Hartenkoningin (White Rabbit Chronicles #3) – Gena Showalter

Geplaatst op 27 november 2015 door Emmy in Boeken, Recensie / 4 Comments

Hartenkoningin (White Rabbit Chronicles #3) – Gena ShowalterHartenkoningin door Gena Showalter
Ook door deze auteur: Alice in Zombieland
Serie: White Rabbit Chronicles #3
Uitgever: Harper Collins | september 2015
Genres: Young Adult, Fantasy, Urban Fantasy, Sciencefiction, Dystopia
Aantal pagina's: 416
ISBN: 9789402701500
Uitgave: Hardcover
Goodreads
three-half-stars

Alice heeft een plan... Alice dacht dat het ergste achter de rug was. Dat ze eindelijk met rust zouden worden gelaten en dat het nu echt serieus zou kunnen worden tussen haar en Cole, de leider van de zombiejagers. Tot Anima Industries, het bedrijf dat zombies gebruikt om macht te verkrijgen en daarbij over lijken gaat, opnieuw begint met zijn verraderlijke praktijken. Dan realiseert Alice zich dat mensen gevaarlijker kunnen zijn dan monsters... Terwijl de zombiejagers zich opmaken voor de strijd, ontrafelt Alice een aantal schokkende geheimen. Ze ontdekt nieuwe krachten bij zichzelf en komt er tot haar verbijstering achter wie er verantwoordelijk is voor al het bloedvergieten en de vreselijke zombies. Langzamerhand dringt tot haar door wat ze moet doen. Maar betekent dat ook dat ze haar leven moet opofferen voor degenen van wie ze houdt?

Ondanks dat ik de eerste twee delen van de White Rabbit Chronicles erg vlot vond lezen, was het niet helemaal mijn ding. De boeken zijn prachtig vormgegeven en de actie spat er vanaf, toch vind ik de manier waarop zombies zijn neergezet niet helemaal mijn ding en had de romance wat mij betreft achterwegen gelaten mogen worden. Zou ik dan wel kunnen genieten van het derde deel van de serie: Hartenkoningin?

Mijn angsten weerhielden mij er echter niet van om ook het derde deel van deze serie te willen lezen. Hoewel de kijk op zombies wel bijzonder is (zij het dus niet mijn ding) vind ik het vooral interessant dat er een soort link wordt gelegd naar Alice in Wonderland. Een aantal mensen weerhoud dit ervan om de boeken te gaan lezen, maar ik kan je verzekeren dat het vrij weinig met elkaar te maken heeft. Er zitten een paar verwijzingen in, met name in de hoofdstuk titels, maar ik denk dat de overeenkomst tussen beide werken vooral te vinden is in de absurditeit van de wereld waarin de meisjes leven.

Ik merkte aan dit derde deel dat ik er meer van kon genieten dan van de andere delen. Ik was inmiddels een beetje gewend aan de personages en de wereld waarin zij moeten leven. De personages kwamen wat mij betreft beter uit de verf en ik ging Alice ook echt steeds meer waarderen. Haar rauwe reacties en realistische kijk op de wereld vond ik verfrissend. We hebben nu wel genoeg dromerige meisjes gezien. Haar sarcastische opmerkingen voelden ook absoluut niet geforceerd.

Er zat behoorlijk veel diversiteit in het verhaal, maar ook een goede constantie wat betreft de hoofdplot. Je hebt wel eens dat verhalen veel te veel van hot naar her gaan en dat je achteraf denkt; was dat uitstapje naar die en die plek nou echt nodig? In dit geval was het vaak ja. Want de personages hadden dit nodig om te groeien in hun kunnen en relaties.

Hartenkoningin leest ook weer net zo vlot als de eerste twee boeken, wat ik ook een knappe prestatie vind. Vaak merk ik bij boeken waarin romantiek een grote rol speelt, dat dit echt momenten van rust en voortkabbelen zijn, maar in dit boek was dit niet zo. De actie ging door en door. Nu ik dit schrijf vraag ik me dan ook weer af of dit boek niet wat meer pauzemomenten had moeten hebben. Maar aan de andere kant had dit vast kleffe romantiek opgeleverd waar ik niet op zit te wachten.

Dit verhaal levert een heel hoop antwoorden op, waardoor ik ook geen samenvatting ga verschaffen. Je moet het verhaal zelf ervaren om te achterhalen wie te vertrouwen is en wie niet. Je moet er zelf achter komen wie Ali moet opofferen voor het grotere geheel. En je komt er zelf achter welk groot geheim Ali zal tegenkomen.

Ben jij fan van een vrij aparte kijk op zombies? Heb je zin in een boek vol actie en waar de romantiek in de lucht hangt, niet zonder gevaar? Lees dan Hartenkoningin, het derde deel van de White rabbit chronicles. Het is wel een aanrader om bij het eerste boek te beginnen. Van Alice in Zombieland en Door de zombiespiegel zijn ook beide recensies verschenen.

Hartenkoningin

three-half-stars

Tags: , , , , , , , , ,

Divider

4 responses to “Hartenkoningin (White Rabbit Chronicles #3) – Gena Showalter

  1. Joy

    Ik zat er bij dit boek meteen weer in. Vooral tegen het einde kon ik het echt niet meer wegleggen. Ik neem aan dat er geen deel vier meer komt, of wel? Want ik ben toch best benieuwd hoe ze verder gaan met hun leven.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.