Forest of a Thousand Lanterns (Rise of the Empress #1) – Julie C. Dao

Geplaatst op 20 april 2018 door Emmy in Boeken, Recensie / 2 Comments

Forest of a Thousand Lanterns (Rise of the Empress #1) – Julie C. DaoForest of a Thousand Lanterns door Julie C. Dao
Serie: Rise of the Empress #1
Uitgever: Philomel | Oktober 2017
Genres: Young Adult, Hertelling, Fantasy
Aantal pagina's: 363
ISBN: 9781524738297
Uitgave: Hardcover
Goodreads
two-half-stars

An East Asian fantasy reimagining of The Evil Queen legend about one peasant girl's quest to become Empress--and the darkness she must unleash to achieve her destiny.

Eighteen-year-old Xifeng is beautiful. The stars say she is destined for greatness, that she is meant to be Empress of Feng Lu. But only if she embraces the darkness within her. Growing up as a peasant in a forgotten village on the edge of the map, Xifeng longs to fulfill the destiny promised to her by her cruel aunt, the witch Guma, who has read the cards and seen glimmers of Xifeng's majestic future. But is the price of the throne too high?

Because in order to achieve greatness, she must spurn the young man who loves her and exploit the callous magic that runs through her veins--sorcery fueled by eating the hearts of the recently killed. For the god who has sent her on this journey will not be satisfied until his power is absolute.

Forest of a thousand lanterns zat een tijdje terug in de fairyloot en het duurde een tijdje voordat ik dit boek heb opgepakt. Het is in eerste instantie niet helemaal een boek wat mij zou pakken, namelijk, ondanks dat het een hertelling is van de boze koningin en dat het zich afspeelt in Azië.

Xifeng is een doodnormaal maar prachtig meisje en volgens de sterren is de voorbestemd om keizerin te worden van Feng Lu. Alleen als zij het duistere pad zal bewandelen, zal ze dit waarmaken. Als boerenmeid is het echter een lange en zware weg om haar noodlot waar te maken. Is de prijs voor de troon te hoog? Is ze in staat om haar magie op te bouwen door de harten van haar slachtoffers te eten? Een hertelling van The Evil Queen. 

Ik heb geen idee of dit nu een korte of lange recensie gaat worden, want dit is zo’n boek dat ik haast onmogelijk te recenseren vind. Dit komt vooral omdat Forest of a Thousand Lanterns niet zo veel indruk op me heeft gemaakt. Het boek bleef absoluut niet hangen, terwijl het wel vol toffe dingen zit.

Wat vond ik tof?

Hoewel ik het lastig vond om de Aziatische personages qua namen uit elkaar te halen (en hoe spreek je het in hemelsnaam uit?!) vond ik het heel tof dat dit boek zich afspeelt in Azië. Er zijn relatief weinig Young Adult verhalen die zich daar afspelen (en ons bereiken) en de setting leent zich ook goed voor het sprookje. Ook vond ik het feit dat dit meer om anti-helden draait een erg fijne en originele ontwikkeling.

Ook vond ik het interessant hoe Xifeng in de wereld stond; ze heeft zo veel haat in zich en raakt geobsedeerd door de voorspelling. Dit had wel wat, het paste goed bij het boek en maakte het boek eens wat anders dan de typische chosen one. 

Wat vond ik minder?

De plot en de personages wisten me niet echt te boeien en daardoor niet echt tot me door te dringen. Dit is absoluut zijn boek wat me bij zal blijven, omdat het me niet echt boeide. Ik vond het soms zelfs een beetje saai. En heel veel mensen zijn kei positief op goodreads en ik zit daar maar van: … Hebben we hetzelfde boek gelezen?

Maar ik kan ook niet echt benoemen waarom het boek me dan niet boeide? Ik vloog er doorheen, maar als je me nu vraagt de hele plot opnieuw te vertellen, dan haak ik af. En dat is geen goed teken, want het is dus gewoon niet blijven hangen.

Forest of a thousand lanterns is vooral interessant vanwege het anti-held aspect.

Kortom: een ik-weet-het-niet-boek. Het is niet helemaal mijn ding en dat vind ik jammer. De setting is tof, maar de plot en de personages wisten onvoldoende tot me door te dringen. Xifeng was best tof en ook hoe zij en de voorspelling met elkaar verweven waren. Toch is dit geen boek waar ik echt blij van werd en wat me lang is bijgebleven. Deze recensie schrijven was al een hele uitdaging. Forest of a thousand lanterns was voor mij oké, maar geen heel bijzonder boek.

two-half-stars

Tags: , , , , ,

Divider

2 responses to “Forest of a Thousand Lanterns (Rise of the Empress #1) – Julie C. Dao

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.