Dagboek: Interviews & YALFest!

Geplaatst op 23 april 2018 door Emmy in Persoonlijk / 8 Comments

Terwijl ik mijn dagboekje afmaak voor deze week heb ik een flinke migraine te pakken. Gisteren (YALFest) was zo ontzettend intens, maar zo ontzettend leuk! Ik ben een beetje overprikkeld geraakt, wat vandaag echt zo’n dag maakt waarop ik eigenlijk niks zou moeten doen (maar dat kan ik niet haha). Gelukkig kan ik dinsdag wel rustiger aandoen, en ben ik vrijdag ook lekker de hele dag vrij!

Hoi!

Maandag

Vandaag is het zover; met gezonde spanning ga ik richting het station. Vandaag is namelijk mijn eerste dag waarbij ik meedraai met een speciaal programma in het ziekenhuis. Dit traject duurt een jaar en over een paar weken zal ik er misschien over schrijven. Hou het er maar op dat er niks ernstigs aan de hand is en dat ik hulp krijg om mijn dromen waar te maken.

In ieder geval heb ik een ontzettend goed gevoel over dit traject en ondanks dat ik best moe ben als ik thuis kom, ben ik dik tevreden. ‘s Avonds spelen we nog even D&D en dan ben ik echt uitgeput!

Eindelijk een Moltres!

 

Dinsdag

Vandaag ben ik me toch een partij chagrijnig. NIET normaal. Ik voel me nogal gestresst en opgesloten, want ik wacht de hele dag op de postbode. Een van de twee komt, maar de andere – met het laatste item voor de SJM box – komt maar niet. Arghhhh. Ik ben echt niet te genieten en doe snel maar wat boodschappen. Ook begin ik vandaag met het naar beneden halen van alle spullen voor yalfest.

‘s Avonds ga ik nog een stukje wandelen. Ik haal deze week mijn stappen heel goed!

Woensdag

Vandaag voel ik me gelukkig minder rot. Ik geef een bijles en ga daarna lekker zwemmen… Ook vandaag komt de postbode niet. BALEN! Verder ontwerp ik nog wat en ga ik even – om mezelf zen te maken – lezen buiten in de tuin. ‘S Avonds hebben we weer D&D en dat is weer erg gezellig. Ik geef Annabel alvast haar box en ze is er heel blij mee, ook al komt er nog een item bij. Zo blij!

Ik kan niet zo goed kiezen…

Donderdag

Wat een gek gevoel; vandaag begin ik een uurtje eerder en draai ik de mediatheek. Ik ben meteen alle dagen kwijt! Vandaag staat er best veel op het programma, maar ik heb volgens mij goed gepland en dus moet alles haalbaar zijn. Rond 12 uur gooi ik de mediatheek dicht; ik heb het aantal geholpen leerlingen dan op een hand kunnen tellen en dat is een beetje sneu.

Daarna fiets ik snel naar de stad om mijn geadopteerde pannenkoekplant op te halen. Zo lief! Thuis verpot ik hem meteen in een grote pot. En dan komt EINDELIJK het laatste item binnen. Als een gek begin in dozen in te pakken; eerst de boxen die verstuurd moeten worden en daarna alles wat al eerder besteld is en wordt opgehaald. ZO SPANNEND. Met 21 dozen fiets ik naar de Bruna (ik kan toveren) en daarna vind ik het wel even tijd om op adem te komen. Ik lees wat in mijn boek en dan komt mama. Samen met mama, Rob en mijn zusje gaan we sushi eten. ZO LEKKER!

Jaaaaaa adoptieplant!

Vrijdag

Vandaag staat er een drukke dag voor de boeg. Ik moet eerst werken, maar het is weer zo mega rustig in de mediatheek. Bijna alle leerlingen zijn op excursie. Gelukkig kan ik de boel op tijd dichtgooien en heb ik de auto mee; zo ben ik op tijd in Houten voor de YALFest persconferentie. WAAAH. We mogen de auteurs eerst een half uur vanalles vragen en dan hebben we nog een half uur een interview met een van de auteurs. Ik mag Sara Holland nog interviewen. WAT ZIJN ZE LEUK JONGENS. DAMN. Meer over het interview lezen jullie later deze week, als ik de tijd en puf heb het uit te werken.

