Horizon (Soul Seekers #4) – Alyson Noël

Geplaatst op 4 november 2014 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

Horizon (Soul Seekers #4) – Alyson NoëlHorizon Serie: Soul Seekers #4
Andere boeken in deze serie: Bestemming
| oktober 2014
Aantal pagina's: 317
ISBN: 9789021807713
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

Daire Santos is de laatste Soul Seeker. Zij is de enige die de kwaadaardige Richter-clan kan tegenhouden.

Dace is door bloed verbonden aan de Richters. Hij worstelt met het steeds krachtiger wordende monster in hem, waardoor ook Daire gevaar loopt. Maar zij wil Dace niet opgeven.

De Richters staan op het punt hun duisternis voorgoed over de wereld te verspreiden. Alle kansen lijken verkeken voor Daire en Dace. Kan hun liefde het goede laten overwinnen?

De Soul Seekers serie van Alyson Noël wist me vooral te overtuigen door het sjamanistische tintje met al de totemdieren en magische gaven. Natuurlijk is het allemaal wat geromantiseerd en een stuk ‘actiever’ gemaakt, maar dat soort elementen vind ik altijd een stuk interessanter dan het continue gedraai tussen de hoofdpersonen op liefdesvlak. Maar dat is natuurlijk persoonlijke voorkeur en ik denk dat dit een grote plus is van het boek, maar ook van de serie: voor iedereen zit er wel wat leuks in. Ik las onlangs het vierde en laatste deel, Horizon.

Laten we eerlijk blijven, alle boeken die ik tot nu toe van Alyson heb gelezen zijn behoorlijk zoetsappig en bevatten relaties waar ik niet zo veel mee heb (op de manier waarop ze ontstaan) en ook hoofdpersonages die nooit mijn beste vriendin zou kunnen worden. Je zou bijna kunnen zeggen dat – als je het verhaal puur op romantisch vlak bekijkt – haar boeken mij niet zouden moeten kunnen smaken. Ze lijken ook vrij veel op elkaar. Maar toch weet ze mijn aandacht te grijpen door de grote dosis magie en bovennatuurlijk mystiek. Dit is zo’n aanwezig onderdeel van het verhaal dat het ook mij kan boeien. Het is namelijk op een interessante manier ingezet en is geen complete onzin: Noël heeft duidelijk haar onderzoek gedaan!

Dan nu even naar dit specifieke boek. Ik moest er eerst even inkomen… Hoewel de meeste personages een duidelijk indruk achter hadden gelaten – mede door hun opvallende namen – was het me even ontglipt wie Lita ook al weer was.. En dat stoorde me aardig. Gelukkig werden andere gebeurtenissen weer snel opgehelderd.. En dan vertrek je in een sneltrein van gebeurtenissen. Tot op 3/4 van het boek merk je nog niet echt dat ‘de grote ontknoping’ er daadwerkelijk aankomt. Dit voelt aan de ene kant prettig, maar aan de andere kant geeft het een beetje het gevoel alsof er gebeurtenissen in zitten die niet echt wat toevoegen aan het verhaal. Dit is echter niet waar, want in elk stukje zit wel een element wat later terug komt en nodig is voor de ontknoping.

De ontknoping is een mooie climax en zit netjes in elkaar. Verwacht echter geen bijster origineel einde met een plotwending waar je u tegen zegt: het is een vrij standaard YA einde, maar het klopt allemaal wel.

Aan het einde zit een epiloog, wat ik niet altijd een goede beslissing vind. Maar in dit geval: damn. Het is vooral de laatste pagina die me nog even heeft te weten overdonderen.. Zodat ik alsnog met een zeer goed gevoel – door een memorabel einde – het boek kon sluiten. Dit is misschien niet het meest originele boek.. Maar het zit weer vol met mystiek en magie en zal ook de romantiekliefhebbers niet teleurstellen.

Het is een leuke serie die veel vermaak brengt tijdens het lezen. Het is geen ingewikkeld verhaal en bevat leuke elementen voor veel verschillende mensen; liefhebbers van romantiek, maar ook liefhebbers van spirituele onderwerpen. Horizon zit kloppend in elkaar en neemt je mee naar een andere wereld. Heerlijk wegdroommateriaal dus!

Andere boeken uit deze serie: Bestemming | Echo | Mystiek

four-stars

Tags: , , , , , , , , , , , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.