Mini recensies #2

Geplaatst op 10 september 2019 door Emmy in Boeken, Recensie / 1 Comment

Ik heb weer een aantal boeken gelezen die ik even kort wil uitlichten, zonder dat ik er een lange recensie over schrijf. Deze keer bespreek ik Wat een tijd om alleen te zijn, Help! Ik verveel me en Rariteiten. Benieuwd naar deze mini recensies? Lees dan verder.

Wat een tijd om alleen te zijn

Mini recensies #2Wat een tijd om alleen te zijn | Juni 2019
Genres: Non-fictie
Aantal pagina's: 192
Uitgave: Hardcover
Goodreads
two-stars

In Wat een tijd om alleen te zijn! is The Slumflower je levensgoeroe, vertrouwelinge en beste vriendin. Ze laat je zien dat alleen zijn niet slechts gewoon oké is: het is zo ongeveer het allerbeste wat je verdorie ooit is overkomen. Zoals ze zegt: ‘je bent bad as hell en gemaakt met een bedoeling.’ Het is tijd dat je je dat beseft.

De stapels verhelderende spreekwoorden uit het Igbo van haar Nigeriaanse moeder en Chidera’s eigen kleurrijke artwork maken van Wat een tijd om alleen te zijn! dé gids die je helpt je eigen weg in de moderne wereld te vinden. Beslis wat je waard bent, neem tijd om te helen en geef jezelf kracht in deze rommelige wereld. Vermijd andermans demonen en realiseer je dat iedereen zichzelf beschermt tegen iets – hoe agressief hun methode ook mag zijn. Onderhoud en ontwikkel gezonde relaties en vermijd giftigheid in je vriendschappen.

Ik had best wel hoge verwachtingen van dit boek, omdat ik best wel van dit soort boeken houd op z’n tijd. Toch vond ik dit een tegenvaller.

Hoewel het heel veel zinnige dingen bevat, vond ik het soms nogal geforceerd overkomen. Ik had het gevoel alsof er zaken aan me werden opgelegd waar ik geen behoefte aan had. Daarnaast is dit geen boek om in één ruk te lezen. Helaas minder mijn ding als ik had gehoopt!

Help! Ik verveel me.

Mini recensies #2Help! Ik verveel me. door Karin van Driel
Ook door deze auteur: Timothy en het geheim van Mi-Yu
| 2019
Genres: Prentenboek
Aantal pagina's: 42
ISBN: 9789082398076
Uitgave: Paperback
Goodreads
three-half-stars

‘Mijn ouders hebben iets heel geks bedacht en dat vind ik niet leuk! Ze willen dat ik een week lang mijn telefoon niet gebruik!’

‘Computerspelletjes doen of tv-kijken mag ook niet. Nou ja, zeg! Wat moet ik dán de hele week doen?’

‘Help! Ik verveel me’ is een verhaal waarin je ontdekt hoe leuk én nuttig lummelen op zijn tijd kan zijn!

Help! Ik verveel me is een leuk geillustreerd prentenboekje met een interactief karakter. Het stimuleert kinderen om wat minder bezig te zijn met hun telefoon, tablet en tv en eens om zich heen te kijken wat je nog meer kunt doen om jezelf te vermaken. Achterin is er ruimte om ook daadwerkelijk met de tips aan de slag te gaan. Het is een narratief verhaal met een doe-boek gecombineerd.

Ik vond het leuk en nuttig en ik denk dat veel kinderen in de eerste plaats zullen denken dat het stom is om geen telefoon te mogen gebruiken, maar vervolgens echt blij zijn dat er ook heel veel andere leuke dingen zijn om te doen.

De illustraties passen ook erg goed bij het boekje.

Rariteiten

Mini recensies #2Rariteiten Uitgever: Van Goor | Juli 2019
Genres: Doeboek
Aantal pagina's: 96
ISBN: 9789000367771
Uitgave: Hardcover
Goodreads
three-stars

De meest extreme zoek-de-verschillenuitdaging ooit!

Je vindt rariteiten op de vreemdste plekken en zeker in dit extreme zoek-de-verschillenboek. Maar wees gewaarschuwd! Als je eenmaal begint met zoeken, kun je niet stoppen totdat je alle verschillen hebt gevonden. En dat is nog niet zo gemakkelijk als je denkt.
Ontdek de kleine verschillen die op elke pagina verscholen liggen: van een perfect verzorgde, bloemige hipsterbaard en trendy fietshelmen tot stekelige cactussen en een heerlijke flat white. Leuke en eigenzinnige zwart-witillustraties worden vergezeld door grappige oneliners en volkomen nutteloze en rare weetjes. Zelfs de meest fanatieke puzzelaar zal zich niet vervelen!

Gooi die smartphone aan de kant en neem Rariteiten mee in de trein, het vliegtuig, naar het strand of naar je werk! Tip: met z'n tweeën net zo leuk als alleen - wie vindt als eerste de afwijkende eenhoorn?

Het is een leuk en uitdagend boekje. De tekeningen zijn schattig en gedetailleerd. Maar ook wel klein, hierdoor is het zoeken echt een uitdaging. Ik kon er niet veel achter elkaar doen, want van het scheelkijken kreeg ik hoofdpijn. Het is wel heel leuk dat alle opdrachten verschillend zijn én dat de begeleidende tekst vol leuke feitjes staat.

Tags: , ,

Divider

One response to “Mini recensies #2

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.