Dagboek: Workshop in de OBA, weekendje vrij en boekenlinten maken

Geplaatst op 21 mei 2018 door Emmy in Persoonlijk / 2 Comments

Genieten jullie ook zo van dit extra lange weekend vrij? Ik heb lekker eens het hele weekend vrij gehad, waardoor ik een aantal dingen van mijn to do list kon strepen. Kijk je mee naar wat ik allemaal gedaan heb?

Maandag

Vandaag moet ik naar Rotterdam, maar niet voordat ik eerst de auto heb teruggebracht. Ik ga je missen, Smurf. Ik heb de laatste tijd en komende tijd steeds vaker dat ik meerdere dingen op een dag kan combineren. Soms vind ik dat best heftig, maar soms vind ik dit ook extra fijn; als ik dan vrij ben, ben ik ook echt vrij. Daarna dus naar Rotterdam. Rotterdam. Weer leerzaam en confronterend, maar het sporten was fijn.. Al heb ik vet veel spierpijn, ‘s avonds al. Kak. ‘s Avonds D&D.

Dinsdag

Vandaag heb ik de hele dag training op werk en dat vind ik zwaar. Maar ik win wel samen met een collega de beste presentatie, dus krijgen we een snoeptaart mee. Ik ga het snoep uitdelen, want ik wil het zelf niet opeten. Dat soort snoep vind ik niet lekker genoeg om op te eten (goed he, heb ik mezelf aangeleerd!). Hoewel ik het best leerzaam en oke vond, was ik ook blij om naar huis te kunnen. ‘S Avonds was mijn energie op; ik pakte nog wat pakketjes uit, nieuwe pakketjes in, las een beetje en proeflas een beetje.

Woensdag

Hoewel ik in eerste instantie vrij was vandaag, en wilde gaan zwemmen, vroeg werk of ik wilde invallen. Ik ga vanmiddag denk ik een stuk wandelen, ofzo, dat ik toch wat extra beweging heb. Ik werk vandaag namelijk op jeugd en dat is altijd rustiger.

‘s Middags doe ik rustig aan en kijk ik even lekker tv en in de avond hebben we weer D&D. Van het wandelen komt niet zoveel, omdat ik moet wachten op de postbode.

Donderdag

 

Vandaag moet ik weer lesgeven en ga ik een workshop geven. Dus ik fiets naar school en installeer mezelf. Waar blijven die leerlingen nou? Blijkt mijn rooster te zijn veranderd en geef ik het vierde les in plaats van het derde. OEPS. Gelukkig kan dat prima. Ik luister naar de presentaties en fiets daarna naar het station. In de trein lees ik lekker in mijn boek; ik ben dol op lezen in de trein omdat ik dan altijd heel wat meters maak. Er zijn immers weinig dingen die me kunnen afleiden!

Rond half 2 was ik in Amsterdam en ben ik richting de OBA gewandeld, daar kwam ik Claudia en de dames van Adorable Books tegen. Vandaag geef ik één of twee workshops en zal ik de instastories bijhouden van de OBA. Vet leuk.

De workshop was fantastisch! Ik had een behoorlijk grote groep, met vooral bruggers, maar wat werkten ze leuk mee! Ze deden echt goed hun best en er zaten ook lezers bij. Ze vonden het zo leuk, dat ze eigenlijk niet weg wilden. Wat een compliment!

‘s Avonds kom ik thuis en blijkt er een pakket bij de buren te staan, die juist in de avond weg zijn. Als ze laat (rond 11 uur) aanbelt of wij ons pakket komen ophalen, is ze niet echt vrolijk. Gaan we weer drama krijgen? Het is net een soap.

Vrijdag

Vandaag heb ik weer een werkdag in de mediatheek! Heerlijk.. Al is het wel wat rustiger. Zo hoef ik niet naar het andere gebouw vanwege de examens en zijn de pauzes rustiger vanwege nieuwe regels. Ik werk er lekker, en kan ook nog wat aan mijn blog doen (en een interessant artikel over Vikingen lezen)

Na werk haal ik snel een pakketje op (YES, SKY IN THE DEEP!) bij de Bruna en daarna fiets ik door naar Annabel, waar ik ga eten. Haar moeder gaat namelijk mee naar de leesclub, dus die wilde wel rijden. ZO LIEF.

