Dagboek: Ik vond mijn leeszin terug, denk ik!

Geplaatst op 7 mei 2018 door Emmy in Persoonlijk / 3 Comments

Deze week had ik het druk; zo druk dat ik tegen het eind van de week een beetje begon te merken dat de puf op was. De twee dagen die ik vrij was, wist ik namelijk weer helemaal vol te proppen met blog en webshopwerk. Komende week doe ik het wat rustiger aan; lekker lezen en schrijven, want ik beiden heb ik weer heel veel zin gekregen (in tegenstelling tot afgelopen week).

Ideaal om je pins mee te showen!

Maandag

URGHHHH SKIP VANDAAG MAAR. Dat denk ik als ik wakker word; ik heb heel slecht geslapen en voel me helemaal niet lekker. Alles in mij schreeuwt dat ik vandaag rustig aan moet doen, dus dat besluit ik ook te gaan doen. Ik schrap mijn vele to do list dingen en doe wat ik wil. Een soort van. Eerst ga ik wat pakketjes wegbrengen (met de auto, yes, want het regent) en dan heb ik wat telefoontjes (leuke, hoor.. Lekker lang kletsen aan de telefoon). ‘S Middags wil ik lezen, maar dan bedenk ik dat ik iets nieuws wil gaan maken en ben ik de hele middag bezig met onderdelen bestellen. Ook leuk. In de avond hebben we weer D&D en ben ik blij dat ik de auto heb. De bussen rijden namelijk niet en zo kan ik de spelers toch halen en brengen.

Dinsdag

Vandaag vroeg op, want we hebben een verplichte training klantgerichtheid op werk. Sommige onderdelen vond ik erg leuk, maar een paar ook echt niet. Het was ook echt een hele lange dag en we krijgen over twee weken weer zo’n dag. En huiswerk… Jongens, waar haal ik de tijd vandaan om mijn huiswerk te maken?!

Thuis werk ik nog wat dingen af voor ik in de auto stap om even naar mijn nichtje te gaan; we werken aan een cadeau voor opa en oma.

Check hoe tof! Het TFIOS bankje staat in onze bibliotheek!

Whoooop!

Woensdag

Vandaag moet ik de hele dag werken op de jeugdbieb. Nou ja, van 10 tot 4. Ik hoop dat ik in mijn pauze EINDELIJK weer eens een boek open kan slaan.

Dat lukt dus niet echt, maar ik lees wel iets. Na vier uur fiets ik naar huis en ga ik even sporten (wow!), daarna eten we snel en gaan we richting Annabel voor D&D.

Struggglessss!

Donderdag

Vandaag ben ik vrij en ik nam me voor om ook echt vrij te nemen, maar jullie kennen me. ‘S Morgens geef ik bijles en daarna ga ik even snel boodschappen doen, zodat ik daarna kan zwemmen. Het voordeel is dat het echt heerlijk rustig is in het zwembad, vanwege de vakantie en omdat zwembaden in de buurt hun buitenbad al open hebben. Ik hoop stiekem dat ik in de zomer ook buiten baantjes kan zwemmen; lijkt me heerlijk!

‘S Middags wil ik dan echt gaan chillen, maar tja… Ik doe het redelijk, hoor, maar het lukt me niet om mijn voorgenomen boek uit te lezen. ‘S Avonds ga ik nog een stukje wandelen en volg ik nog een stukje van een webinar voor webshops. (en zo krijg je dus die mega lange werkdagen, Emmy)

Vrijdag

Deze ochtend moet ik weer invallen op de jeugd. Veel werken, deze week. Lekker voor het loon, natuurlijk! Volgende week is het rustiger (dat is de planning tenminste). Volgens mij wordt het echt heel erg mooi weer vandaag, dus ik ben benieuwd hoe druk het gaat zijn.

Ik maakte wel iets heel bijzonders mee; een klein meisje zette haar allereerste stapjes ooit, in de bieb! Zo schattig! Moeder vet blij.

In de middag sprak ik met Thyrze af. We gingen lekker lunchen en wat winkelen. In de avond heb ik lekker gelezen en heel veel pakketjes unboxed. YAY!

