Dagboek: Hoe ik mijn – hopelijk ooit – boek afschreef

Geplaatst op 3 september 2018 door Emmy in Persoonlijk / 12 Comments

Een volle week met veel dingen om te doen. Zo begon Rotterdam weer en werkte ik ook weer behoorlijk wat. En het hoogtepunt? Ik maakte Supernerd af!

Maandag

Na zes weken afwezigheid is het vandaag weer tijd voor Rotterdam! Ik ga vroeg, want ik heb nog een pakketje af te leveren. Daarna heb ik nog meer dan twee uur over, dus besluit ik van het station naar de universiteit te lopen, zo’n vijf kilometer en dus prima te doen. Tenzij je een boekwinkel tegenkomt, natuurlijk. Geen zorgen, ik kocht niks! Mijn tas werd wel met elke stap zwaarder, maar ik ben er gekomen. We gaan toch spinnen, dacht ik. Maar dat werd toch een andere sport omdat we met zo weinig waren. We gingen squash spelen en ik was verbijsterd toen ik het potje van de begeleiding won. Rond 5 uur naar huis.. Helaas ging D&D niet door vanwege een treinstoring. Bummer.

Vet trots op mijzelf.

Dinsdag

Vandaag had ik veel plannen staan, maar ik besloot alleen datgeen te doen waar ik echt zin in had. Dat vind ik heel erg moeilijk en het lukte dan ook niet helemaal. Wel ontwerp ik labels voor de kaarsen in de avond en maak ik alle Disneybox kaarsen. De andere – losse – kaarsen die ik voor komende tijd gepland heb staan, schuif ik een klein stukje op. Vanwege budget, maar ook omdat ik even aan mijzelf moet denken.

Woensdag

Ik begin de dag met het ontwerpen van het drukwerk voor de Disneybox. Eigenlijk had ik het niet moeten doen, want ik voelde me al erg onrustig, maar ik wilde het zo graag af hebben. Daarna fietste ik naar werk, waar het echt niet te doen druk was. Om vijf uur kon ik eindelijk even zitten om mijn mail te checken en om de reserveringenlijst te printen. Phoe.

Daarna meteen door naar een werkoverleg in het centrum en daarna nog D&D. Ik was gesloopt toen ik uiteindelijk thuis was. Gelukkig vrijdagavond vrij! D&D was wel weer erg leuk, al zullen we dino’s nooit meer hetzelfde zien.

Donderdag

Vandaag gaat een heftig lange dag worden, omdat ik om 9 uur begin in de schoolbieb en β€˜s avonds nog in de bibliotheek moet werken. Ik begin de dag rustig met wat schrijven, maar ik verlang ook naar het boek wat ik gisteravond binnen kreeg.

Ik schrijf veel en help hele schoolklassen in de bieb. Zo leuk om enthousiaste lezers te krijgen! Zo maakte ik een jongeren boekenweek tafel en binnen twee minuten. TWEE MINUTEN. Kwamen er twee meiden naar me toe met: wow, is er een jongeren boekenweek? Chill, ga ik mijn ouders om een boek vragen, want ik mag altijd een boek in de boekenweek. YES!

Na een uurtje thuis moet ik alweer naar de bieb. Het is niet heel druk, maar de tijd vliegt echt voorbij.

In de avond probeer ik wat te lezen maar ver kom ik niet.. Tijd om naar bed te gaan.

Vrijdag

Is het lui als ik met de auto naar werk ga? Ik doe het, omdat ik dan eerder bij het zwembad kan zijn en daarna meteen boodschappen kan doen. Het is best koud weer en om dan met nat haar te fietsen. Smoezen, natuurlijk.. Maar ik vind het ook wel chill om voor 6 uur thuis te zijn met nog wat energie over na het zwemmen en met vet veel boodschappen in huis (kattengrit enzo).

Als ik de bieb open gooi komt er een lieve brugklasser langs die meteen twee boeken wil lenen en haar boek van 2 dagen terug komt inleveren. Die ga ik nog vaak zien langskomen. ZO LEUK!

Na school – waar ik vet ver kom met Supernerd – rij ik naar het zwembad en zwem ik lekker een uurtje. Daarna snel boodschappen doen.

Als ik thuis ben, besluit ik verder te werken aan supernerd. Uiteindelijk ben ik nog langer bezig dan verwacht, maar rond een uur of half 11 type ik met een brok in mijn keel het woord ‘Einde’. Wow. Ik heb het gewoon afgemaakt! WOWOWOWOWOWOW. Nu hoop ik dat het ooit nog uitgegeven gaat worden, want ik geloof echt in dit verhaal.

Zaterdag

Vandaag heb ik afgesproken met mijn lieve vriendinnetjes. Het is zoooo lang geleden dat we met z’n vieren waren. We gaan cupcakes eten (onbeperkt!), shoppen wat en gaan naar de films. Ik ben zo blij met deze lieverds. <3

Check deze lamasokken! Papa wil altijd lamasokken, maar deze past hij niet, denk ik. Ik kocht ze wel, tho.

