Dagboek: de mussen vallen van het dak

Geplaatst op 4 juni 2018 door Emmy in Persoonlijk / 1 Comment

Wat een warme week… Ik kan helemaal niet zo goed tegen de hitte, dus dat was feest. Afgelopen week was nogal heftig…

Maandag

BIEP BIEP BIEP gaat mijn interne wekker. Vijf uur… Ik kan nog een kwartiertje blijven liggen en dan moet ik er uit… Ik moet immers om zes uur op de fiets zitten. Ik ben ruim op tijd op het station en de reis naar Breda gaat prima, maar daarna gaan er heel wat dingen mis… Zo rijdt een van mijn treinen niet. URGH. Iets na achten ben ik in het ziekenhuis, klaar om de hel die suikertest heet aan te gaan. Stresslevel over 9000 als ik van het kastje naar de muur wordt gestuurd, waardoor ik uiteindelijk pas om 9 uur op de juiste plek zit. Er wordt bloed afgenomen en ik krijg het suikerdrankje. Ik was al voorbereid dat het erg zou gaan worden. En wat is dat drankje me toch smerig! ‘Het eerste half uur gaat het ergst worden,’ vertelde de verpleegkundige mij. En dat was het. Trillend, kots misselijk en super benauwd zat ik tussen alle zwangere vrouwen. Ik wilde slapen. Ik wilde alleen zijn. Het was zo druk. Maar niet kotsen niet kotsen niet kotsen. Echt, ik gun dit niemand. Gelukkig was het tweede uur minder heftig (tot ik moest plassen) en begon ik me ook makkelijker te kunnen concentreren; tijd om weer een boek te lezen.

 

Na twee uur was deze hel voorbij. Ik ging wat eten en vertrok richting de uni, waar we altijd onze groepssessie heb. Ik heb een tijdlang heerlijk in de zon gezeten.

Toen heerlijk gesport en rond vijf uur mochten we weer naar huis.

In de avond speelden we weer lekker buiten D&D. Dat is wel heel fijn. Maar wat een dag, wat een dag.

Dinsdag

Die enorme sugarrush van gisteren merk ik wel; dikke hoofdpijn. En omdat er onweer op komst is, besluit ik vandaag niet te gaan zwemmen maar dat morgen te doen. Ik wacht op pakketjes en dat soort dingen. Niet mijn beste dag vandaag…

In de avond besluit ik boxen in te gaan pakken. Het is boven zo heet, dat ik mijn sportkleding aandoe; dikke workout zo! Daarna doe ik sowieso nog een workout. Voelde vet goed, tot ik na het douchen super misselijk werd en buikpijn kreeg. Hitte + Emmy = meh.

Woensdag

Vandaag ben ik ook vrij van werk, maar ik heb wel een aantal dingen staan om te doen. ‘S Morgens maak ik soep en lees ik wat. Daarna fiets ik richting Rosmalen. Eerst voor een paspoort en daarna om een uurtje te gaan zwemmen. Dat was lekker, het water was lekker koel. Aan het eind van de middag, voor D&D hebben we nog even een borrel voor een collega die gaat vertrekken. Heel erg gezellig! En thuis is mijn nieuwe fitbit er! Zoooo blij mee.. Dat was een cadeautje aan mezelf toen mijn bandje van mijn oude wederom begon te slijten.

Donderdag

Ik voel me echt zo down als ik opsta… maar even doorzetten. Ik geef een uur ckv (eerst even stressen om de printer) en daarna een paar uur werken in de mediatheek. Het schooljaar zit er alweer bijna op.. Zo bizar!

De werkdag gaat echt heel snel, maar als ik thuis ben voel ik me weer een beetje meh. Ik doe de afwas, maak de boxen klaar voor verzending en probeer wat te lezen.. Het lukt niet echt. In de avond ga ik een stukje wandelen; die oefeningen komen een andere dag wel weer.

Vrijdag

Vandaag weer werken. Ik neem boeken in, in boetes, plak boeken… Ik krijg heel veel gedaan; wat een chille werkdag! ‘S Avonds hebben we een schrijfworkshop bij Van Piere en dat vond ik heel erg leuk; ik ga er nog een blogpost over schrijven.

Zaterdag

Vandaag werken. Kutdag. Ga er verder geen woorden aan vuil maken.

Zondag

Deze werkdag was fijner… Al slokt het toch eigenlijk wel je hele dag op. Ik sliep een beetje uit, sportte en werkte aan de blogsale. In de avond is het tijd om even lekker te gaan lezen.

Gelezen

Door maandag kon ik deze week in ieder geval beginnen met een flinke leessprint. Ik las die dag twee boeken! Tussen twee vuren van Ilona Andrews (ik zag pas later dat mijn quote gewoon achterop staat!) en De vrouwe van Myrdin. Beide boeken leende ik van de bieb.

Dinsdag en woensdag las ik in Drakenkruid, een jeugdboek over draken.

Wat ik trouwens was vergeten, is dat ik van de week ook Het boek van Joan heb uitgelezen. Ik heb er echt een eeuwigheid over gedaan.

Op donderdag heb ik moeite met het uitzoeken van een nieuw boek. Ik besluit uiteindelijk te beginnen in Obsidian. Ik ga mijn best doen deze zondagavond uit te lezen.

Nieuwe boeken

Deze week kwamen er ook weer wat nieuwe boeken in mijn bezit. Allereerst kwam de Celebrate Books box binnen, met daarin De eigenzinnigheden van Leah Burke. Vervolgens ontving ik op woensdag het boek Zwartkracht van Harper Collins. THANKS!

Ook kreeg ik van de week nog een ARC van Annabel; Furyborn.

Op donderdag krijg ik van uitgeverij Zomer & Keuning het boek Obsidian binnen. Ik besluit dat dit een ideaal boek is om nu op te pakken; ik denk dat dit precies is waar ik nu zin in heb.

En tja.. Vrijdag gaat het mis wat betreft boeken hahahahahaha. Ik kom aan bij Van Piere en dan zien Annabel en ik The testament of Loki staan, het vervolg op The Gospel of Loki. We kopen hem allebei. En dan krijg ik van Suzanne Wouda ook nog eens een exemplaar van Sabel en win ik een exemplaar van Roeien naar de Volewijck. Supertof! Ik hou enorm van historische verhalen. Thuis ligt Hof van ijs en sterren op me te wachten. Thanks Best of YA! <3

Blogposts

 

Tags: ,

Divider

One response to “Dagboek: de mussen vallen van het dak

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.