Versplinterd (Slated #3) – Teri Terry

Geplaatst op 19 september 2019 door Emmy in Boeken, Recensie / 2 Comments

Versplinterd (Slated #3) – Teri TerryVersplinterd door Teri Terry
Ook door deze auteur: Gewist
Serie: Slated #3
Andere boeken in deze serie: Gewist
Uitgever: Imagine | Augustus 2019
Genres: Young Adult, Sciencefiction, Dystopia
Aantal pagina's: 399
ISBN: 9789463334617
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

Kyla weet niet wie ze is. Hoe weet ze wie ze kan vertrouwen?

Kyla is Gewist: haar geheugen is volledig uitgevaagd door de Hoeders die het land besturen. Als er ineens toch verboden herinneringen uit een gewelddadig verleden naar boven komen, begint ze te twijfelen. Kan ze haar nieuwe familie wel vertrouwen, en haar vrienden, zoals Ben? Met de hulp van het verzet gaat ze opnieuw ondergronds, opgejaagd door de machthebbers, die haar dood willen hebben. Kyla’s zoektocht naar de waarheid in dit laatste deel van de spannende trilogie leidt tot onthullingen die schokkender zijn dan ze ooit had kunnen bedenken.

Gewist maakte veel indruk op me en ik hoorde al snel dat dit een trilogie zou zijn waarbij het verhaal met het boek beter zou worden. Dat klonk natuurlijk als muziek in mijn oren. Deel twee vond ik ook fantastisch, dus nu was het wachten op het derde deel. Zodra ik het binnen had, begon ik er eigenlijk in. Ik was enorm benieuwd naar de ontknoping!

versplinterd

Kyla weet ondertussen dat er iets niet pluis is. Nadat ze een groep heeft verraden komt ze terecht in een soort opvanghuis voor meisjes, waar haar moeder de leiding blijkt te hebben. Hier kan ze vast de antwoorden vinden waar ze zo hard naar op zoek is: wat heeft ze gedaan en waarom is ze gewist?

Ik schreef al eerder dat ik de Slated serie zo heerlijk goed in elkaar vind zitten. Het is een heel degelijk en goed uitgewerkt verhaal. Ook in het derde boek is er geen sprake van vreemde plotwendingen om het geheel logisch te maken, wat ik helaas in veel trilogieën binnen het genre terug zie komen. Versplinterd is van begin tot eind een kloppend geheel dat ook nog eens fantastisch weg leest.

Het boek is spannend en neemt je meteen in sneltreinvaart mee op avontuur. Kyla maakt gelukkig weer genoeg vernieuwende dingen mee om niet te herhalend te worden, zonder dat het vergezocht lijkt. Het past allemaal binnen haar zoektocht naar de waarheid.

Hierin maakt Teri Terry gelukkig de keuze om voldoende rustmomenten in te voegen, waarbij je als lezer de kans krijgt om alles een plekje te geven. Hierbij is het absoluut niet zo dat het saai wordt: integendeel, je weet gewoon dat ook deze rustige momenten een bijdrage leveren aan de plot en de ontwikkeling van de personages. Dit vond ik prettig.

Wat ik wel een puntje vind is dat vooral Kyla goed is uitgewerkt en dat je vooral haar persoonlijkheid meekrijgt. Eigenlijk had ik ook graag wat meer randpersonages echt zien opbloeien. Dat personages echt tot leven komen, dat miste ik een beetje. Desalniettemin is het een fantastisch verhaal dat toeloopt naar een indrukwekkend en goed uitgedacht slot.

Versplinterd is een vlot, spannend en zit bovenal goed in elkaar.

Met Versplinterd komt de Slated trilogie tot een geslaagd einde. De serie heeft veel indruk op me gemaakt en dit derde deel zat weer heel goed in elkaar. Alles is goed uitgedacht, is logisch en het geheel zou zo maar eens echt kunnen zijn. Daar weten niet veel auteurs in te slagen!

versplinterd
four-stars

Tags: , , , ,

Divider

2 responses to “Versplinterd (Slated #3) – Teri Terry

  1. Andrea

    Ik heb gisteren deel 2 uitgelezen en ga waarschijnlijk vandaag in deel 3 beginnen. Ik ben heel benieuwd! Echt superspannende boeken. Fijn om te horen dat het goed in elkaar zit en geen teleurstellend einde is.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.