Verslingerd (Verkikkerd #2) – Lisette Jonkman

Geplaatst op 2 juni 2014 door Emmy in Boeken, Recensie / 12 Comments

Verslingerd (Verkikkerd #2) – Lisette JonkmanVerslingerd Serie: Verkikkerd #2
Andere boeken in deze serie: Verkikkerd
Uitgever: LS Amsterdam | 31 mei 2014
Aantal pagina's: 396
ISBN: 9789021809809
Uitgave: Paperback
Goodreads
five-stars

Het studentenleven gaat niet over rozen. Lucy's relatie met Kikker staat onder druk, omdat hij een duet gaat opnemen met de beroemde zangeres Laura. Maar is Laura's interesse alleen zakelijk? Ondertussen kampt Lucy met een lichte social media-verslaving en eist haar populaire beautyblog steeds meer tijd en verantwoordelijkheid op. Om de chaos compleet te maken vragen haar vrienden en familie ook nog aandacht met hun problemen. Het wordt hoog tijd om prioriteiten te stellen.
Wat is nu eigenlijk écht belangrijk in het leven?

Lisette Jonkman (1988) is de auteur van de vrolijke romans Glazuur en Verkikkerd. Verslingerd is haar derde roman. Lisette verhuist vaak, maar gelukkig kan schrijven overal. De enige constanten in haar dagelijks leven zijn haar vriend Laurens en haar konijnen Guus en Whopper.

Koop dit boek bij Bol.com

Een van de redenen waarom ik de verkikkerd reeks zo ontzettend leuk vind is omdat ik mezelf ook als een nerd zie en omdat mijn vriendengroep ook allemaal heerlijk gamende, magic spelende, D&D verslaafde en andere nerdy dingen mensen zijn. Verslingerd was daarom weer een feest van herkenning en heeft me zowel aan het lachen als aan het huilen gemaakt. Ja, ik vind het vet moeilijk om niks te verklappen over Verslingerd, want ik wil sommige elementen echt van de daken schreeuwen. Ik ga dan ook heel hard mijn best doen niks te verklappen wat van invloed is op het verhaal. Beloofd. En verder hoop ik gewoon dat anderen hem ook snel uit hebben zodat ik het samen met hen van de daken kan gillen.

Allereerst vond ik – naast het nerdfort – ook het bloggerelement heel herkenbaar. Ok, ik ben natuurlijk geen beautyblogger en heb niet te maken met de extremen die daar in voor lijken te komen, maar het leren omgaan met hoe je een blog onderhoud heeft Lisette heel tof verwoven in het verhaal en is denk ik voor vele lezeres ontzettend herkenbaar. (Ook de bijbehorende social media verslaving). Lucy laat duidelijk zien dat het onderhouden van een blog best wel veel tijd opeist, zeker als je het echt een beetje serieus wilt aanpakken.

Ik heb het gevoel dat er in dit boek nog meer diepgang zit dan in Verkikkerd en dat alles een extra laag heeft gekregen. Lisette heeft verder durven gaan en dat heeft geresulteerd in soms heftige gebeurtenissen die of heel grappig zijn of heel heftig. Ik ben echt geroerd door het verhaal en als je dat bij mij weet op te roepen, heb je een topboek geschreven. Dus, hulde aan Lisette!

Alle personages zijn een feest van herkenning en toen we gisteren mijn vriend zijn verjaardag vierde moest ik meteen weer terug denken aan Verkikkerd en Verslingerd. Want: Een huiskamer voor nerds en dan mijn zusje, wat eigenlijk gewoon Lucy is met een andere kleur haar. Liefde. Ik heb haar een soort van overtuigt Verkikkerd eens te lezen en dat zegt wat.

Ik vond het ontzettend moeilijk om afscheid te moeten nemen van dit boek, ook al is het misschien ook wel weer mijn eigen schuld omdat ik hem in een middag uitlas en echt door het boek heen vloog. Ik wil dan ook best wel op mijn knieen duiken en smeken om een boek 3.. Want Lucy is heus nog niet klaar met studeren. Ik wil nog meer dingen horen over de toffe dingen die ze doet op de campus… Zeker nu ik hem heb gezien, heb ik er een heel ander (nog beter) beeld bij. Wat dat betreft ben ik echt blij dat ik die tour over de campus heb mogen maken, want al die elementen kwamen daardoor tot leven. (En ik moest ook keihard lachen toen Lau een bepaald shirt aan had).

Tja.. Wat zal ik verder nog over Verslingerd vertellen? Dat het geweldig is? En super tof? En echt aan aanrader voor iedereen die heeft gesmuld van Verkikkerd? De ontwikkelingen van de personages is ontzettend goed en smaakt naar meer. Meer. Méér.

five-stars

Tags: , , , , , ,

Divider

12 responses to “Verslingerd (Verkikkerd #2) – Lisette Jonkman

  1. Ik moet echt dit gaan lezen, begrijp ik hieruit. Ik ben nu Glazuur aan het lezen, en ik lig daarbij al in een deuk. Dus dit zal wat worden. Ok, hierbij beloof ik plechtig Verkikkerd én Verslingerd DIT JAAR te gaan kopen. En als ik me er niet aan hou, dan… dan….. Weet ik niet.

  2. Deze reeks (Jaja, ik moet er echt nog starten bij het begin) wil ik graag eens een keer gaan lezen. Het lijken me immer heel vrolijke boeken die lekker vlot weg lezen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.