Dit las ik in september en dit waren mijn favorieten

Geplaatst op 2 oktober 2019 door Emmy in Boeken / 3 Comments

In september begon ik langzaam weer meer te lezen. Nog steeds heb ik vlagen waarbij het lezen me echt gestolen kan worden, maar met de komst van het herfstweer is de verleiding om met een kop thee, een dekentje en een boek op de bank te gaan liggen groot. Daarnaast heb ik deze maand echt heel wat toffe boeken gelezen én kwamen de leesbeesten eindelijk weer eens samen!

Dit las ik

Rariteiten – John Bigwood
Het Schaduwjaar – Kim Liggett
De kleuren van schaduw – V. E. Schwab
Versplinterd – Teri Terry
Ziel van het zwaard – Julie Kagawa
Er was eens – Jen Minkman e.a.
3PAK
Dolores Dolly Poppedijn – Thomas Olde Heuvelt
Van Gogh sneed zijn oor hier nooit af – Henk van Straten
Midnight Alley – Rachel Caine
Arthur, de koning van eens en ooit – T.H. White
Dance or Die – Chinouk Thijssen
Het Nebula-mysterie – Trudi Trueit

13 boeken is voor mij niet veel – meestal lees ik er meer dan 20 – maar toch ben ik tevreden. Mijn zwangerschap zorgt ervoor dat ik niet altijd puf of zin heb om te lezen en dat heb ik ondertussen volledig geaccepteerd. Die boeken komen wel! Daarnaast ben ik er nog in een aantal bezig, dus wie weet wat oktober me brengt! In oktober heb ik ook een weekje vakantie en reis ik wat vaker met de trein.

Mijn favorieten van de afgelopen maand

Met stip op nummer één staat Het Schaduwjaar. Dit boek heeft zo bizar veel indruk op me gemaakt. Dit is een boek waar ik al een tijdlang naar verlangde en ik ben zooo blij dat het boek er nu is.

Ook was ik heel blij om De kleuren van schaduw nu in het Nederlands te kunnen lezen! In 2016 las ik de Engelse versie en ik vond het heerlijk om nu in mijn eigen taal weer weg te kunnen dromen bij deze bijzondere wereld (en Kell). Dat Schwab naar Nederland komt, maakte het extra aantrekkelijk het boek nu te lezen.

Een van de redenen waarom ik minder las deze maand, was vanwege deze dikkerd. Je kan het boek gebruiken als baksteen of moordwapen, maar de inhoud is het zeker waard om gelezen te worden. Tussendoor las ik enkel wat korte verhalen ter afwisseling. Deze historische roman leest met vlagen namelijk heel goed door, maar kent ook momenten dat het wat langzamer leest. In ieder geval ben ik erg onder de indruk en blij dat ik het boek gelezen heb.

Tot slot kwam aan het eind van de maand Chinouk’s nieuwste pareltje binnen. Dance or die sluit de trilogie af en hoewel ik hem als proeflezer al had gelezen, was het een feestje om het boek nogmaals te beleven. Het is spannend, meeslepend en een echte page turner geworden.

Welk boek was jouw favoriet deze maand?

Tags:

Divider

3 responses to “Dit las ik in september en dit waren mijn favorieten

  1. Danielle

    Ik ben heel benieuwd naar Schaduwjaar, maar mijn favoriet was De eliminatie van Danielle bakhuis. Ik vond het boek lekker snel en makkelijk weglezen, en daar had ik op dat moment net zin in!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.