The Witch’s Blood (The Witch’s Kiss #3) – Katharine Corr & Elizabeth Corr

Geplaatst op 12 oktober 2018 door Emmy in Boeken, Recensie / 1 Comment

The Witch’s Blood (The Witch’s Kiss #3) – Katharine Corr & Elizabeth CorrThe Witch's Blood door Katharine Corr, Elizabeth Corr
Ook door deze auteur: The Witch's Kiss
Serie: The Witch's Kiss #3
Andere boeken in deze serie: The Witch's Kiss
Uitgever: Harper Collins | Maart 2018
Genres: Young Adult, Fantasy
Aantal pagina's: 416
ISBN: 9780008264789
Uitgave: Paperback, Luisterboek
Goodreads
four-stars

Just who can you trust when no one around you is who they seem?

The final spell-binding book in THE WITCH’S KISS trilogy by authors and sisters, Katharine and Elizabeth Corr.

Life as a teenage witch just got harder for Merry when her brother, Leo is captured and taken into an alternative reality by evil witch Ronan. Determined to get him back, Merry needs to use blood magic to outwit her arch-rival and get Leo back. Merry is more powerful than ever now, but she is also more dangerous and within the coven, loyalties are split on her use of the magic. In trying to save Leo, Merry will have to confront evil from her past and present and risk the lives of everyone she’s ever loved. Given the chaos she’s created, just what will she sacrifice to make things right?

Toen ik twee jaar terug kennis maakte met The Witch’s kiss, vond ik het een super vermakelijke trilogie en het werd een soort traditie om met YALC een nieuw deel in de serie te scoren. Dit jaar kocht ik het derde en laatste deel, The Witch’s Blood en ik besloot het boek uiteindelijk te luisteren via Storytel, omdat ik er dan sneller aan toe kwam.

Merry’s broer Leo is door de slechte heks Ronan meegenomen naar een alternatieve realiteit. Natuurlijk is Merry vastberaden om hem terug te halen, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Ze heeft hulp nodig van andere magiegebruikers en van bloedmagie om Ronan te stoppen. Maar haar krachtige magie brengt de coven aan het twijfelen of haar motieven oke zijn, waardoor ze niet alle steun krijgt die ze nodig heeft. Daarnaast begint de giftige magie van Ronan ook Merry’s echte wereld te beïnvloeden…Welke offers zijn er nodig om alles recht te zetten?

Het leek een eeuwigheid geleden dat ik Merry en haar broer Leo leerde kennen en met hen de wonderlijke wereld van magie. De band tussen broer en zus vond ik vooral super sterk, dus ik was erg benieuwd hoe dit nu zou aflopen, nu de twee van elkaar gescheiden waren.

Hoewel het dus al een tijdje geleden was dat ik het vorige deel las en ik moet bekennen dat ik nog steeds niet alles naar boven heb gehaald; maar wel het belangrijkste. Merry en haar broer Leo en de andere jongens die in het verhaal verweven zijn. Ronan de badguy natuurlijk ook. En omdat we meteen beginnen bij broer en zus gescheiden en dus volop actie, werd ik vanaf de allereerst minuut meegesleept. Ik wilde nu eenmaal dolgraag weten hoe het af zou lopen.

Wat me al snel opviel is dat het wel heel snel leek te gaan. Dit boek bevat dan ook haast twee boeken in één, want er is echt een heel duidelijke tweedeling in het verhaal. Net na de eerste climax twijfelde ik even of het boek nog wel zo’n climax zou krijgen. Er kwam even een dip en die vond even lastig doorkomen.

Katherine en Elizabeth Corr hebben een aantal gewaagde keuzes gemaakt in The Witch’s Blood. Er gebeuren namelijk best wel heftige dingen en in sommige gevallen komt het gewoon niet goed. Andere dingen wel, maar dan word je toch nog op bepaalde vlakken verrast. Ik wel in ieder geval.

Er zit ook weer de nodige romantiek in dit boek, en ik vond dit persoonlijk erg goed opgebouwd. Het is niet alleen zwijmelen, want het is niet het hoofddoel van het verhaal. Zo fijn vind ik dat! Daarnaast verandert Merry niet in een zielig zwak meisje door een man; ze blijft haar eigen keuzes maken.

The Witch’s Blood speelt zich deels in onze wereld af en deels in een soort alternatieve historische wereld. De zussen Corr weten beide werelden levendig over te brengen en geloofwaardig te vertellen. Ik kon me alles levendig voor me halen, wat mede kwam door de fijne personages. Merry en Leo gaan me echt aan het hart en ik vind ze zo overtuigend overkomen. Ik zou zo nog wel wat boeken over ze willen lezen!

Als je van heksen houdt en graag verrast wordt door een trilogie, dan is deze serie een aanrader. The Witch’s Blood was een fijne afsluiter waar ik erg van genoten heb.

The Witch’s Blood is meeslepend vanaf het begin en bevat actie, avontuur, romantiek en een flinke dosis magie. Verslavend gewoon! Ik moest wel even wennen aan de duidelijke tweedeling in het verhaal, waardoor ik soms wat last had van een dipje. Gelukkig werd ik dan snel weer meegesleept in het verhaal. Ook zaten er oprecht stukken in die me wisten te verrassen, iets wat ik eigenlijk niet had verwacht. Dit maakt het boek tot een waardige afsluiter van de trilogie en sowieso een aanrader om te lezen.

 

four-stars

Tags: , , , , ,

Divider

One response to “The Witch’s Blood (The Witch’s Kiss #3) – Katharine Corr & Elizabeth Corr

  1. Ik vond dit zulke heerlijke boeken! Vooral de eerste en de laatste! (Ik ben nu overigens van Claudia Gray Evernight aan het lezen, qua sfeer heeft het wel wat weg van deze serie.)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.