Shadowsong (Wintersong #2) – S. Jae-Jones

Geplaatst op 14 november 2018 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

Shadowsong (Wintersong #2) – S. Jae-JonesShadowsong door S. Jae-Jones
Ook door deze auteur: Wintersong
Serie: Wintersong #2
Andere boeken in deze serie: Wintersong
Uitgever: Titan Books | Januari 2018
Genres: Young Adult, Fantasy
Aantal pagina's: 368
ISBN: 9781785655463
Uitgave: Paperback
Goodreads
three-half-stars

The conclusion to the gorgeous and lush Wintersong duology.

Six months after the end of Wintersong, Liesl is working toward furthering both her brother’s and her own musical careers. Although she is determined to look forward and not behind, life in the world above is not as easy as Liesl had hoped. Her younger brother Josef is cold, distant, and withdrawn, while Liesl can’t forget the austere young man she left beneath the earth, and the music he inspired in her.

When troubling signs arise that the barrier between worlds is crumbling, Liesl must return to the Underground to unravel the mystery of life, death, and the Goblin King—who he was, who he is, and who he will be. What will it take to break the old laws once and for all? What is the true meaning of sacrifice when the fate of the world—or the ones Liesl loves—is in her hands?

Ik weet nog wel dat toen Wintersong uit kwam, het een enorme hype was. Ik besloot toen even te wachten met lezen, maar vond het boek uiteindelijk best wel heel tof. En dus besloot ik ook het tweede deel van de serie te lezen. Nou ja, serie, het is een tweeluik en met dit boek zou het verhaal ook meteen eindigen. Ik was erg benieuwd welke kant het verhaal op zou gaan; ik verwachtte meer duisternis en meer dreiging, maar wel met net zo veel muzikaliteit als in het eerste boek.

Zes maanden na het einde van Wintersong is Liesl hard bezig met haar muzikale carrière, en die van haar broer. Ze vind het lastig om zich weer te aarden in de bovenwereld en hoewel ze liever vooruit kijkt dan achteruit, wordt ze meerdere keren geconfronteerd met de Goblin King. Ze kan hem niet vergeten, vooral omdat hij haar zo enorm inspireert.

Als haar broer kouder en kouder begint te doen en niet antwoord op haar brieven, begint Liesl zich zorgen te maken. Ze krijgt de kans om hem op te zoeken, niet wetende dat ze daarmee in een val loopt. Ze zal terug moeten keren naar de Onderwereld om de barrière tussen de werelden te redden en moet daarbij achterhalen wat het geheim van de Goblin King is. Welk offer moet Liesl maken om het lot van de wereld te redden?

Een van de tofste dingen van Wintersong vond ik de bijzondere chemie tussen Liesl en de Goblin King. In Shadowsong heb je daar helaas amper nog mee te maken; het gaat vooral over de band tussen broer en zus en welke invloed al die geheimen op hun hebben. Langzaam wordt er ontrafeld wat er aan de hand is. Het is mooi dat de focus niet zo op romantiek ligt, maar ik miste het ergens wel een beetje? En dat gebeurt me niet vaak!

Het verhaal ging voor mij wat langzaam en daardoor liep ik soms een beetje vast in het verhaal. Ik vond de setting echter wel heel sfeervol en lekker duister; ik kon het voor me zien en dat sfeertje beviel me enorm. Het spreekt me ook enorm aan hoe de muziek in het verhaal verweven is, evenals dat er op eigen wijze gebruik is gemaakt van allerlei legenden. En dat het een Duits sfeertje heeft doet het verhaal heel goed. Bijna alles is altijd gericht op Engeland, terwijl dit verhaal op geen andere plek goed tot z’n recht was gekomen.

Ondanks dat het verhaal langzaam was, las het wel lekker weg. De schrijfstijl is namelijk weer prachtig en dit vond ik prettig. Wat ik wel jammer vind is dat in de laatste drie hoofdstukken alles afgerond wordt. Vrij snel ook, dus het voelde voor mij haast alsof het verhaal hierdoor zijn balans verloor. Ik heb liever wat meer pieken in een verhaal, dan dat alle actie geconcentreerd op het einde zit.

De personages vond ik fijn. Liesl heeft last van haar geestelijke gezondheid en dit kom je niet vaak (goed uitgewerkt) tegen in fantasy. Hier vond ik het goed naar voren komen, ware het wel dat je naast Liesl eigenlijk niet veel contact krijgt met de rest van de personages. Je hebt een paar personages die zijn uitgewerkt, maar de rest blijft niet minder dan een oppervlakkige verschijning. Toch was dit niet overmatig storend, want het was niet zo dat ze ondanks hun gebrek aan persoonlijkheid een enorme rol speelde.

Shadowsong is een duister en sfeervol verhaal dat vooral op het einde tot leven komt.

Hoewel ik het verhaal van Shadowsong af en toe te traag vond (alle actie zit op het einde), heb ik genoten van de sfeer in het boek. Het verhaal van de Goblin King in combinatie met muziek vond ik erg prettig. Ik vond het een leuk boek en een goede afsluiting van het tweeluik, maar ik miste ergens toch de chemie tussen Liesl en de Goblin King en het boek ging te langzaam. Ergens had ik er toch meer van verwacht.

three-half-stars

Tags: , , , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.