Hunted – Meagan Spooner

Geplaatst op 23 februari 2018 door Emmy in Boeken, Recensie / 4 Comments

Hunted – Meagan SpoonerHunted door Meagan Spooner
Ook door deze auteur: Unearthed
Uitgever: HarperTeen | Maart 2017
Genres: Young Adult, Hertelling, Fantasy
Aantal pagina's: 374
ISBN: 9780062422286
Uitgave: Hardcover
Goodreads
four-stars

Beauty knows the Beast’s forest in her bones—and in her blood. Though she grew up with the city’s highest aristocrats, far from her father’s old lodge, she knows that the forest holds secrets and that her father is the only hunter who’s ever come close to discovering them.

So when her father loses his fortune and moves Yeva and her sisters back to the outskirts of town, Yeva is secretly relieved. Out in the wilderness, there’s no pressure to make idle chatter with vapid baronessas…or to submit to marrying a wealthy gentleman. But Yeva’s father’s misfortune may have cost him his mind, and when he goes missing in the woods, Yeva sets her sights on one prey: the creature he’d been obsessively tracking just before his disappearance.

Deaf to her sisters’ protests, Yeva hunts this strange Beast back into his own territory—a cursed valley, a ruined castle, and a world of creatures that Yeva’s only heard about in fairy tales. A world that can bring her ruin or salvation. Who will survive: the Beauty, or the Beast?

De Beauty and the Beast hertellingen lijken als paddenstoelen uit de grond te schieten. Want tja, lezers hebben vaak een zwak voor bolleboos Belle en het hele idee van verliefd worden op het innerlijk van iemand in plaats van het uiterlijk. Ook Hunted is zo’n hertelling. Ik weet nog wel dat iedereen het boek opeens leek te hebben en ik me afvroeg of het ook wat voor mij zou zijn. Ik kreeg hem uiteindelijk voor Sinterklaas en besloot hem in de trein naar Londen te gaan lezen.

Als haar vader zijn fortuin verliest, zijn Yeva en haar zussen gedwongen om te verhuizen naar hun vader’s jachthut in het noorden. Daar is het leven zwaar en koud en als hun vader het bos in trekt om te jagen en vervolgens niet meer terug komt, besluit Yeva hem te gaan zoeken. Daar stuit ze op het Beest en zijn vervloekte vallei, vol magische wezens die ze alleen maar kende uit sprookjes.

Hunted is op een sprookjesachtige manier geschreven en past daardoor perfect bij het origineel. En ik moet ook zeggen dat ik de plotlijn behoorlijk trouw vond aan het sprookje. Aan de ene kant vond ik dat fijn, maar aan de andere kant vond ik dat ook wel jammer, omdat het hierdoor best wel voorspelbaar werd. Het was zeker vermakelijk, maar geen vernieuwd boek.

Al zat er wel iets in wat ik wél origineel vond; de setting. Hunted speelt zich namelijk af in een op Rusland geïnspireerd land. Dit komt duidelijk naar voren door alle sneeuw en kou, maar ook door bijvoorbeeld het verhaal van de Firebirds. Dit gaf het boek toch een vleugje originaliteit mee, waardoor ik nog meer van het verhaal heb genoten.

Wat ik ook erg prettig vond, was Yeva. Zij was sterk en vastberaden. En ik vond het ook erg verfrissend dat zij niet veranderde in zo’n overdramatisch verliefd meisje. De romantiek voerde nooit de boventoon en daar was ik zelf ontzettend blij mee. Niet dat ik wat tegen romantiek heb, maar ik vind een sterk verhaal met een overtuigende setting belangrijker. En de personages, natuurlijk.

Naast Yeva en het beest (die ik gedurende het boek erg goed opgebouwd vond), zijn ook de randpersonages fantastisch uitgewerkt. De Gaston in dit verhaal, Solmir, was echt een aardige gozer die je de wereld gunt. Ook Yeva’s zussen vond ik erg leuk. Er was eigenlijk maar weinig wat ik stom vond aan Hunted.

Eerlijk is eerlijk, het duurde echter wel even voor ik echt in het verhaal zat. Ik vond de link naar het oorspronkelijke sprookje eerst teveel aanwezig. Gelukkig verdween dit gevoel op den duur wel. Yeva is namelijk een stuk heldhaftiger dan Bella is en daardoor is het verhaal ook wat heftiger. En daar ben ik fan van. Dit boek beviel me!

Hunted is een goed geschreven en vermakelijke hertelling, vol hints naar het oorspronkelijke sprookje en een setting dat doet denken aan Rusland.

Ik heb me goed vermaakt met het lezen van Hunted. Het is erg goed geschreven en zat boordevol verrassende elementen. Elementen die ik aan het begin van het boek nog niet zag. Vooral de setting en de personages vond ik goed tot hun recht komen.

four-stars

Tags: , , , , , , , ,

Divider

4 responses to “Hunted – Meagan Spooner

 1. Do

  Fijne recensie. Ik had dit boek inderdaad al weleens voorbij zien komen, maar ik wist eerlijk gezegd nog niet echt waar het overging. Ik ben nu heel benieuwd geworden, Belle en het Beest is echt een van mijn favoriete sprookjes.

 2. Monique L.

  Dit boek gaat om mijn TBR lijstje.
  Ik hou van Beauty and the Beast retellingen.
  Ik heb er al behoorlijk wat gelezen, maar ze weten mij niet te vertellen.
  Daarentegen vind ik de cover van dit boek ook echt prachtig!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.