Dagboek: een beetje chaos en Fantasy Fest

Geplaatst op 16 oktober 2018 door Emmy in Persoonlijk / 3 Comments

Ik had afgelopen week weer behoorlijk wat te doen, ook al nam ik ook wel wat rust. Het kon echter niet voorkomen dat ik af en toe flink zat te stressen. Dat krijg je als je perse voor een event alle boxen wil versturen, omdat je nu lekker een auto hebt. Deze blogpost is wat later omdat ik gisteren echt een beetje een baaldag had en weer naar Rotterdam moest.

Maandag

Vandaag veel te doen. Lekker sporten, dingen maken… Pfff.. de dag is opeens voorbij.

Ik maak bezems voor de les Zwerkbal die ik binnenkort geef.

Dinsdag

Normaal zou ik van 10 tot 1 werken, maar vanwege een zieke werk ik van 9 tot 2. Daarna snel naar huis om thuis dingen af te maken en in de avond weer naar de bieb voor een overleg.

Woensdag

Ik begin mijn dag bij de diëtiste, waar ik af en toe mee afspreek zodat we op de hoogte blijven van mijn proces in Rotterdam. Ik denk namelijk dat ik na april nog niet voldoende ben afgevallen om geholpen te mogen worden, dus dan wil ik daarna door blijven gaan. Word ik wel een beetje sip van, hoor, dat ik geduld moet blijven hebben. Ik heb er deze week erg veel last van.

Daarna doe ik snel boodschappen en daarna geef ik een uurtje bijles.

In de middag ben ik vrij en maak ik vooral items klaar en pak ik in voor het weekend. Als de post is geweest met onder andere het drukwerk voor de Halloweenbox, besluit ik nog even een half uurtje te gaan wandelen, alvorens het tijd is om te gaan koken. Vanavond lekker D&D. En hoe grappig, mijn personages van maandag en woensdag zijn verwisseld. Bij beide groepen duurde het even voordat ze het echt doorhadden. Het was glorieus.

Donderdag

Ik was er al een beetje bang voor, maar als ik op school kom, lijkt het alsof er een bom is ontploft in de mediatheek. De kar is een grote berg met boeken en mijn hele bureau ligt vol. Mijn collega is nog steeds veel ziek, wat resulteert in chaos, voornamelijk voor de leerlingen. Ik ben dan ook meteen aan de slag gegaan met het opruimen van alles. Het is veel werk, maar binnen een paar uur ziet het er weer oke uit en kan ik aan de slag met het wegwerken van alle paniekerige briefjes en mailtjes van leerlingen. Ik ben er zelf immers ook twee weken niet geweest in verband met een studiedag en mijn BHV cursus.

Ondanks dat het toetsweek/schakelweek is, komen er ook veel leerlingen boeken halen voor de volgende periode, omdat het komende week natuurlijk herfstvakantie is.

Ik ben vandaag een beetje gestrest. Er zit chaos in mijn hoofd. Als ik thuis kom, wil ik perse de boxen afmaken zodat ik ze morgen kan versturen, waardoor ik niet echt rust neem. Maar he, alle boxen staan nu klaar en worden morgen verstuurd.

Aan het eind van de middag spring ik in het ov om naar mijn zusje te gaan. Ik ga daar eten en ik mag de auto lenen voor het weekend. ZO CHILL. Het was even heel gezellig en rond 9 uur ben ik weer thuis. Het is even wennen om in een andere – en vooral kleinere – auto te rijden, maar hij doet het prima. In de avond werk ik verder aan de box, zoek ik spullen voor het weekend bij elkaar en kijk ik Expeditie Robinson. Wat een raar seizoen dit.

Vrijdag

Ik schrik wakker van de wekker, iets wat me al lange tijd niet is overkomen. Ik ben meestal voor mijn wekker wakker. Ik ga naar werk, waar het nu een stuk rustiger is. Nu ik alles netjes heb kan ik alles wat rustiger tackelen. Ook maak ik een to do list voor vanmiddag, want ik wil graag nog wat dingen doen, zoals zwemmen en de boxen versturen.

Yay, BoPo armbandjes!

Zaterdag

Omdat we pas vanaf 10 uur mogen opbouwen (veel te kort, als je het mij vraagt), hoeven we niet zo achterlijk vroeg weg. We staan dit weekend namelijk met onze kraampjes op Fantasy Fest, in Rijswijk (vroeger de Gothic and fantasybeurs). Het is oke, maar niet druk en er zit niet veel sfeer in. De muziek staat te hard bij het podium en tegelijkertijd worden en workshops doorheen geschreeuwd. Urgh. Het is ook nog eens vet rustig, maar dat geeft wel de gelegenheid om af en toe rond te lopen.

Hoewel het event tot 20.00 uur duurt, is het rond 5 uur al uitgestorven. Zonde! We zijn dan ook blij als we om 8 uur richting ons hotel kunnen, wat er gelukkig naast ligt! Nog snel even wat eten en dan lekker het bed in.. Ik begin hoofdpijn te krijgen.

Zondag

Vandaag weer een dag Fantasy Fest. Hoewel het echt een stuk drukker is (zoals verwacht), valt mijn verkoop helaas erg tegen. Gelukkig verdient Rob wel beter, waardoor we sowieso wel uit de kosten zijn. Maar de dag is lang en omdat ik vannacht verschrikkelijke migraineaanvallen heb gehad, ben ik kapot. Het is te druk om vandaag echt rond te lopen en ik heb spijt dat ik gisteren niet mee heb gedaan met een zwaardvechtworkshop.

Om 7 uur is het klaar, dus ik zorg dat de auto dan klaar staat. We krijgen alles er weer in en rond 9 uur zijn we thuis, waar we snel alles uitladen en wat gaan eten. Ik ben kapot!

Gelezen

Echt een goede leesweek had ik niet. Ik kon er weinig concentratie en tijd voor vinden. En de boeken die ik oppakte, sleurde me niet meteen evenveel mee. Ik las op dinsdag Furyborn uit. Ik heb vrij lang over dit boek gedaan, omdat ik hem in bed las op mijn ereader. Het was echt wel een tof boek met een gave setting, maar wel een boek waar je goed je aandacht bij moest houden. Daarna ben ik begonnen in The Last Kingdom. Denk geschiedenis, denk Vikings… 🙂 Deze krijg ik echter niet uit voor het einde van de week. Wow.

Nieuw!

Op woensdag valt de graphic novel van Zee van Monsters, de Graphic novel bij boek twee van Percy Jackson, op de mat. Dankjewel Best of YA! Zo veel zin om deze te lezen!

Daarnaast ontvang ik lichtjaren van Kass Morgan (thanks Blossom Books) en Handboek van een Summoner van Taran Matharu van Best of YA. Dankjewel! Ik kijk er naar uit deze boek te lezen.

Ook leen ik weer een boek bij de bieb: vuurvolk van Joanne Harris. Dit boek las ik jaren geleden en toen vond ik hem niet fantastisch. Nu ik veel meer kennis van de Noorse mythologie heb en de voorafgaande Loki boeken heb gelezen, denk ik dat ik het boek heel ander zal beleven. Als het nu beter bevalt, leen ik deel 2 ook.

Blogposts

Deze week heb ik wat vrije dagen die ik  zeker ga benutten. Ik ben er echt even aan toe om wat rust te pakken. Daarnaast heb ik nog heel wat grote kaarsbestellingen staan, dus het zou prachtig zijn als ik dat ook kon doen deze week. Maar dat zien we nog wel. Ook even aan mijzelf denken.

 

Tags:

Divider

3 responses to “Dagboek: een beetje chaos en Fantasy Fest

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.