DCC en lesbezoek

Geplaatst op 28 maart 2016 door Emmy in Persoonlijk / 4 Comments

Dit was een vrij rustige week.

Maandag

Maandagmorgen ging de wekker al vroeg, ik moest namelijk om 9.00 uur bij de Uitgever zijn voor een afspraak. In de trein begon ik met De Wolvenprinses, een boek wat ik al tijden op mijn TBR had staan en onlangs wist te ruilen. De afspraak ging allemaal heel erg vlot en soepel, dus om 10.00 uur stond ik al buiten. Toen heel snel weer terug naar Den Bosch, want ik had om half 12 een afspraak bij de bakker voor onze bruidstaart. Lastig kiezen, hoor. Maar Rob en mijn oma waren er ook bij. Ik vond de service van de bakker wat matig, het is dat ze zulke lekkere taartjes maken.

Eenmaal thuis las ik het boek uit en blogde ik behoorlijk wat. ’s Avonds was het weer tijd voor Dungeons & Dragons, wat weer erg gezellig was.

Dinsdag

Op dinsdag zou ik ’s middags een Celebrate Books afspraak hebben, dus ik hoefde niet zo vroeg op. Toch was ik erg vroeg wakker en dat kwam me eigenlijk wel goed uit. Ik besloot namelijk meteen mijn lessen voor woensdag voor te bereiden; dit zou stress schelen aan het eind van de dag. Ja, ik had het eigenlijk maandag moeten doen, maar dat lukte niet. Ook deed ik mijn mail en blogde ik nog wat.

Daarna kwam het vreselijke nieuws over Brussel. Ik stapte toch een beetje zenuwachtig in de trein. Eerder, want via Schiphol kon ik niet bij Hoofddorp komen. Ik ging via Leiden, waar ik af had gesproken met Esmee. Maar het liep allemaal niet zoals het hoorde. Esmee had vertraging en ik stond vast in Leiden. Sandra kwam ook niet verder, omdat Hoofddorp ondertussen was afgesloten. We besloten – met het oog op de huidige situatie – allemaal om te draaien en de afspraak te verzetten. In de trein las ik De Vuurproef, het laatste paardenboek, uit. Wel jammer dat ik voor niks heen en weer ben gegaan, maar zo had ik wel weer een boek uit.

’s Middags was ik toch een beetje van slag door het nieuws van België. Ik kreeg eigenlijk niks meer uit mijn handen en ook tijdens bijles was ik eigenlijk niet veel waard. Ik was vooral erg moe, dus ik ging op tijd naar bed.

Woensdag

Op woensdag moest ik lesgeven en zou ik lesbezoek krijgen van mijn afdelingsleider voor mijn beoordeling. Dinsdag had ik niet zo veel last van de zenuwen, op woensdag wel. Ik had immers wat actiepunten gekregen en ik hoop maar dat ik er voldoende aan heb voldaan. Ik word er echt onzeker van.

Voor mijn gevoel ging de structuur van de les wel beter, maar ik blijf het erg lastig vinden, vooral bij die klas. Volgende week gaan we het nabespreken, dus daar voel ik nu al kriebels voor. Ik wil niet het gevoel hebben dat ik faal.

Ik was pas laat thuis vandaag, na zes uur, maar ik hoefde geen bijles te geven. Ik wist De Ondergrondse Orde van Mark Frost in ieder geval uit te lezen in de trein en las nog een klein stukje in Cyberbrein. Thuis bleek ik een pakje te hebben gemist. Ik ging heb ophalen bij de buren en daar bleek Dolende ster in te zitten. YES! Ik keek namelijk ontzettend uit naar dit boek.

Donderdag

Ik ben niet goed in het geval van vrije dagen aan mezelf. Toch nam ik mezelf voor vandaag alleen maar dingen te doen die ik wilde. ’s Morgens sprong ik in de trein naar Eindhoven, om sokken en ondergoed te gaan halen bij de Primark. Ik las in de trein in Septemberlichten. Ik kreeg het boek natuurlijk niet uit en nam me voor dat thuis te doen, maar daar kwam niks van terecht. Daar heb ik geen spijt van, hoor. Lezen moet immers niet! Eenmaal thuis ging ik snel boodschappen doen en toen ik terug was, was er weer een boek op de deurmat gevallen. Een recensie-exemplaar van Ridders gezocht. Een historisch jeugdboek. Ik ben benieuwd!

Verder keek ik Shadowhunters en blogde ik wat. Maar haast? Nee hoor. Heerlijk! Wat ik wel deed, was enveloppen schrijven voor een zekere bruiloft. Ha. ’s Avonds keek ik nog the Passion en daarna ging ik lekker naar bed.

vrijdag

Goede vrijdag betekent vrij. Dus ging ik naar mijn nichtjes verjaardag. Daar las ik Cresendo eindelijk uit en ook Septemberlichten. Ik had eigenlijk een andere leesplanning, maar zo kon ik eindelijk wat boeken uitlezen die ik nog niet uit had.

zaterdag & zondag

Zaterdag en zondag stond in het teken van Dutch Comic Con. Ik heb gevlogd en deze vlog + een verslag zal later deze week online komen. Ik heb het heel erg naar mijn zin gehad en een hele boel mooie dingen gescoord. Die laat ik vanavond al op mijn blog zien!

Toen ik zaterdagavond thuis kwam, lag De Sleutel – de finale op de mat. Op zondagavond had ik nog een verjaardag bij mijn moeder. Dat was heel gezellig. In de trein las ik een groot deel van Forest of Secrets.

Gelezen deze week

De Wolvenprinses, De Vuurproef, De Ondergrondse Orde, Septemberlichten en Cresendo.

Nog bezig in

Cyberbrein en Secrets of the Forest.

Nieuwe boeken

Dolende ster, Ridders gezocht, De Sleutel, Ice Like Fire, On the edge of gone, Kindred Spirits, Het vergeten koninkrijk, vanbinnen en vanbuiten en De zeven krachten.

Komende week

Komende week heb ik het zowel druk als rustig. Ik heb dinsdag en donderdag vrij, maar naar wel wat freelance werk liggen. Woensdag en vrijdag moet ik gewoon werken en vrijdagavond ga ik een nieuwe bril uitzoeken. Op zaterdag zal ik voor het eerst bij de bieb gaan werken.

TBR voor april

tbrapril

Oh, de foto is een beetje donker geworden. Maar dit zijn de boeken die ik uitkoos om in april sowieso te gaan lezen. Als deze blogpost online is gekomen, zijn er wat boeken bijgekomen, omdat ik op DCC wat recensie-exemplaren heb ontvangen. Ik hoop in april lekker veel te kunnen lezen, zeker omdat ik ook een weekje vakantie heb in deze maand.

Blogposts

Tags: , ,

Divider

4 responses to “DCC en lesbezoek

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.