Eindelijk een ditto!

Als ik naar huis rijdt gaat het alleen een beetje mis met mij. Ik moet een uur in de file staan – in de bloedhete zon – en de airco doet het niet. Trillend kom ik thuis aan en ik moet daar echt even rusten. Als ik naar de leesclub ga, heb ik niet zo veel honger en vergeet ik alles wat ik voor iedereen mee zou nemen. Damn. De leesclub was wel echt heel tof en Bloed en Beenderen kreeg een 8,3 gemiddeld! Het volgende boek dat we gaan bespreken is Alles behalve oke. Grappig, yalfest sferen!

Zaterdag

Vandaag doe ik het wat rustiger aan, vanwege morgen. Maar vandaag heb ik ook een interview met Sarah Crossan. Zij is ook al zo leuk, en haar dochtertje is zo schattig! Ook dit interview lezen jullie later terug. Joost en ik waren overigens vet slim, want in plaats van apart 20 minuten per persoon met haar te mogen kletsen, gingen we samen, zodat we een uur konden kletsen. ZO LEUK! Daarna ben ik nog even met mijn zusje naar de yoghurtbarn geweest. Thuis heb ik Shadowhunters gekeken en een beetje gelezen. En de auto ingepakt natuurlijk.

Zondag

Vandaag was het zover; YALFest! Het was fantastisch en ik schrijf er zeker nog een blogpost over! De ruimte met stands was zo tof (een beetje een yalc vibe) en iedereen was zo leuk! En we hadden popcorn. Instant win.

‘s Avonds was ik helemaal kapot.. Vroeg naar bed!

Haul

Ik heb deze week twee boeken gekregen; allereerst Nieuwe maan van uitgeverij Pepper Books. Dit is de vertaling van de nieuwe Sarah Crossan en de Nederlandse editie is zooo mooi!

Ook kreeg ik op zondag van Melisa haar goodiebagboek Monster van Michael Grant. En dat was het! Netjes, he? Op Yalfest zelf heb ik uiteindelijk alleen maar wat theetjes van Chantal gekocht (Coffee nd Cookie) en een theetje van Oriandle gekregen.

Gelezen

Op maandag lees ik voornamelijk in Tower of Dawn, welke ik op dinsdag uitlees. Op dinsdag lees ik ook Het geheim van het nachtegaalbos en dat boek vind ik veel mooier dan ik in eerste instantie had verwacht! Op woensdag maak ik een beginnetje in Scythe en ik vind hem echt meteen tof.. Volgens mij is dit helemaal mijn boek! Op zondag lees ik hem net niet uit.. Ik doe echt lang over dit boek!

Blogposts

 

Tags: ,

Divider

8 responses to “Dagboek: Interviews & YALFest!

  1. Ik vond het heel leuk om je zondag te zien op YALFest (al weet ik niet helemaal zeker of je mij herkende, haha). Ik vond het ook echt een superleuke dag, al was het wel supervermoeiend om achter de boekenkraam te staan de hele dag.

  2. Poeh ja, ik kwam vorig jaar ook doodmoe thuis van YALFest. En ik was ‘s avonds niet eens gebleven. Dat was ook een van de redenen waarom ik dit jaar niet ben gegaan.
    Ik krijg steeds meer zin om Nieuwe maan te lezen. 🙂

  3. Andrea

    Yalfest was weer super. En wat een leuke auteurs allemaal. Ik ben benieuwd naar je verslag en interviews! Scythe heb ik ook nog liggen, maar eerst Children of Blood and Bones uitlezen en de Summoner deel 2 en 3 🙂

  4. Do

    Ziet er uit als een drukke, maar ook leuke week. Ik vond je kraam op Yalfest er erg goed uit zien! Ik ben erg blij met mijn kaars en boekenlegger, ook leuk dat er een illustratie van jou in de goodiebag zat <3 Veel succes en sterkte nog met het ziekenhuistraject!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.