Dagboek: Ik ging op een ghostwalk en kreeg een hele stapel pakketjes binnen

Geplaatst op 22 oktober 2018 door Emmy in Persoonlijk / 1 Comment

Deze week was weer een volle week.. Niet perse met werken, maar wel met andere dingen, zoals het maken van veel kaarsjes. Ik kreeg deze week ook echt heel veel boeken binnen én ik ging op een ghostwalk.

Ik kan wel huilen zo lief!

Maandag

Chaggie alert! Ik ben vandaag een wandelende donderwolk en ik heb dan ook nergens zin in. Ik krijg ook niks voor elkaar voor ik naar Rotterdam moet. Rotterdam was wel oke, al had ik er niet veel trek in en moesten we bootcampen, iets wat ik minder leuk vind. Maar goed, we gingen er weer voor.

In de avond spelen we D&D waar ik echt heel veel zin in heb omdat ik dan dingen kan slopen. Maar Síf is niet gewend aan Gabriel’s lichaam dus #gaatfout. Urgh.

Dinsdag

Oke dan. Ik wil weg fietsen; fiets kapot. KUT. Hopelijk is het alleen mijn ketting die los zit, en niet dat hij gebroken is ofzo.. Want dat zou echt heel kut zijn omdat de fietsenmaker hier weg is uit het winkelcentrum en ik anders vet lang moet lopen. DUIMEN.

Ik ren naar de bus en haal het gelukkig. PHOE. Een stressvol begin van mijn werkdag, maar daarna kan ik gelukkig rustig aan de slag. Met het wegwerken van veel te veel mail, bijvoorbeeld.

Woensdag

Als ik boodschappen wil gaan doen, is de ketting weer van mijn fiets gelopen. Nu besluit ik hem echt te maken, door de boel te spannen en dat soort dingen. Meiden, vergeet nooit dat je daar géén man voor nodig hebt, je kan het zelf!

Vandaag werk ik veel aan de kaarsen die ik moet maken en hebben we in de avond weer D&D.

Donderdag

Het is herfstvakantie, dus ik hoef niet naar school vandaag. Toch heb ik aardig wat afspraken staan. Een PWS overleg, bijvoorbeeld, over het illustreren van boeken. Vet interessant! Daarnaast doe ik een aantal boodschappen en ga ik ‘s middags lekker zwemmen.

Vrijdag

Vanavond hebben we een bijzondere afspraak, maar eerst rij ik naar Eindhoven, waar ik met Lisa (Proud Book Junk) heb afgesproken. Ze stopt helaas met haar bedrijf en ik heb een aantal zaken overgenomen. Als ik naar huis rijdt schrik ik van de files die zich al beginnen te vormen. Dat beloofd wat voor vanavond!

Eenmaal thuis zie ik dat ik UPS heb gemist, met vijf minuten. ARGH. Gelukkig kan ik het pakket die avond nog ophalen.

Thuis werk ik nog wat door en daarna is het tijd om Rob op te halen en richting Zoetemeer te gaan, waar ik samen met onder andere Hilda Spruit (van het boek Geestverwanten) een ghostwalk ga doen. Zoals jullie misschien wel weten heb ik enorme interesse in het paranormale, wat ik van kleins af aan al heb.

We gingen dus wandelen in een groot park bij Zoetermeer – in het donker – met aan de leiding iemand die daar regelmatig dit soort wandelingen organiseert. Op allerlei plekken vertelde hij verhalen die te maken hebben met geestverschijningen en lugubere historie. Ondanks dat er nog best veel licht en geluid was van nabijgelegen sportvelden, was de sfeer beladen en was er al heel wat te voelen. Gedurende de tocht hoorde ik paarden lopen en dat soort dingen. Iedereen maakte ook echt orbfoto’s als een malle, maar mijn foto’s waren vooral mistig, alsof mijn lens beslagen was. Heel raar.

Ik ben er maar even bij gaan zitten…

Op twee plekken hebben we een EVP sessie gedaan, omdat Frans – een van de meest bekende bandstemopnemenrs van Nederland – ook met ons mee was. Wat was dat fascinerend! Er werd echt op onze vragen gereageerd. Zo lag er op een plek een koe alleen en vroegen we: ‘wat is er met de koe?’ We kregen terug: ‘Dat is belangrijk… Die is ziek’. Echt zo: van alle vragen die je kan stellen, vraag je over een koe?! Toen we vroegen hoe de verteller het deed, kregen we een grapje terug: ‘Die kan er niks van’ Prachtig vond ik het. En heel bijzonder dat ik het heb mogen meemaken. Ik hoop dit in de toekomst vaker te mogen doen, want ik vind het echt fantastisch. Geloof wat je wil, maar voor mij is dit heel duidelijk.

