De kleuren van schaduw (Schemering #2) – V.E. Schwab

Geplaatst op 18 september 2019 door Emmy in Boeken, Recensie / 1 Comment

De kleuren van schaduw (Schemering #2) – V.E. SchwabDe kleuren van schaduw door V.E. Schwab
Ook door deze auteur: A darker shade of magic
Serie: Schemering #2
Uitgever: Boekerij | Augustus 2019
Genres: Fantasy
Aantal pagina's: 560
ISBN: 9789022584941
Uitgave: Paperback
Goodreads
five-stars

Het is vier maanden geleden dat de steen in het bezit van Kell kwam. Vier maanden sinds zijn pad dat van Lila Bard kruiste. Vier maanden sinds prins Rhy gewond raakte en de beruchte tweeling van Wit Londen werd verslagen. Nu, rusteloos sinds hij is gestopt met het smokkelen van magische goederen, wordt Kell ’s nachts geplaagd door duistere dromen, en overdag door herinneringen aan Lila.

Intussen maakt Rood Londen zich op voor de Element Spelen, een extravagante internationale magiewedstrijd die bedoeld is ter vermaak en om aangrenzende landen te vriend te houden. Men heeft het zo druk met de voorbereidingen dat niemand doorheeft dat een piratenschip vol oude vrienden steeds dichterbij komt. En dat een ander Londen, ver weg, langzaam aan kracht begint te winnen. Want een schaduw die ’s nachts verdwijnt, zal de volgende ochtend weer verschijnen. En de balans van magie is kwetsbaar. Als één stad opbloeit, moet een andere ten onder gaan…

Ik ben een groot fan van de boeken van V.E. Schwab en ik ben dan ook erg blij dat we nu ook in het Nederlands kunnen genieten van haar fantastische boeken. Ik keek er erg uit om De kleuren van schaduw in het Nederlands te kunnen herlezen, dus het duurde niet heel lang voordat ik dit dikke boek van de plank viste.

Vier maanden terug veranderde alles. Kell kwam in het bezit van een bijzondere steen, zijn pad kruiste met dat van Lila Bard, Prins Rhy raakte gewond en Kell moest zijn leven aan dat van de prins verbinden om hem te redden én de beruchte tweeling van Wit Londen werd verslagen. Kell voelt zich rusteloos nu hij niet meer smokkelt en Lila is verdwenen. En Lila vermaakt zich kostelijk op het schip waar ze in dienst is als dievegge.

Rood Londen bereid zich voor op de Element Spelen, een internationale magiewedstrijd ter vermaak en om buurlanden bevriend met elkaar te houden. Zowel Kell als Lila besluiten onder een andere naam mee te doen. Hierdoor hebben ze – net als de rest van Rood Londen – geen idee dat een ander Londen aan kracht begint te winnen. De balans van magie was nog nooit zo kwetsbaar…

Wat ik zo leuk vind aan deze serie is dat het wel echt fantasy is, maar geen typische young adult. Daarnaast is het tweede boek absoluut geen herhaling van de eerste. De focus ligt nu veel meer op elementaire magie en de mogelijkheden daarvan. Heerlijk, ik krijg er keer op keer een Avatar, the last airbender vibe van. Het klinkt misschien een beetje kinderachtig, zo’n toernooi, maar het illustreert heel mooi hoe groot de rol van magie is in deze wereld. Hoe erg iedereen er naar hunkert en bovenal wat je met de magie kan.

Mede dankzij de magie, maar ook het feit dat het verhaal met Lila begint – op zee – helpt de wereld beter te leren kennen. Het verhaal blijft zich niet op één plek centeren, maar wordt verkend. Nieuwe mogelijkheden komen aan het licht en samen met Lila leer je de mogelijkheden van deze wereld kennen. Ik vond het heel prettig gedaan en kreeg echt het gevoel dat ik mee kon groeien. Daarnaast raakte ik net als Lila verslaafd: ik wil gewoon meer meer meer!

Ook de dreiging van Wit Londen (en Zwart Londen) is nog goed voelbaar en heeft zo z’n invloed op Kell. Hij wordt heel erg beperkt door zijn omgeving en dat breekt hem op. Zijn volle potentie wordt niet benut en dit zal vast grote gevolgen hebben voor de toekomst van Rood Londen.

Rood Londen is wederom gevuld met fantastische personages. Ze zijn kleurrijk, excentriek en blijven je bij. Van Kell tot Holland, van Lila tot kapitein Alucard: ik vind ze stuk voor stuk machtig interessant en kon daarom geen genoeg krijgen van dit boek. Nergens voelt het boek te lang, terwijl het toch boven de 550 pagina’s uitkomt. Niet elke auteur slaagt erin lezers zo mee te slepen.

V.E. Schwab is er wederom in geslaagd op Rood Londen en haar inwoners tot leven te wekken. De kleuren van schaduw is een fantastisch vervolg.

De kleuren van Schaduw is een heerlijk boek. Ik was vanaf de allereerste pagina weer verslaafd dankzij de kleurrijke personages en de fantastische world building. Ik kan gewoonweg geen genoeg krijgen van deze serie en kijk nu al uit naar de vertaling van het derde deel. Meer Kell is nooit verkeerd!

five-stars

Tags: , ,

Divider

One response to “De kleuren van schaduw (Schemering #2) – V.E. Schwab

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.