Verkikkerd – Lisette Jonkman

Geplaatst op 3 augustus 2013 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

Verkikkerd – Lisette JonkmanVerkikkerd Serie: Verkikkerd #1
Andere boeken in deze serie: Verslingerd
| 11 juni 2011
Aantal pagina's: 458
ISBN: 9789021808499
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

Als ze gaat studeren, komt Lucy tot haar grote ergernis terecht op een campus in een huis vol nerds. Moet ze vrienden met hen worden? En wie is die lange, blonde jongen die haar zo bekend voorkomt en twee kamers naast haar woont? Waarom duikt hij steeds op als het haar niet goed uitkomt? Ze krijgt het er veel te warm van. Pas als Lucy’s hoogbegaafde zusje op bezoek komt, ziet ze haar huisgenoten ineens in een heel ander licht...

Een tijdje terug las ik van dezelfde schrijfster glazuur en ik was zo enthousiast over haar vertelwijze. Toen ik echter de achterflap las wist ik het zeker: als nerd was Verkikkerd echt een boek voor mij!

Ik heb echt genoten van dit boek omdat ik zo veel nerd-aspecten herkende in mezelf en ik als lezer het gevoel had dat ik ook in dat huis woonde. Lucy is echt een ontzettende doos in het begin, maar hoe ze uiteindelijk tot inkeer komt en zichzelf veranderd vind ik echt heel goed. Een keertje niet van onopvallende nerd naar superster, maar van supersloerie naar een ware vriendin.

Juist omdat de persoonlijkheid van Lucy ver van de mijne afstaat kon ik extra om haar lachen… En kreeg ik vervolgens echt respect voor haar houding tegenover de nerds als het verhaal vordert. Lisette heeft ervoor gezorgd dat ik kon janken en lachen tegelijkertijd. Dit is een boek die alle studenten wel zal aanspreken omdat het zo lekker dichtbij staat. Er komen zo veel belangrijke punten langs die iedereen kan overkomen en ik denk dat er heel wat goede inzichten overkomen. Dit is niet een oppervlakkig verhaaltje die al snel aan chicklits gekoppeld worden.. Je zal merken dat er toch een aantal diepere lagen inzitten… Over zelfkennis, respect, het inzien van de gevolgen van je acties, pesten, op jezelf leren staan, omgaan met geld en spullen, studeren en de stress daarvan, voor paal staan, persoonlijke hygiëne en nog veel meer… Er zijn nog genoeg dingen om op te noemen en dat vind ik juist zo goed aan dit boek… Er blijven nieuwe dingen naar voren komen waardoor die 458 pagina’s voorbij vliegen en persoonlijk kon ik niet genoeg krijgen van Het Fort. Klasse!

Ik ben echt blij dat de bieb Verkikkerd had en ik hoop dit boek uiteindelijk ook echt in mijn eigen kast te kunnen zetten want ik als niet chicklitfan ben vanaf glazuur zeker een fan van Lisette. Wat een humor. En het is overduidelijk dat ze genoeg nerdy research heeft gedaan om te weten wat ze tof vinden. YAY! Ik wil een FILM! Ik bied vrijwillig aan een nerd te spelen. NERDPOWER!

Hop nu snel naar bol.com om dit boek te bestellen

four-stars

Tags: , , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.