Gathering Darkness (Falling Kingdoms #3) – Morgan Rhodes

Geplaatst op 6 mei 2018 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

Gathering Darkness (Falling Kingdoms #3) – Morgan RhodesGathering Darkness door Morgan Rhodes
Ook door deze auteur: Falling kingdoms
Serie: Falling Kingdoms #3
Andere boeken in deze serie: Falling kingdoms
Uitgever: Razorbill | December 2014
Genres: Young Adult, Fantasy
Aantal pagina's: 416
ISBN: 9781101623206
Uitgave: Paperback
Goodreads
three-stars

In GATHERING DARKNESS, book three of the New York Times bestselling Falling Kingdoms series, the stakes have never been higher as three teams push forward on a race to find the Kindred, the four elemental crystals possessing ancient all-powerful magic, first:

Prince Magnus has just witnessed torture, death, and miracles during the bloody confrontation that decimated the rebel forces. Now he must choose between family and justice as his father, the cruel King Gaius, sets out to conquer all of Mytica. All Gaius needs now are the Kindred - the four elemental crystals that give godlike powers to their owner. But the King of Blood is not the only one hunting for this ancient, storied magic...

• THE KRAESHIANS join the hunt. Ashur and Amara, the royal siblings from the wealthy kingdom across the Silver Sea, charm and manipulate their way to the Kindred, proving to be more ruthless than perhaps even the King of Blood himself.

• THE REBELS forge ahead. Princess Cleo and vengeful Jonas lead them, slaying with sweetness, skill, and a secret that can control Lucia's overpowering magic - all so they can use the Kindred to win back their fallen kingdoms.

• THE WATCHERS follow Melenia out of the Sanctuary. They ally in the flesh with King Gaius, who vows to use Lucia's powers to unveil the Kindred.

The only certainty in the dark times is that whoever finds the magic first will control the fate of Mytica... but fate can be fickle when magic is involved.

Ik ben dol op fijne (YA) fantasyseries waarbij ik me compleet kan verliezen in de wereld en al diens intriges. Bij de Falling Kingdoms serie was dat in ieder geval het geval, waardoor ik vastbesloten was om de complete serie te lezen. Ooit. Onlangs ben ik toegekomen aan Gathering Darkess, het derde deel van de serie.

Drie teams gaan op zoek naar de Kindred, de kristallen van de elementen, die boordevol krachtige magie zitten. Prins Magnus wordt gedwongen te kiezen tussen zijn familie en vader King Gaius en gerechtigheid, als hij van zijn vader op zoek moet naar de stenen. Verder gaan de Kraeshians (broer en zus Ashur en Amera), De rebellen (Cleo en Jonas) en de Watchers (Melenia) op zoek naar de stenen. Wie ze als eerste zal vinden, zal het lot van Mytica in hun handen hebben.

Eerlijk, er was al aardig wat weggezakt toen ik aan Gathering Darkness begon. Ik kreeg het gevoel dat ik opnieuw kennis moest maken met de personages (en dat zijn er nogal wat!). Dat is niet erg, maar wat herhaling van de gebeurtenissen in de voorgaande boeken was wel fijn geweest, denk ik zo. Het duurde dan ook even voordat ik echt in het verhaal wist te komen. En ook speelt het feit mee wat ik ook al bij The Alchemists of Loom aankaartte; ik heb het gevoel dat ik zoek naar een fantastisch boek maar hem nog niet heb kunnen vinden, waardoor veel boeken een beetje tegenvallen.

Hoewel ik het hele idee van de wereld, waarin koninkrijken het tegen elkaar opnemen en de magie die verdwenen lijkt te zijn heerlijk vind, vond ik dit boek echt zo’n typisch tussenboek; naar mijn beleving gebeurt er veel te weinig en waren sommige stukken zelfs saai te noemen. Ik hou daar niet van, wanneer een boek meer als opvuller voelt in een serie; ik wil dat elk boek mij weg weet te blazen en Gathering Darkness is daar voor mij simpelweg niet in geslaagd. Ik had minder klik met de plot dan ik had gehoopt.

Een van de kenmerken van een tussenboek is dat het vooral op de ontwikkeling van personages is gericht, in plaats van dat het boek qua plot erg vooruit gaat. Ook hier speelde dit een rol. Er zit bijvoorbeeld aardig wat romantische ontwikkeling in, maar in dit geval vond ik dit juist sterk en een goede toevoeging aan het boek. Aan de andere kant heeft het veel van de vrouwelijke (hoofd)personages verandert in ‘ik kan niet functioneren zonder de man van wie ik houd!’-meisjes en als ik ergens allergisch voor ben. Meiden, kom op.. Jullie waren zo awesome.. Waarom zijn jullie nu zo… zo… zo.. ARGH.

Het avontuur in dit boek vond ik niet zo indrukwekkend. Tja, en als je heel veel verwacht van een boek, dan valt zoiets al snel tegen. De oplossingen waren te makkelijk en het was gewoonweg niet bijzonder genoeg. BALEN!

Wat ik dan wel tof vond – want er zijn zeker toffe dingen aanwezig in dit boek – was het hele verhaal rondom de Kindred. Ik hou ervan dat een onderdeel van een verhaal zo tot leven komt. Ook vond ik het chill dat er eindelijk wat beweging kwam richting de koning. Daar zat ik namelijk echt op te wachten.

Net als Magnus en Cleo. Dat was nice.

Ja jongens, ik weet het gewoon niet. Het boek deed me gewoonweg niet zo veel als ik had gehoopt en daar baalde ik van. Ik had er meer van verwacht. Niet dat het boek stom is, maar ik zat er gewoon niet zo lekker in en ik had verwacht dat ik het boek heel tof zou vinden.

 

Gathering Darkess had zo veel meer kunnen zijn in mijn ogen; mijn verwachtingen waren duidelijk te hoog!

Gathering Darkenss was het gewoon net niet voor mij. Ik had er meer van verwacht en vond het vooral een typisch tussenboek, waarin er eigenlijk niet zo veel gebeurt met betrekking tot de overkoepelende plot van de serie. Ik heb me wel vermaakt tijdens het lezen, maar ook aan een aantal dingen flink geërgerd.

three-stars

Tags: , , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.