Beyond a Darkened Shore – Jessica Leake

Geplaatst op 30 mei 2018 door Emmy in Boeken, Recensie / 3 Comments

Beyond a Darkened Shore – Jessica LeakeBeyond a Darkened Shore door Jessica Leake
Ook door deze auteur: Through the white wood
Uitgever: HarperTeen | April 2018
Genres: Young Adult, Fantasy
Aantal pagina's: 435
ISBN: 9780062666260
Uitgave: Hardcover
Goodreads
four-half-stars

The ancient land of Éirinn is mired in war. Ciara, Princess of Mide, has never known a time when Éirinn’s kingdoms were not battling for power, or Northmen were not plundering their shores.

The people of Mide have thankfully always been safe because of Ciara’s unearthly ability to control her enemies’ minds and actions. But lately, a mysterious crow has been appearing to Ciara, whispering warnings of an even darker threat. Although her clansmen dismiss her visions as pagan nonsense, Ciara fears this coming evil will destroy not just Éirinn, but the entire world.

Then the crow leads Ciara to Leif, a young Northman leader. Leif should be Ciara’s enemy, but when Ciara discovers that he, too, shares her prophetic visions, she knows he’s something more. Leif is mounting an impressive army, and with Ciara’s strength in battle the two might have a chance to save their world.

With evil rising around them, they’ll do what it takes to defend the land they love…even if it means making the greatest sacrifice of all.

Ik wist van te voren al wat dit boek in de Fairyloot zou zitten en dat was dan ook precies de reden waarom ik de box wilde. Beyond a Darkened Shore klonk namelijk als een boek vol ingrediënten waar ik dol op ben; sterke heldhaftige heldinnen, zwaarden, Ierland, Vikingen en een vleugje mythologische magie. Na Sky in the deep – waar ik ontzettend enthousiast over was, vreesde ik even dat dit boek enorm zou gaan tegenvallen. Toch moest en zou ik dit boek snel lezen.. Ik wilde zooo graag weer in een historische boek vol fijne elementen duiken!

Ciara, de prinses van Mide en troonopvolgster, weet eigenlijk niet beter dan dat haar volk in oorlog is. Zij het tegen andere koninkrijken, zij het tegen de Noormannen, die hun kunsten beroven. Gelukkig heeft Ciara een bijzondere gave; ze kan in haar tegenstanders hoofd kruipen en ze tegenhouden. Maar de laatste tijd verschijnen er steeds meet kraaien in Ciara’s gedachten; wat is de Morrighan met haar van plan? Haar clan vindt het maar heidense onzin en verbannen haar zelfs. De kraai brengt haar naar Leif, een jonge Noorse leider. De twee zouden tegenstanders moeten zijn, maar delen visioenen en kunnen alleen samen Eirinn redden van de ondergang. Een enorme strijd nadert en het lot van Leif en Ciara is daarmee verbonden. Kunnen ze de gevraagde offers brengen om het land en de toekomst te redden?

Ierland is een land waarin ik me thuis voel en waar ik een grote aantrekkingskracht naar voel. Ik ben dan ook heel blij dat dit boek zich daar afspeelt; het biedt een fantastisch toneel voor Beyond a Darkened Shore, een boek vol historie, romantiek, gevaar en magie. Het boek voelt zo ontzettend sfeervol, waardoor ik meteen vanaf de eerste pagina werd meegesleurd.

Magie en bijzondere gaven spelen een grote rol in dit boek, evenals de godin Morrighan. Je kent deze godin misschien als den kraaiengodin, die over veldslagen vliegt om de zielen van gevallen strijders te verzamelen. Maar ook de Noorse mythen, over bijvoorbeeld het Walhalla komen langs. Wat een heerlijke mix! Voor mij is de mix tussen Keltische en Noorse mythologie een dikke win.

In de tijd van de 11e eeuw – waarin Beyond a Darkened shore – is er in Ierland veel beweging. Het christendom heeft de overhand en mensen geloven steeds minder in de oude Keltische goden (maar het zit er altijd nog een beetje in) en tegelijkertijd komen daar de Vikingen, die steden als Dublin stichten en hun eigen geloven en gebruiken meenemen. Ik vind deze tijd heel bijzonder en ik kom het helaas zelden tegen in Young Adult boeken. Wat fijn dat ik zo verwend wordt met Vikingboeken dit jaar!

Het zal niet als verrassing komen wanneer ik zeg dat Ciara en Leif niet alleen vijanden zijn, maar ook dichter naar elkaar toegroeien. Er is geen sprake van instalove, maar het gaat heel geleidelijk – ook al weet je dus meteen dat het gaat gebeuren. Ze nemen de tijd elkaar te leren kennen, zij het afgedwongen en dat beviel me prima. En wat me vooral beviel is dat Ciara nog altijd voor zichzelf kon blijven zorgen. Misschien komt dit door haar afkomst, of juist omdat ze opgroeide op het slagveld, maar dit beviel me enorm. Ik haat het zo als een kickass dame opeens een hulpeloos geval wordt zodra er ook maar een man in het spel komt. Zo fijn!

Dit boek was van begin tot eind spannend. Er wordt gestreden met zombieachtige legers tegen reuzen en tegen corrupte koningen. Ik smulde ervan! Voor mij het een erg goede mix tussen romantiek en actie. Fijn!

Beyond a Darkened Shore: Ierland, Kelten, Vikings en een vleugje magie… Wat wil je nog meer?

Al met al ben ik erg blij met Beyond a Darkened Shore. Ik had al gehoopt dat het een geslaagd boek zou worden, want het zat boordevol ingredienten waar ik dol op ben. Dit had echter ook kunnen doorslaan naar te hoge verwachtingen, maar dat viel dus mee. Phiew! Wat een geluk. Ik vond dit boek echt heel erg leuk en ik heb er echt enorm van genoten. Fijne personages, lekker spannend en vooral een sfeertje waar ik het liefst zelf onderdeel van zou willen zijn!

four-half-stars

Tags: , , , , , , ,

Divider

3 responses to “Beyond a Darkened Shore – Jessica Leake

  1. Ik heb dit boek ook ontvangen in de FairyLoot box en ik ben er zo benieuwd naar! Ik kan niet wachten om hem te gaan lezen. Mooie recensie!

  2. An

    Ik heb dit boek ook net gelezen en ben het volledig eens met jou. Ierland, Kelten, Vikingen én magie: wat wil een mens nog meer? Ik vond alleen het einde een beetje overhaast, wellicht vooral omdat ik niet wou dat het boek ooit eindigde.

  3. Dionne

    Zo benieuwd naar dit boek! Heeft voor mij ook de elementen waar ik van hou, maar was inderdaad bang dat die tegen zou vallen, fijn om te horen dat dat niet het geval is! Hoop dat ik hem ook snel kan lezen en ergens kan kopen ☺️

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.