De zes beste boeken die ik in augustus las

Geplaatst op 30 augustus 2018 door Emmy in Boeken / 4 Comments

Ik las in augustus weer heerlijk wat boeken en ik had dan ook een best lastige taak om er een kleine selectie uit te vissen die ik het allertofst vond. Ik denk dat het een mooie afwisselende mix van boeken is geworden die ik stuk voor stuk zou willen aanraden.

Giant Days, Nieuwe Vrienden

Is een fantastische graphic novel vol hysterisch grappige en herkenbare elementen. De recensie komt er binnenkort aan.

Nieuwe vrienden (Giant days)Nieuwe vrienden is het eerste deel in de briljante en verslavende graphicnovelserie Giant days, geïllustreerd door Lissa Treiman en Max Sarin.

Susan, Esther en Daisy zijn huisgenoten. Al een hele week, en dat komt goed uit, want zonder Daisy en Susan was Esther allang één grote puinhoop geweest, en zonder Esther en Susan was Daisy nooit van haar kamer af gekomen. Susan redt zich overigens prima. Vindt ze. Zolang ze McGraw maar niet tegenkomt. Dit is het leven: doen alsof je volwassen bent, je eigen crappy beslissingen nemen en er wat van proberen te maken. Met je vrienden. En met humor.

 

Allerzielen

Ik herlas Allerzielen voor de Leesbeesten Leesclub en ik vond hem nog beter dan de vorige keer. Dit boek bevat zo veel details en zit – ondanks de magische elementen – vol feiten.

Allerzielen (All Souls Trilogy #1)Wanneer historicus Diana Bishop in de Bodleian-bibliotheek in Oxford per toeval een betoverd alchemistisch manuscript opent, dringt er ongewild magie binnen in haar zorgvuldig alledaags gehouden leven. Hoewel ze van een oud heksengeslacht afstamt, wil ze met die familie-erfenis absoluut niets te maken hebben. Maar Diana merkt dat ze de wereld van magie niet meer op afstand kan houden. Verschillende wezens geloven dat het manuscript belangrijke aanwijzingen bevat over verleden en toekomst, en ze willen weten hoe Diana haar hand heeft weten te leggen op het ongrijpbare boekwerk. Onder hen is de vampier Matthew Clairmont, een geneticus met een passie voor Darwin. Diana en Matthew beginnen samen aan een zoektocht om de geheimen van het manuscript te ontrafelen. Maar de relatie die zich tussen de eeuwenoude vampier en de ontwakende heks ontwikkelt, dreigt te knagen aan de fragiele vrede die al zo lang tussen bovennatuurlijke wezens en mensen bestaat, en zet ook Diana’s wereld op zijn kop.

Noorse Goden

Deze uitgave van de Noorse mythen is fantastisch; prachtig geïllustreerd en ook nog eens super leesbaar geschreven.

Noorse mythen - over odin, thor en lokiDe goden van de Vikingen komen tot leven in deze meeslepende, magische mythen. Lees over Odin met zijn ene oog, Thor en zijn machtige hamer en Loki de roodharige, listige bedrieger.

Margaretha van Andel weet de taal van Kevin Crossley-Holland, waar de listen doorheen sijpelen, de goden in bulderen en het bloed vanaf druipt, weergaloos in het Nederlands te vangen. En de duistere illustraties vol spanning en schaduwen van Jeffrey Alan Love slepen je mee in de vreemde wereld van oude magie, reuzen, dwergen en monsters.

De recensie lees je hier.

Moxie

Moxie vond ik ook een kei fijn boek. Ik voelde me er een beetje feministisch door worden, maar dat vond ik eigenlijk wel tof. Van Moxie komt er binennkort een recensie online.

MoxieVivian Carter is fed up. Fed up with her high school teachers who think the football team can do no wrong. Fed up with sexist dress codes, hallway harassment and gross comments from guys during class. But most of all, Viv Carter is fed up with always following the rules.

Viv’s mum was a tough-as-nails, punk rock Riot Grrrl in the ’90s, and now Viv takes a page from her mother’s past and creates Moxie, a feminist zine that she distributes anonymously to her classmates. She’s just blowing off steam, but other girls respond and spread the Moxie message. As Viv forges friendships with other young women across the divides of cliques and popularity rankings, she realises that what she has started is nothing short of a girl revolution.

TIME TO FIGHT LIKE A GIRL

Crooked Kingdom

Nog een reread! Dit boek heb ik eerder al eens in het Nederlands gelezen en nu dus ook in het Engels. Wat een heerlijke boeken schrijft Leigh Bardugo toch!

Kraai & Koninkrijk (De Kraaien, #2)Kaz en zijn bende hebben een missie volbracht waarvan niemand dacht dat ze hem zouden overleven – ook zijzelf niet. Maar in plaats van de beloofde vette beloning te krijgen, worden de Kraaien dubbel verraden. Ze zullen opnieuw moeten vechten voor hun leven, en met de ontvoering van een belangrijk lid van de bende is dat zwaarder dan ooit.

Terwijl Ketterdam vanwege de gevaarlijke drug jurda parem een onweerstaanbare aantrekkingskracht uitoefent op diverse wereldmachten, doen oude rivalen en nieuwe vijanden een beroep op Kaz’ sluwheid en wordt de loyaliteit van de groep op de proef gesteld. Er dreigt een oorlog in de nauwe en donkere steegjes van Ketterdam – een gevecht om wraak en vergelding dat het lot van de Grisha-wereld uiteindelijk zal bepalen.

Puddin’

Puddin’ wist me enorm te verrassen. Ik heb ondertussen een beetje gevonden welke contemporary boeken ik tof vind, en dit is er daar een van. Ik hou er van als meiden het heft in eigen hand nemen en leren op hun eigen benen te staan. Mijn recensie van het boek komt binnenkort online.

Puddin' (Dumplin', #2)Millie Michalchuk has gone to fat camp every year since she was a girl. Not this year. This year she has new plans to chase her secret dream—and to kiss her crush. Callie Reyes is the pretty girl who is next in line for dance team captain and has the popular boyfriend. But when it comes to other girls, she’s more frenemy than friend. When circumstances bring the girls together over the course of a semester, they will surprise everyone (especially themselves) by realizing they might have more in common than they ever imagined.

 

Wat was jouw favoriete boek van augustus?

Tags: ,

Divider

4 responses to “De zes beste boeken die ik in augustus las

  1. Do

    Mooi lijstje! Ik ben erg benieuwd naar Nieuwe vrienden 🙂 Mijn favoriete boeken van deze maand zijn: Next Year in Havana van Chanel Cleeton, Anger is a Gift van Mark Oshiro & Girl Made of Stars van Ashley Herring Blake.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.