De leesclub is weer erg gezellig. Het bespreken van het boek ging snel en vlot, maar dat kwam vooral omdat veel mensen dezelfde mening deelde. We gaven het boek dan ook een 8,1! Voor de volgende keer hebben we een boek gekozen dat begin juni in het Nederlands verschijnt: De hemel in het ijs.

‘s Avonds kom ik thuis en blijk ik weer een pakketje gemist te hebben. NOEESSSSS, want deze kan ik denk ik pas dinsdag ophalen… Toch besluit ik het zaterdag te gaan proberen.

Zaterdag

En dat was een goede keuze! De postbode had hem wel al afgeleverd en in het pakketje zaten mijn fluwelen linten. Nu kan ik eindelijk écht beginnen met het nieuwste product; boekenlinten. Yay. Ik maak linten voor in de Shadowhunter box en ook al wat linten voor in de webshop.

Rond half 6 is het klaar, want dan worden we opgehaald voor de Deadpool marathon. Le nice. Ik vond hem echt heel tof.

Zondag

Vandaag de hele dag vrij. Ik maak linten en werk aan mijn grote to do list – zoals het afmaken van al het drukwerk voor de komende box.. Veel krijg ik gedaan, maar ‘s avonds ben ik wel echt moe. Ik zet de linten online, maak kaarsen, ga een heel eind wandelen en lees ook nog even mijn boek uit, ter ontspanning. En we kijken de film Coco… Ik heb echt wel een beetje gehuild weer.

Haul

Deze week heb ik weer een aantal boeken aan mijn collectie mogen toevoegen. Allereerst Drakenkruid van Jeroen Vreijling, vervolgens De zilvervos van Joke de Meyer en tot slot Inferno van Julie Kagawa.

YES OP VRIJDAG KOMT SKY IN THE DEEP EINDELIJK IN MIJN BEZIT!

WHOOOOOP. Ik hou zo van dit boek. Zo erg dat ik niet kon wachten en hem al van Annabel had geleend om te kunnen lezen.

Gelezen

Het lezen gaat me de afgelopen weken niet heel goed af, zoals jullie gemerkt hebben. Mede door Rotterdam moet ik mijn energie anders verdelen, waardoor ik minder lees en (vooruit) blog dan eerder. Maar daar heb ik vrede mee, al mis ik het lezen soms wel. Soms wil ik ook liever schrijven, omdat ik geloof in de projecten waar ik mee bezig ben. Of ik proeflees… Dat kost ook altijd vet veel tijd, natuurlijk. En laten we gewoon werk en mijn eigen bedrijf  niet vergeten. Bestond een dag maar uit 36 uur..

Voor maandag had ik al een klein beginnetje gemaakt in Een bijna definitieve lijst van nachtmerries, die ik uiteindelijk in de trein naar huis uitlas. Ik besloot om daarna te beginnen in Op het einde gaan ze allebei dood. Beiden recensie-exemplaren en niet perse iets waar ik perse om sta te springen, maar wel benieuwd naar was. Deze lees ik op donderdag in de trein uit. Daarna begin ik in Beyond a darkened shore, welke ik rond 23.00 uur op zondag uit heb. Niet veel voor mijn doen, maar ik heb dit jaar toch al 88 boeken gelezen en loop er 12 voor op mijn doel. Hopelijk kan ik komende week wat meer lezen, al moet ik best veel werken (dinsdag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag) en daarnaast ook nog gewoon mijn andere werkzaamheden doen. Ik denk dat ik alle vrije momenten lekken met een boek ga doorbrengen. Donderdag ga ik naar oma, dus dat is weer wat uurtjes in de trein.

Blogposts van de afgelopen week

Tot volgende week!

Welk boekenlint hoop jij nog in de webshop terug te zien?

Divider

Liefs, Emmy

Volg Zon en Maan: Bloglovin' / Facebook / Goodreads / Instagram / Twitter

Tags:

Divider

2 responses to “Dagboek: Workshop in de OBA, weekendje vrij en boekenlinten maken

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.