Fallen in Love (Fallen #3.5) – Lauren Kate

Geplaatst op 10 januari 2016 door Emmy in Boeken, Recensie / 8 Comments

Fallen in Love (Fallen #3.5) – Lauren KateFallen in love door Lauren Kate
Ook door deze auteur: Passie
Serie: Fallen #3.5
Andere boeken in deze serie: Passie
Uitgever: Van Goor | April 2012
Genres: Young Adult, Paranormal Romance, Romantiek, Fantasy, Urban Fantasy
Aantal pagina's: 173
ISBN: 9789000307043
Uitgave: Paperback
Goodreads
three-stars

Hoe het allemaal begon...

Lees mee met de eerdere levens van de belangrijkste personages uit de Fallen-serie.

Soms komt liefde onverwacht.
Soms blijft liefde onbeantwoord.
Soms is liefde verboden.
Soms is liefde voor eeuwig.

Vier bijzondere liefdesgeschiedenissen komen samen in middeleeuws Engeland. Shelby en Miles vinden liefde waar ze het niet verwachten. Voor Roland heeft één verkeerde beslissing uit het verleden pijnlijke gevolgen. Arriane staat voor een belangrijke en moeilijke keuze. En Daniël en Luce kunnen Valentijnsdag eindelijk eens samen beleven...

Ik heb me vroeger erg vermaakt met de Fallen serie van Lauren Kate. Deze boeken lieten mij kennismaken met het paranormal romance genre en misschien ook wel met Young Adult in het algemeen. Onlangs kreeg ik eindelijk Fallen in love in mijn bezit en omdat Schuld ook bijna uitkomt, leek het me goed de boeken te herlezen. Afgezien van Engelen in het donker, heb ik nu alles in het bezit.

Fallen in love is een zogenoemde novelle; een vrij dun boekje van nog geen 200 pagina’s. Net als vele andere succesvolle series in Young Adult-land, is het een tussen boek. Deze boekjes zijn eigen als een soort extraatje, je hebt het niet nodig om de algehele plot van de serie te begrijpen. Het geeft extra inzicht in personages en zijn meer voor de diehard fans, dan voor degene die de boeken ‘wel leuk’ vonden.

Nu vond ik de boeken ‘wel leuk’, wat voornamelijk door Lauren Kate’s goed uitgewerkte engelen komt. Ik was dan ook erg benieuwd of dit tussen boek mij zou weten te overtuigen.

Het boekje gaat over verschillende personages. Het bestaat dan ook uit vier stukken, waarin steeds een ander personage zijn of haar verhaal laat zien. Niet alleen gaf dit een veel beter inzicht in de personages, het was ook nog eens oprecht leuk. Daarnaast hoorden de vier verhalen ook echt bij elkaar, wat mij verraste. Ze hebben allemaal weer te maken met Daniël en Luce, maar hebben toch echt hun eigen dingetje. Alle verhalen spelen zich dan ook af op dezelfde plaats in de middeleeuwen, maar er wordt gebruik gemaakt van een aantal flashbacks om dingen te verduidelijken.

Dat verduidelijken was nodig. Omdat er sprake is van personages uit het verleden en ook van personages uit 2009, is het soms onnodig ingewikkeld. Is het nu de Roland uit Luce’ s tijd, of juist uit de middeleeuwen? Constant moest ik mij dat een beetje afvragen en dat vond ik vervelend. Ik denk namelijk dat het helemaal niet zo moeilijk had gehoeven.

Ik vond het leuk om dit boekje te lezen, omdat ik de indruk kreeg dat bepaalde personages die een stem verdiende, er ook een kregen. Er werden vragen beantwoord en details toegelicht. Dit geeft de hele serie net een dimensies extra. Ik vind dan ook dat dit boek zeker wat toevoegt aan de serie, naast dat het vermakelijk is. Is het nodig om dit boek te lezen om deel vier te snappen? Nee. Is het leuk? Ja.

Fallen in love is het boek tussen deel 3 en 4 en verteld met vier korte verhalen de romantiek tussen een aantal personages. Hierin worden een aantal details benoemd die duidelijkheid geven over deze personages in de gehele serie. Dit en het feit dat het zich in de middeleeuwen afspeelde, maakt het voor mij een leuke toevoeging. Het feit dat de focus minder op Luce en Daniël lag, vond ik ook fijn. Je hoeft dit boek echter niet perse te lezen om deel vier te snappen.

Fallen in love

three-stars

Tags: , , , , , , , , ,

Divider

8 responses to “Fallen in Love (Fallen #3.5) – Lauren Kate

  1. Ooh ik kan niet wachten tot schuld uit is! Door je Fallen recensies krijg ik toch wel weer de kriebels om de serie op te pakken. Ook ik heb ontzettend genoten van deze novella, alleen vond ik jammer genoeg toch de prijs een beetje hoog in verhouding met het aantal pagina’s etc. Maar, het was het wel waard 🙂

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.