The Alchemists of Loom (Loom Saga #1) – Elise Kova

Geplaatst op 4 mei 2018 door Emmy in Boeken, Recensie / 1 Comment

The Alchemists of Loom (Loom Saga #1) – Elise KovaThe Alchemists of Loom door Elise Kova
Ook door deze auteur: Air Awakens
Serie: Loom Saga #1
Uitgever: Keymaster Press | Januari 2017
Genres: Fantasy, Sciencefiction, Steampunk
Aantal pagina's: 395
ISBN: 9781619844414
Uitgave: Hardcover
Goodreads
three-half-stars

Her vengeance. His vision.

Ari lost everything she once loved when the Five Guilds’ resistance fell to the Dragon King. Now, she uses her unparalleled gift for clockwork machinery in tandem with notoriously unscrupulous morals to contribute to a thriving underground organ market. There isn’t a place on Loom that is secure from the engineer turned thief, and her magical talents are sold to the highest bidder as long as the job defies their Dragon oppressors.

Cvareh would do anything to see his sister usurp the Dragon King and sit on the throne. His family’s house has endured the shame of being the lowest rung in the Dragons’ society for far too long. The Alchemist Guild, down on Loom, may just hold the key to putting his kin in power, if Cvareh can get to them before the Dragon King’s assassins.

When Ari stumbles upon a wounded Cvareh, she sees an opportunity to slaughter an enemy and make a profit off his corpse. But the Dragon sees an opportunity to navigate Loom with the best person to get him where he wants to go.

He offers her the one thing Ari can’t refuse: A wish of her greatest desire, if she brings him to the Alchemists of Loom.

Geen idee wat het is, maar ik ben de laatste tijd een soort van op zoek naar een boek wat ik geweldig ga vinden, maar echt vinden, lukt het me niet. Toch blijf ik vol goede moed proberen, en dat was bij The Alchemists of Loom niet anders. Ik vond de eerdere serie van Elise Kova namelijk echt fantastisch en ik was ontzettend benieuwd of ik dit boek net zo fantastisch zou vinden. Ook al gaat het een beetje over draken en is dat niet mijn favoriet.

Ari is alles verloren toen de Five Guilds’ onderworpen werd door de drakenkoning. En nu zet ze zichzelf en haar talent voor clockwork machinery in voor de ondergrondse orgaanmarkt. Als dief verkoopt ze haar talenten aan de hoogste bieder, zolang deze maar tegen de draken zijn. Cvareh is een draak en zou de koning het liefst van de troon stoten om zijn zus te kronen. De gilde van Alchemisten zou nog wel eens de sleutel kunnen zijn om de reputatie van zijn familie te redden, maar dan moet hij er wel eerder zien te komen dan de koning. Als draak en dief elkaar ontmoeten, ziet Ari een kans om de gewonde Cvareh te doden en zijn organen te verkopen, maar de draak biedt haar een aanbod welke ze niet kan afslaan.

Hoewel ik The Alchemists of Loom best wel een tof boek vond, heb ik ook een aantal dingen die ik op een of andere manier niet helemaal tot z’n recht vond komen. Zo kwam de wereld – zij het heel tof bedacht – niet helemaal tot zijn recht voor mij. Ik zag het niet voor me en daardoor kwam het ook niet echt voor me tot leven. Ik vond de letterlijk verschillende lagen van wonen en leven heel tof en ik vond het concept van de chimera echt heel gaaf (het komt ook niet zo veel voor) en ook de draken vond ik tof, ook al waren ze nog behoorlijk menselijk.

Als de wereld niet voor mij tot leven komt, dan vind ik het altijd erg lastig om echt in een fantasieboek te duiken. In dit geval was dit ook zo; misschien was het gewoon niet het moment om het boek te lezen en moet ik het ooit gewoon opnieuw lezen, wanneer ik deel twee koop, bijvoorbeeld.

Omdat ik dus niet echt een klik had met het verhaal, vond ik het ook best lastig om de personages uit elkaar te houden. In mijn beleving waren het er best veel. En ik had ook niet echt een klik met Ari. Ik vond het lastig om haar te plaatsen (ook qua leeftijd) en ik vond haar niet zo sympathiek. Sympathie is toch wel belangrijk, vind ik, zelfs al is de hoofdpersoon een grote boef.

The Alchemist of Loom is dus niet zo leuk als ik had gedacht. Ik had net zo veel intrigerende personages verwacht als in haar andere serie, maar hier deden ze niet zo veel. Ik vond hun gedrag en keuzes soms een beetje te vaag, wat mijn beleving van de wereld natuurlijk niet ten goede kwam. Zonde! Ik voelde gewoon geen emotionele klik met hen, waardoor het me eigenlijk niet zo boeide wat hen zou overkomen. Ik denk dat dit ook meer aan mijn eigen mood lag dan aan het boek.

Toch is het boek niet slecht. Het is vlot geschreven, niet te moeilijk en leest vooral snel weg. Daarbij is Elise Kova niet bang om flink wat gruwelijkheden in haar boeken te verwerken en weet ze ook wel raad met de seksualiteit binnen deze wereld. Niet dat het boek over seks gaat, of veel seks bevat, maar het is duidelijk dat seksuele voorkeuren niet perse de standaard vrouw + man. Dat vond ik een goede toevoeging en de personages dan wel weer wat overtuigender maken.

Als ik een betere klik met Arianne had gehad, dan was The Alchemists of Loom een fantastisch boek geweest voor mij.

Helaas had ik vanaf het begin van het verhaal al geen klik met Ari, waardoor ik me moeilijk met haar kon identificeren. Ook de wereld – hoe tof hij ook is bedacht – kwam niet helemaal bij me binnen. Misschien had ik meer introductie nodig, want de wereld is behoorlijk complex en bevat heel veel elementen. Toch is The Alchemists of Loom goed geschreven en heeft het een lekker tempo. Als je op zoek bent naar originaliteit, dat is dit boek zeker een aanrader.

three-half-stars

Tags: , , , , , , ,

Divider

One response to “The Alchemists of Loom (Loom Saga #1) – Elise Kova

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.