Iets over twaalf parkeerde ik de auto van mijn schoonbroertje weer voor de deur en ben ik in bed gedoken!

Zaterdag

Vandaag werken en omdat we een zieke hebben, is het even aanpoten. Maar wij kunnen dit! Het was een lange en intensieve dag en na ‘s avonds wat afleveringen van The Good Place te hebben gekeken, is het tijd om nog wat kaarsen te gaan maken.

Zondag

Ik kan echt niet uit bed komen, maar doe het wel om even te gaan sporten. Ik heb echt nul zin, maar ik doe het toch. Daarna ga ik even wat afleveringen anime kijken en ruim ik wat op en begin ik met het poetsen van kaarsen. Ik wilde eigenlijk meer doen en nog kaarsen maken, maar het lukt gewoon even niet. Ik moet ook eerder naar mijn werk om te helpen bij de middeleeuwse lunch. Ik neem mijn jurk mee en trek hem daar aan. De lunch ziet er fantastisch uit. Als de kinderen weg zijn ga ik naar mijn afdeling, waar ik twee uur werk en daarna nog twee uur als opruimer.

Ik heb nu eindelijk weekend.. Maar ik ga nog even hard aan het werk om vet veel kaarsen af te maken.

Nieuwe boeken

Deze week is schandalig op het vlak van nieuwe boeken. Het ging de hele week heel netjes, hoor, maar op zaterdag stond er letterlijk een toren aan pakketjes op me te wachten. Yessss. Allemaal boeken waar ik naar uit keek.

Allereerst kreeg ik Opal van Jennifer Armentrout binnen. Ik vind deze serie een heerlijke guilty pleasure!

Op vrijdag kreeg ik Acmala, een verhaal uit de wold van Dizary overhandigd. Dit is geen heel dik boek, dus ik ben er vast snel doorheen!

Daarna kreeg ik dus op zaterdag een mega stapel pakketjes binnen. Een van de dozen is sojawas, maar dan nog was het een behoorlijk indrukwekkende stapel. Allereerst ontving ik De kracht van kristallen van Emma Lucy Knowles van Unieboek | Spectrum. Ik werk voor mijn bedrijfje natuurlijk best wel wat met kristallen, wat voortkomt uit mijn interessegebied. Het lijkt me mooi om middels dit boek mijn kennis op te vijzelen en toe te kunnen passen!

Vervolgens kwam mijn book depository bestelling binnen met daarin twee prachtige hardcovers van Cressida Cowell: The wizards of once en het vervolg Twice Magic. Echt. Die boeken zijn zooooo mooi vormgegeven. Ik moet er haast van kwijlen! En dat allemaal dankzij Annabel, die me de boeken liet zien.

Ook om te kwijlen zo mooi was mijn preorder (die te laat kwam) van de special edition van Six of Crows. Deze ga ik een prachtige plek in de kast geven!

Tot slot ontving ik De terugkeer van de hemelclan van Erin Hunter. Oh jee.. ik moet nog zo veel van deze serie lezen. Help.

Ook leende ik deze week twee boeken bij de bieb: Gilded Cage en The Bone Witch. Ik heb echt een probleem.. ik heb zo veel ongelezen boeken en blijf toch boeken binnenhalen. Oeps.

Gelezen

Op donderdag lees ik dan eindelijk The Last Kingdom uit. Wat een fantastisch boek! Ik mis het meteen en ik weet zeker dat ik de voldoende delen ook wil kijken én de serie ga kijken. Daarna begin ik in A River Glorious. Deze leesweek voelt nu al beter dan afgelopen week!

Ik lees ook het Summoners handboek van Taran Matharu en Zee van Monsters van Rick Riordan, de graphic novel. Oh en eindelijk lees ik de twee laatste verhalen van 3pak.

Op zaterdag lees ik Truth or dance uit. Deze heb ik in een eerste versie al gelezen en hoewel er wel wat is veranderd, is het verhaal nog globaal hetzelfde. Ik vind hem erg tof en ik ben trots dat Chinouk zo’n sterk verhaal heeft neer weten te zetten.

Zondag heb ik dikke keuzestress, door al die boeken.. Dus lees ik verder op mijn ereader aan A river glorious en een manuscript dat ik lees op mijn telefoon.

Blogposts

 

 

 

Tags:

Divider

One response to “Dagboek: Ik ging op een ghostwalk en kreeg een hele stapel pakketjes binnen

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.