Harry Potter Mystery Game

Geplaatst op 3 mei 2018 door Emmy in Recensie / 8 Comments

Op 25 april verscheen de nieuwe hype in Harry Potter-land; de Harry Potter Mystery Game. Een app die je kunt downloaden op je telefoon en waarbij je je eigen personage maakt.

Hogwarts Mysery, zoals de Harry Potter mystery game eigenlijk heet, is gemaakt door game studio Jam City en wordt aangeboden door Portkey Games, wat een nieuw label is van Warner Bros. Interactive Entertainment. Zou dat meer games beloven? Het spel is in ieder geval officieel (zij het niet geschreven door JK Rowling).

Het idee is dat je een personage maakt en deze gaat naar Hogwarts. Ik maakte mezelf (ha) en ik koos natuurlijk voor Slytherin. Kijk hieronder nog even de trailer!

Als leerling blijk je een oudere broer te hebben; eentje die van school is gestuurd en toen vermist is geraakt. Het heeft allemaal te maken met een Vault op Hogwarts en je gaat gaandeweg ontdekken wat er gebeurd is. Je maakt vrienden, maakt vijanden en volgt lessen. En het is natuurlijk ontzettend verslavend!

Je hebt ook een pestkop, Merula, en ik heb heel veel vragen gekregen of zij ook in Slytherin zit, omdat ik zelf ook in Slytherin zit. Het antwoord is ja! Er zitten volgens mij wel wat aanpassingen in de tekst, want zo wordt er uitgelegd waarom ze liever jou punten laat verliezen dan überhaupt punten kwijt te raken van haar afdeling. Aan de ene kant vind ik dat een beetje krom, maar goed. Wel jammer dat de pestkop perse in Slytherin moet zitten. #vooroordelen.

Je beste vriendin, Rowan, zit in dezelfde afdeling als jijzelf, al vind ik haar veel beter bij Ravenclaw passen.

Gedurende het spel zijn er een aantal momenten waarop je moet wachten, bijvoorbeeld wanneer de volgende missie klaar staat. Of je energie is op. Veel mensen hadden daar commentaar op, maar ik zie het als een voordeel; zo neem je pauze en ga je niet te snel door het verhaal heen. Het zou immers zonde zijn als je binnen een week de hele game hebt uitgehaald, maar bent vergeten te slapen, toch? Het energie-probleem zorgt er ook nog eens voor dat je een beetje goed moet plannen.

Je kunt in het eerste jaar Toverdranken, Bezweringen en Vliegles volgen en doet gedurende de lessen moed, kennis en empathie op. Zo leuk! Je kunt allemaal bonussen verzamelen en die weer omzetten in bijvoorbeeld nieuwe kleding. Ook hebben je handelingen invloed op andere personages.

Dankzij de game zien we personages terug (het speelt zich af voor de HP boeken, in 1984, want je zit bij Tonks en Charlie Weasley in de klas, en Bill zit twee jaar hoger!) en krijgen we een kijkje in de keuken van allerlei plekken. De commonrooms bijvoorbeeld. Zo tof!

Je kunt natuurlijk ook geld besteden om meer vrij te spelen of sneller energie te krijgen, maar dat vind ik zelf altijd een beetje matig. Gelukkig heb je het ook niet nodig om het spel te spelen.

Het spel is ultiem voor HP fans. Ik ben nog niet zo ver, maar ergens verwacht ik dat je nog wel wat extra informatie zult krijgen. Ik kijk er echt naar uit om alle jaren uit te spelen!

Downloaden kan hier, of zoek hem op in je appstore. 

Ik heb een nieuwe verslaving.

Speel jij het ook? Hoe ver ben je al?

 

Tags: ,

Divider

8 responses to “Harry Potter Mystery Game

 1. Dit spel is geweldig! 😀
  Op dit moment zit ik in mijn tweede jaar en blijkbaar is het zo dat als je een jongen bent, Rowan ook een jongen is.
  Het is inderdaad een beetje stom dat Merula bij Slytherin hoort, want dat was ook al zo bij Harry Potter met Draco. :/

 2. Ik vind het heerlijk om te spelen. Ik speel elke dag een beetje, zit nu aan chapter 7 ofzo. Nog niet zo heel ver dus. Al helemaal verslaafd maar zoals je zegt, aangezien je regelmatig moet wachten om ‘op te laden’ is het redelijk doenbaar.

 3. Ik vind het niet zo wauw … Ik vind het jammer dat de storyline heel rigide is en er weinig ruimte voor eigen inbreng is. En jammer dat je echt geld moet betalen als je bepaalde dingen (sneller) wilt, was leuker geweest als je die punten kon verdienen met wandelen à la pokémon GO of iets verzamelen in het kasteel of zo. Dat gezegd zijnde ga ik het wss wel uitspelen hoor XD

 4. Ik speel het ook, maar dan met een personage, niet met mijn eigen naam. Ik heb gekozen voor Ravenclaw. Rowan zit dus bij mij in de goede afdeling, hihi. En ik vind het ook zonde van Merula. In jouw geval had ze beter in Gryffindor kunnen zitten als ze echt Harry / Draco willen volgen… Maar vooral dat je gedwongen wordt om een bepaald verhaal te volgen. Ik ben wel benieuwd waar het uit komt, maar ik had liever een Hogwarts game waarin het echt gaat om de ervaring. Als je snapt wat ik bedoel.

 5. Ik doe ook sinds dag 1 mee. Erg leuk en verslavend :-).

  Ik had gehoopt dat er in het spel ook iets zou zijn wat je online met anderen samen kon doen, maar zoals het nu is, is het ook prima.

  Ik neem aan dat je de mogelijkheden om iedere 6 uur wat extra energie te krijgen ontdekt had?

Geef een antwoord

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.