Kamp Halfbloed – Vertrouwelijk – Rick Riordan

Geplaatst op 26 oktober 2017 door Emmy in Boeken, Recensie / 4 Comments

Kamp Halfbloed – Vertrouwelijk – Rick RiordanKamp Halfbloed - vertrouwelijk door Rick Riordan
Ook door deze auteur: De Bliksemdief
Serie: De Beproevingen van Apollo #2.5
Andere boeken in deze serie: Het verborgen orakel
Uitgever: Van Goor | Oktober 2017
Genres: Young Adult, Fantasy, Mythologie
Aantal pagina's: 160
ISBN: 9789000358298
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

Kamp Halfbloed Vertrouwelijk van Rick Riordan
Een exclusief kijkje in Kamp Halfbloed!

Apollo heeft een introductievideo gemaakt voor nieuwkomers in Kamp Halfbloed (zelfingenomen als hij is heeft hij die zelf geschreven, geregisseerd, geacteerd en gezongen). Percy en de andere bekende halfgoden vinden dit zo'n verschrikking dat ze zelf antwoord gaan geven op vragen als "Wat is dit eigenlijk voor plek?' en "Mag ik het Kamp Halfbloed-T-shirt houden?' Nieuwelingen komen alles te weten over wat er speelt in het kamp en waar wat te vinden is. Maar het boek is meer dan een verkenning van de gebouwen en terreinen. Het staat vol met inside information en roddels van en over de bekende helden. En natuurlijk staan er ook wat goddelijke wijze woorden van de god Apollo in, omdat… nou ja, omdat de auteurs liever niet neergehaald willen worden.

Rick Riordan heeft ondertussen een tal van boeken geschreven over halfgoden, en ik denk niet dat hij ooit nog wat anders zal gaan doen. En dat is prima, want het is super vermakelijk, erg grappig en fantasierijk. In een van zijn reeksen, Apollo, waar de god Apollo als tienerjongen allerlei taken moet volbrengen, wordt er zo nu en dan gerefereerd aan een handboek / introductiefilm voor Kamp Halfbloed. Raad eens welk boek er onlangs is verschenen? Juist. Kamp Halfbloed – Vertrouwelijk.

Kamp Halfbloed – Vertrouwelijk is een novelle over Kamp Halfbloed, vol informatie, toffe illustraties en geinigheden. Het biedt een kijkje in de keuken hoe het zomerkamp voor de halfgod er ongeveer uit ziet en jij als lezer wordt gezien als kersverse halfgod.

Hoewel er in dit boek niet echt sprake is van een verhaal, is het wel een heel tof boek voor fans. Het staat boordevol referenties en extra achtergrondinformatie, die jouw beeld van het kamp alleen maar zullen verduidelijken.

Voor niet-fans is dit natuurlijk geen bil aan.

Gelukkig ben ik wel fan. Ik kan de humor waarderen, de illustraties en de extra achtergrondinformatie.

Hoe irritant mensen het ook vinden dat Rick Riordan blijft terugkomen bij de halfgoden (en het liefst Percy een rol blijft geven), ik heb daar eigenlijk geen boodschap aan. Het blijft namelijk vermakelijk, en grappig. Ook al lijkt het allemaal op elkaar en zijn veel van de personages eigen klonen van elkaar (vooral de meiden). Kijk, ik zal geen hele serie achter elkaar lezen, maar zo nu en dan een boek; yes please. Ik vind de wereld van Percy en de gang namelijk ontzettend vermakelijk, dus kom maar door!

Ik vond het leuk hoe allerlei personages aan bod kwamen, maar ook hoe allerlei facetten van het kamp zelf werden belicht. Dit geeft voor mij enkel weer hoe duidelijk Rick Riordan zijn wereld heeft neergezet. Zo leer je over de aardbeienvelden en waarom ze zo belangrijk zijn, maar ook hoe Annabeth de cabines van de nieuwkomers heeft ontworpen.

Echte Riordan fans mogen Kamp Halfbloed – vertrouwelijk natuurlijk niet missen.

Kamp Halfbloed – vertrouwelijk geeft nog meer achtergrondinformatie en is een leuk antwoord op de boeken. Het voegt verhaaltechnisch eigenlijk niks toe en voor niet-fans is het nou niet bepaald een boeiend boek… Ik vond het heerlijk! Geef mij maar meer Riordan, geen probleem!

four-stars

Tags: , , , , ,

Divider

4 responses to “Kamp Halfbloed – Vertrouwelijk – Rick Riordan

  1. Jaap van Popta

    Goed dat jullie er een recensie over hebben geschreven, maar het is echt een strontboek en LEES DIT NIET ECHT GEEN AANRADER .

    m.v.g Jaap van Popta

  2. een zzooooo saai boek sorry ik kan die boek niet eens aanraken en als iemand zegt wrm de antwoord is 1 geen prenten maar oke 2 ik haat lezen 3 de boek is echt dik 4 niet spannend 5 niet leuk 6 niet boeiend 7 het heeft gwn geeen humor 8 dit is gwn tijd verspilling ga spelen of leren 9 zwart wit like aub waar is de kleur 10 oke er zijn prenten maar iik denk alleen 4 of 5 en die prenten zijn gwn saai dat was mijn uitleg geen aanrader

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.