Timothy en het geheim van Mi-Yu – Karin van Driel

Geplaatst op 2 januari 2016 door Emmy in Boeken, Recensie / 4 Comments

Timothy en het geheim van Mi-Yu – Karin van DrielTimothy en het geheim van Mi-Yu door Karin van Driel
Illustrator: Ilona Stuijt
Uitgever: Vior Webmedia V.O.F. | augustus 2015
Genres: Prentenboek
Aantal pagina's: 40
ISBN: 9789082398007
Uitgave: eBook
Goodreads
three-half-stars

Timothy is nieuwsgierig en sluipt op een dag het tuinhuisje van zijn buurman binnen. Daar ontdekt hij een megagrote zeepbel! Wat er dan gebeurt …
Timothy en het geheim van Mi-Yu is een modern sprookje voor kinderen vanaf 7 jaar. Om zelf te lezen of om uit voor te lezen.
Een prachtig boek waarin kinderen ontdekken waar ze goed in zijn en blij van worden. Voor iedereen is dat iets anders en alles is oké. Een prachtige, positieve boodschap. Sabine Wisman (auteur/illustrator)
Kijk ook eens op de website van Timothy
www.timothy-book.com

Een paar weken geleden hing ik met schrijfster Karin van Driel aan de telefoon; of ik haar kinderboek Timothy en het geheim van Mi-Yu wilde recenseren. Zo nu en dan vind ik het leuk om een kinderboek te lezen, vooral als deze rijkelijk geïllustreerd is. Ik ben immers ook een illustrator! Ik ontving een pdf’je en opende hem nieuwsgierig op mijn iPad.

Timothy en het geheim van Mi-Yu

Het boek gaat over Timothy, een jongetje dat zijn nieuwsgierigheid niet weet te bedwingen en daardoor in een sprookjesachtige wereld vol gekleurde zeepbellen terecht komt. Deze bellen staan symbool voor je eigen persoonlijkheid en talenten en vooral het vinden daarvan. Dit alles is verteld met kleurrijke tekeningen en op een heel diverse manier; het stimuleert kinderen echt om naar verschillende dingen te kijken.

Het verhaal wordt vooral verteld door middel van de mooie en kleurrijke illustraties. De kleuren zijn fel en puur en niet over gepoetst. Het zijn misschien niet de artistieke tekeningen die je in de prentenboeken van de grote uitgevers ziet, maar ze zijn wel ontzettend kleurrijk, wat kinderen zal aanspreken. Ook zitten er heel veel details in verstopt, wat het talent of de persoonlijkheid van de personages extra verduidelijkt.

Timothy en het geheim van Mi-Yu

Dit verhaal over het vinden van jezelf niet niet te lang en niet te kort; precies goed. Het is leuk dat tekst en afbeeldingen echt een samenspel met elkaar aangaan. Ook zitten er interactieve elementen in. Op het einde wordt de lezer namelijk gestimuleerd zelf een zeepbel te maken. Deze kunnen kinderen vervolgens opsturen naar de schrijfster. Ik vond dit echt een toevoeging. Het zet de lezer extra aan het denken. Daar hou ik wel van!

Dit boek is dan misschien niet een boek voor een massamarkt, het is wel een boek met een boodschap. Ik hou daar wel van. De illustraties (van Ilona Stuijt) zijn kleurrijk en gezellig, maar ook van constante kwaliteit. Op alle tekeningen is voldoende te zien en er is niet te veel tekst. Prima geschikt voor de jonge lezer!

Foto 26-12-15 13 39 59

three-half-stars

Tags: , ,

Divider

4 responses to “Timothy en het geheim van Mi-Yu – Karin van Driel

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.