verknocht, verschenen en daar keek ik natuurlijk weer enorm naar uit.

Lucy krijgt de fantastische kans om naar Toscane te gaan om daar de visagie te verzorgen voor een film. Ze wordt de persoonlijke make-up artist van mega beroemde Nederlandse acteur Aris. Ze vindt hem heus niet leuk hoor, hij is vooral handig voor haar netwerk. Olivier, haar vriend, vind het echter maar niks en keert zich steeds meer van haar af. Naast het regelen van een bruiloft, haar studielast en haar andere vrienden, heeft ze helemaal geen tijd voor deze drama. Pas als het bijna te laat is, ziet ze in hoe groot haar problemen écht zijn.

Ik vind het zo mooi hoe Lisette dingen uit haar leven toepast in haar boeken en het zo mega hilarisch weet te brengen. Verknocht was hierdoor weer een achtbaan aan emoties. Van hardop schateren tot de tranen die over mijn wangen liepen. Van de hoek die ik Aris tegen zijn neus wilde geven, tot de hysterische blijheid en trots die ik voelde toen ik mijn naam in het boek zag.

Wat ik heel sterk vind aan het boek is dat de nerds echt opgroeien. Ze hebben echt een marathon afgelegd in hun ontwikkeling sinds hun eerste verschijning in het eerste boek. Ze zijn volwassen geworden, maar hebben nog steeds hun problemen en worstelingen. Een paar van de personages en hun situaties passen erg goed bij mijn huidige punt in het leven, dus ik vond het fijn om daarover te kunnen lezen. Vooral omdat ze nerdy zijn en nerdy blijven. Liefde voor Lisette’s nerds.

En toen was het uit. En ik baalde ENORM. Ik probeerde zo langzaam mogelijk te lezen maarja, een boek is ooit uit. Ik vond het boek fantastisch, emotioneel en recht uit Lisette’s hart. Ik baal enorm dat ik geen kobo heb en de spin-off dus niet heb kunnen lezen, want je merkt wel echt dat er nog een stuk tussen hoort met betrekking tot Abby en Ferdi.

Er valt weinig meer over te zeggen dan dat ik iedereen deze serie wil aanraden. Zelfs mijn niet-lezende zusje kocht dit boek op de verschijningsdatum. Zij is ook helemaal verslaafd.

Laat Verknocht alsjeblieft niet het einde zijn. Ik wil MEER.

Verknocht was weer zoals ik van Lisette gewend ben: fantastisch. Een achtbaan aan emoties met een lach en een traan. Personages die als vrienden aanvoelde en waar ik zo tussen had gepast. Ik vond het heerlijk!

four-half-stars

Tags: ,

Divider

10 responses to “Verknocht (Verkikkerd #3) – Lisette Jonkman

  1. Goed dat je het zegt over die spin-off, misschien moet ik die dan maar meenemen op vakantie! Net als jij lees ik zelden van feelgood, maar de boeken van Lisette zijn zo leuk 🙂

  2. Ik had een beetje moeite met dat Lucy wat hypocriet was tov Olivier – want ze was SUPER jaloers op Laura in het vorige boek, maar wat zij nu deed was wel oké? Oliviers storyline vond ik wel heel erg mooi, was blij om hem verder uitgediept te zien. <3

    Oh, en je kan de spinoff gewoon kopen op bol.com en dan uploaden naar je e-reader als je wil! Als Kindle lezer werkte dat eigenlijk vrij simpel. Vragen? Laat me weten 🙂 xx

  3. Nee, gelukkig niet! ? Ik heb ’t ook meteen even getest, en ik heb buren met benefits inmiddels uit. Goed nieuws, Ferdi is beter te pruimen dan ik bang voor was ?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.