We staan op z’n kop, maar we zijn wel heel leuk, hoor.

CUPCAKE

Wat zijn jouw favoriete series?

KIJK IK BEN EEN KATJE.

Zondag

Vandaag kan ik lekker uitslapen.. Maar om achter uur ben ik zoooo klaar wakker. Ik blijf tot half 9 liggen en ga dan toch echt even uit bed om te sporten. Daarna lees ik vooral, tot we weg moeten. We gaan eerst even langs de bouwmarkt en het tuincentrum voor het een en ander en dan rijden we naar Alphen a/d Rijn voor opa’s verjaardag. Ik ben blij dat ik mama’s auto heb kunnen lenen! Het is erg gezellig met de hele familie. Ik beman de BBQ. en zorg dat niemand rauw vlees hoeft te eten haha.

Omdat we op tijd eten, zijn we ook op tijd weer thuis. Kan ik mooi nog wat doen voor de komende helweek… want ik schrok best van de dingen die ik nog wilde doen. Omdat veel lukt, kan ik met een rustiger hoofd gaan slapen.

Ik maakte een zonenmaan armbandje.

Gelezen

Op maandag besloot ik om eens even wat anders mee te nemen in de trein, dus nam ik Het Dodenhuis mee, van Sarah Pinborough. Dit was mijn eerste ervaring met haar werk, dus ik was best benieuwd. Achteraf was het vermakelijk, maar ook weer niet helemaal mijn ding. Op dinsdag begin ik in het tweede Sherlock boek: Het teken van vier. Daarna probeer ik te beginnen in Zwartkracht, maar ik ben te chaotisch om echt in mijn boek te duiken. En als de nieuwe Lockwood binnenkomt, besluit ik daar meteen in te beginnen. Op zondag lees ik deze uit. Weinig gelezen voor mijn doen, en dat zal komende week ook wel zo zijn.. tja. Maar komt wel goed.

Haul

Deze week voegde ik drie nieuwe boeken toe aan mijn verzameling. Allereerst Het lege graf, het allerlaatste Lockwood boek. Ik ga de serie echt intens missen. Veder kreeg ik Geheim akkoord van Marieke Simons binnen, een minder bekend boek. Ook kreeg ik elke dag dichter bij de sterren binnen. Dit boek was kwijtgeraakt bij de post en had daardoor wat vertraging.

Blogposts

Komende week moet ik alle dagen (ja, alle zeven) werken. Super intens, en ik heb dik spijt, maar een van mijn collega’s is geblesseerd dus moet ik bijspringen. Dat is oke. Alle vrije tijd die ik deze week wel heb, zal ik lekker voor mezelf nemen en steeds lekker op tijd naar bed gaan. Komt goed.. kan ik. Het zijn ook veel dagen waarbij ik op school werk, dus dat scheelt ook.

 

Tags:

Divider

12 responses to “Dagboek: Hoe ik mijn – hopelijk ooit – boek afschreef

 1. Super knap dat je je verhaal hebt afgeschreven. Ik heb dat nog nooit gedaan maar heb wel een nieuw idee haha. Ik heb in ieder geval ondanks de dino’s wel zin in woensdag haha

 2. Priscilla

  Wat ontzettend goed dat je je boek hebt afgeschreven! Mij is het nog nooit gelukt hoewel ik nu al een aantal jaar met een idee rondloop. Ik denk dat ik last heb van smoezen verzinnen om er aan te beginnen.

 3. Marjolijn

  Gefeliciteerd met het afronden van je boek! Weet je al hoe je het wil (laten) publiceren? Via een uitgeverij of in eigen beheer?

  Succes met je helweek trouwens! πŸ˜‰

 4. Andrea

  Supergoed dat je je boek af hebt! Gefeliciteerd. Nu inderdaad ronde 2, het herschrijven πŸ™‚ Ik vind NaNoWriMo ook helpen om meer te schrijven, maar de 2 keer dat ik echt een boek in 1 maand schreef, vond ik het resultaat een beetje ‘meh’. Dus nu stel ik mijn eigen doelen, 20.000 of 30.000 woorden aan mijn boek schrijven, afhankelijk van hoeveel tijd ik in november heb.
  Ik heb niet echt favoriete tv-series meer. Vroeger keek ik veel meer. All time favorite was Robin of Sherwood. Maar ik weet niet of dat nog steeds zo is, als ik het nu weer zou zien. Charmed was ik ook gek op. Ik ben nu Merlin opnieuw aan het kijken πŸ™‚ want ik had nooit de laatste serie gekeken. Ik vind Game of Thrones wel goed en natuurlijk wil ik supergraag de laatste serie zien, maar of het nu een favoriete serie is… Ik zou het in ieder geval niet gauw helemaal opnieuw kijken.
  Supernatural zou ik ook eens moeten kijken πŸ™‚

Geef een antwoord

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.