Zaterdag

Vandaag is een werkdag en ik ga met de bus naar mijn werk omdat we vanavond naar de film gaan. Het is door vijf mei, de vakantie en het mooie weer ontzettend rustig, waardoor mijn collega’s weten te regelen dat ik in de middag op de jeugd kan zitten. Zo fijn!

Avond: rip Emmy.

Wát een film. Infinity war, bedoel je niet infinity feels?

Een goede voorbereiding is het halve werk.

Zondag

Vandaag start ik rustig op; ik lees nog wat in Wintersong voor ik moet werken, bijvoorbeeld. Werk was rustig en duurde daarom erg lang. Ik zocht wel allerlei boeken die ik mee naar huis nam. WTF Emmy, waarom doe je dat met 100000 ongelezen boeken thuis? Nou, daar had ik gewoon zin in. Ik mag ze toch zes weken lenen…

Thuis ga ik lekker lezen. We eten wat, ik lees meer en dan ga ik even sporten. Na het sporten duik ik weer heerlijk in mijn boek. Mijn leeszin is terug. YES! Een luchtig boek bleek precies wat ik nodig had.

Phew.

Ik ben zo bang dat ik mijn boek in het zwembadje laat vallen. Ik hou het op een kussen. Oeps.

Haul

Ik krijg deze week Nedergrim deel 3 toegestuurd van de uitgever, maar ik heb deel twee nog niet eens gelezen. Oeps.

Ik kreeg nog meer pakketjes deze week (ik had de Harry Potter box ook moeten krijgen, maar die moet ik weer eens afhalen maandag). Laat ik beginnen met de boeken die ik binnenkreeg: Aan het einde gaan ze allebei dood ontving ik van uitgeverij Clavis en De strijdmagier kreeg ik van Best of YA. Thanks! Toen heb ik de Celebrate Books SJM special uitgepakt, met daarin natuurlijk A Court of Frost and Starlight en daarbij een mok, fanart, quotekaart, lippenbalsem en een heerlijk dekentje, die ik meteen ben gaan gebruiken. Ook ontving ik de fairyloot van april, met daarin een toffe Percy Jackson pin, een fantastic beasts koffertag, een totebag, een herbruikbare koffie/thee to go beker, een kaarjsje, een notepad, button, een print en het boek beyond the darkened shore. Ik heb dan wel mijn book depository bestelling nog niet binnen, maar ik heb het boek wel opnieuw besteld. Veel nieuwe dingen dus deze week, hopelijk krijg ik binnenkort ook wel weer een lekker leestempo!

Gelezen

Halverwege de week baal ik best wel; ik heb nog amper een letter aangeraakt… Op dinsdag heb ik wel het luisterboek van A Court of Frost and Starlight opgezet, maar ik wil ook al tijden beginnen in Wintersong. Ik ben heel erg zoekende naar een boek wat ik fantastisch zal vinden, maar ik kom er steeds niet echt in, ofzo. Misschien moet ik gewoon even een paar hele luchtige boeken lezen, totdat ik wat meer rust in mijn hoofd heb?

Op vrijdagavond lees ik A court of Frost and starlight uit. Op zaterdag lukt het me om in de pauze nog een stuk te lezen in Wintersong. Ik vind het boek superleuk, dus met een beetje mazzel krijg ik hem morgen uit. Wel dramatisch weinig voor mijn doen, he?

Uiteindelijk lukt het om hem zondag na werk uit te lezen. Ik begin onmiddellijk in een boek dat ik leende van Annabel omdat ze dacht dat het mijn ding zou zijn: Chaotic good. Heerlijk nerdy, lekker niet-nadenken. Love it. Ik lees hem dan ook in een ruk uit. Daarna maak ik nog een beginnetje in Gewicht van water van Sarah Crossan.

Blogposts

Tot volgende week!

Ps. Er is sale in mijn webshop! 

Tags:

Divider

3 responses to “Dagboek: Ik vond mijn leeszin terug, denk ik!

  1. Zo schattig, die eerste stapjes in de bieb!

    En misschien is het een idee om een keer een blog over D&D te schrijven? Ik heb eigenlijk geen idee wat het is. Ik ken het alleen via jou en weet/denk dat het een bordspel is, maar dat je er ook bij tekent?

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.