Door de Zombiespiegel (White Rabbit Chronicles #2) – Gena Showalter

Geplaatst op 26 mei 2015 door Emmy in Boeken, Recensie / 4 Comments

Door de Zombiespiegel (White Rabbit Chronicles #2) – Gena ShowalterDoor de Zombiespiegel Serie: White Rabbit Chronicles #2
| april 2015
Aantal pagina's: 416
ISBN: 9789034754677
Uitgave: Hardcover
Goodreads
three-half-stars

Wat is er mis met Alice Bell?

Alice dacht dat ze alles al had meegemaakt, maar helaas... het kan nog erger. Na de laatste zombie-aanval gebeuren er vreemde dingen met haar. Spiegels komen tot leven, ze hoort stemmen die anderen niet schijnen te horen, en ze heeft soms de afschuwelijke neiging om iemand aan te vallen. Wat is er toch met haar aan de hand?

Cole, haar vriendje, doet ook al zo raar. Eerst ontwijkt hij haar de hele tijd, en dan maakt hij het volkomen onverwacht uit. En dat is nog niet alles. Het lijkt wel alsof hij iets voor haar verborgen houdt.

Maar Alice wordt pas echt bang als ze in de spiegel kijkt...

Een tijdje terug verscheen Alice in Zombieland, waarvan mijn verwachtingen torenhoog waren, maar die vervolgens niet helemaal waargemaakt werden. Gelukkig waren bijna alle andere Young Adult liefhebbers die dit boek lazen helemaal overdonderd en zag ik constant vijf sterren recensies langskomen. Hoewel ik me daar dus niet helemaal in kon vinden, was ik toch erg benieuwd geworden naar het vervolg. Zou Door de Zombiespiegel mij wel kunnen meesleuren? Ik wist in ieder geval al één ding; ik zou ditmaal in ieder geval niet van te voren wensen dat er echt Alice in Wonderland-elementen in zouden zitten.

En dat hielp. Ik stond er een stuk positiever in en ondanks dat het best een pil is, vloog ik door dit tweede deel heen. De vormgeving vind ik weer erg leuk gedaan, al vind ik het gezicht van het model op de cover wel erg oud.

Ik had beduidend minder moeite om in het verhaal te komen dan bij het eerste deel. Toch deden de personages me nog steeds niet heel veel. Ik miste het gevoel van oprechte angst wanneer een personage iets overkwam.. Het deed me gewoon niks. Dat is meteen een teken voor mij dat ik me niet goed met hen kan identificeren. Hoewel ik Ali leuker vond dan in het eerste boek, vind ik haar nog steeds ontzettend nietszeggend. Haar relaties en vriendschappen zijn zo oppervlakkig. Het mist de emotionele klik. De enige band die echt is, is die met haar oma, maar die lijkt ook net een robot. Het kwam wat mij betreft veel te geforceerd over.

Dit resulteert in een verhaal waarbij de actie wel goed is, maar waar er eigenlijk heel weinig wordt verteld in een grote hoeveelheid pagina’s. Z.A. is bijvoorbeeld een leuke vondst, maar de kabbelde te lang voort voordat dit echt in gevaar tot uiting kwam.

Ik weet het niet.. Bij deze serie heb ik niet het idee dat ik moet vrezen voor het leven van de hoofdpersonages. Er komt wel weer een oplossing, denk ik steeds.

Toch bracht de komst en de dreiging van Z.A. wel de spanning met zich mee die het boek nodig heeft. Het levert nieuwe vragen op en brengt nieuwe antwoorden… Maar wederom vind ik dat er veel meer met die mogelijkheden gedaan had kunnen worden. Als er wat gebeurd, dan is het kort (maar krachtig) en dan volgt er weer een deel ‘niks’.

Al met al vond ik Door de Zombiespiegel leuker dan het eerste boek, al is het maar omdat ik mezelf makkelijker in de situatie kon plaatsen, de wereld me al bekend was en ik geen torenhoge verwachtingen a la ‘elementen uit Alice in Wonderland’ had. Door de Zombiespiegel bracht me geen verwachtingen en was precies wat ik had verwacht ‘wel een aardig verhaal’. Toch klasse voor de mooie hardcoveruitgave van Harlequin.

three-half-stars

Tags: , , , , , , , , ,

Divider

4 responses to “Door de Zombiespiegel (White Rabbit Chronicles #2) – Gena Showalter

  1. Gelukkig is dit deel dan wel beter dan het vorige :3 Helaas nog niet geweldig maar ach, niet alle boeken kunnen geweldig zijn helaas D:

  2. Ook al kunnen smaken verschillen, dan blijft het toch een feit dat er bijvoorbeeld weinig verdieping in de personages zitten. Vijf sterren voor een boek vind ik dan altijd erg bijzonder. Vijf is toch echt dat het boek perfect is en niet beter kan… Of is het toch de leeftijd? Geef jonge mensen makkelijker hele hoge cijfers? Waardeer altijd zeer jouw eigen kritische mening! Houd dat alsjeblieft vast!

    • Misschien dat leeftijd meespeelt.. Misschien dat het meespeelt dat jongere lezers nog niet heel veel vergelijkende boeken hebben gelezen? Ik weet het niet precies, maar ik vind het wel opvallend. Ik zal mijn kritische mening zeker vasthouden, want dat vind ik juist het leuke van bloggen. 😀

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.