Wintersong (Wintersong #1) – S. Jae-Jones

Geplaatst op 20 mei 2018 door Emmy in Boeken, Recensie / 2 Comments

Wintersong (Wintersong #1) – S. Jae-JonesWintersong door S. Jae-Jones
Ook door deze auteur: Shadowsong
Serie: Wintersong #1
Andere boeken in deze serie: Shadowsong
Uitgever: Titan Books | Februari 2017
Genres: Young Adult, Fantasy, Hertelling
Aantal pagina's: 511
ISBN: 9781785655449
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

Beware the goblin men and the wares they sell.

All her life, nineteen-year-old Liesl has heard tales of the beautiful, mysterious Goblin King. He is the Lord of Mischief, the Ruler Underground, and the muse around which her music is composed. Yet, as Liesl helps shoulder the burden of running her family’s inn, her dreams of composition and childish fancies about the Goblin King must be set aside in favor of more practical concerns.

But when her sister Käthe is taken by the goblins, Liesl journeys to their realm to rescue her sister and return her to the world above. The Goblin King agrees to let Käthe go—for a price. The life of a maiden must be given to the land, in accordance with the old laws. A life for a life, he says. Without sacrifice, nothing good can grow. Without death, there can be no rebirth. In exchange for her sister’s freedom, Liesl offers her hand in marriage to the Goblin King. He accepts.

Down in the Underground, Liesl discovers that the Goblin King still inspires her—musically, physically, emotionally. Yet even as her talent blossoms, Liesl’s life is slowly fading away, the price she paid for becoming the Goblin King’s bride. As the two of them grow closer, they must learn just what it is they are each willing to sacrifice: her life, her music, or the end of the world.

Wintersong is zo’n typisch boek dat ik kocht omdat het zo’n hype was, maar wat ik vervolgens een tijdlang in de kast liet staan omdat het zo’n hype was en ik enorm bang was dat het mijn torenhoge verwachtingen niet waar zou maken. Mettertijd namen mijn hoge verwachtingen wat af, tot ik gewoonweg zin had om het boek te gaan lezen.

Pas op voor trollen… Liesl hoort al haar hele leven verhalen over een prachtige en mysterieuze Trollenkoning, de heerser over de onderwereld en haar muse voor de muziek die ze schrijft. Toch is het belangrijker dat ze zich focust op de herberg van haar ouders, in plaats van zich bezig te houden met kinderachtige sprookjes en het schrijven van muziek. Als haar zusje Käthe wordt ontvoerd door trollen, moet Liesl naar hun rijk om haar te redden. De trollenkoning wil Käthe best vrijlaten, tegen een prijs; een leven voor een leven. Dus besluit Liesl zichzelf op te offeren en met de trollenkoning te trouwen. In de onderwereld komt Liesl erachter dat de trollenkoning haar nog steeds op allerlei vlakken inspirereerd, maar de prijs van haar keuze begint op haar te wegen en haar leven sijpelt langzaam uit haar weg. Zowel zij als de trollenkoning moeten naar elkaar groeien en dingen opofferen om de wereld in stand te houden…

Wintersong is een soort sexy hertelling van het sprookje De Trollenkoning, die je misschien eerder hebt gezien in de bekende film Labyrint. Hierdoor was ik al enigszins bekent met het verhaal en dat hielp me wel. Ik raakte vanaf de eerste pagina betovert door de setting waarin het boek zich afspeelt.

Elizabeth (Liesl) is de vrouwelijke hoofdpersoon; zij voelt zich erg verantwoordelijk voor haar broertje en zusje en cijfert zichzelf meestal weg. Daarnaast is het hele gezin nogal betrokken bij muziek; haar broertje speelt en Liesl is degene die het schrijft (en niemand weet dat), iets waardoor de Trollenkoning betovert raakt. En ik als lezer ook. Op een of andere manier heeft Jae-Jones een heel passende lyrische schrijfstijl die enorm ritmisch aanvoelde; het hele boek voelde daardoor als een lied waar ik me door liet meevoeren. De schrijfstijl is prachtig en sprak me enorm aan.

De trollenkoning, hij is natuurlijk betoverend. De romantiek die tussen de twee ontstond was langzaam, maar op zijn eigen manier heel sexy; er was duidelijk een spark. Hierdoor ontstond er ook een interessante ontwikkeling van de personages. Niet altijd ontwikkelen personages zich voldoende, maar ik heb echt de indruk dat de Liesl in het begin van het boek heel anders is dan aan het eind, op een heel natuurlijke manier. Volwassener, sterker… Het sprak me aan.

Wintersong is betoverend en meeslepend, maar er zaten ook wat langzamere stukken in. Zeker in de tweede helft van het boek hadden sommige momenten wat sneller voor mij mogen gaan. Er zat wat herhaling in en het verhaal kwam even wat minder vooruit. Dat vond ik jammer, want ik kan me voorstellen dat dit voor veel mensen echt afbreuk doet aan het verhaal.

Wat voor mij vooral een van de tofste dingen was, was de sprookjeachtige sfeer die mij helemaal wist te omhullen tijdens het lezen. Ik raakte ook betoverd door het land van de Trollenkoning.. Net alsof ik met Liesl mee was gekomen. Ik hou echt van dat soort bijzondere plekken.

Sexy, sprookjesachtig en vol muziek, dat is Wintersong. En wat smaakt het naar meer!

Wintersong is me prima bevallen. Ik vond de romantiek tof en sexy, de setting sprookjesachtig en de schrijfstijl erg aantrekkelijk. Het boek is soms wat langzaam, maar over het algemeen heb ik me prima vermaakt tijdens het lezen. Ik kijk er naar uit om het tweede deel van dit drieluik te gaan lezen.

four-stars

Tags: , , , , , , , ,

Divider

2 responses to “Wintersong (Wintersong #1) – S. Jae-Jones

  1. Annette

    Jeej! Ik ben blij dat je het mooi vond! Ik ben helemaal smoorverliefd op dit boek en ben elke meer bang als iemand een recensie post, want het is volgens mij een hit of mis boek. (En het is een duology, het tweede boek rond het verhaal echt af.)

  2. Do

    Fijne recensie! Ik ben nog steeds heel benieuwd naar dit boek, maar door de wisselende reviews heb ik hem nog steeds niet opgepakt! Door jou recensie krijg ik toch wel meer zin hem te gaan lezen 😀

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.