Through the White Wood – Jessica Leake

Geplaatst op 16 augustus 2019 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

Through the White Wood – Jessica LeakeThrough the white wood door Jessica Leake
Ook door deze auteur: Beyond a Darkened Shore
Uitgever: HarperTeen | April 2019
Genres: Young Adult
Aantal pagina's: 409
ISBN: 9780062666291
Uitgave: Hardcover
Goodreads
four-stars

The Bear and the Nightingale meets Frostblood in this romantic historical fantasy from the author of Beyond a Darkened Shore.

When Katya loses control of her power to freeze, her villagers banish her to the palace of the terrifying Prince Sasha in Kiev.

Expecting punishment, she is surprised to find instead that Sasha is just like her—with the ability to summon fire. Sasha offers Katya friendship and the chance to embrace her power rather than fear it.

But outside the walls of Kiev, Sasha’s enemies are organizing an army of people bent on taking over the entire world.

Together, Katya’s and Sasha’s powers are a fearsome weapon. But as their enemies draw nearer, will fire and frost be enough to save the world? Or will Katya and Sasha lose everything they hold dear?

Inspired by Russian mythology, this lushly romantic, intensely imaginative, and fiercely dramatic story is about learning to fight for yourself, even when the world is falling down around you.

Vorig jaar las ik Beyond a darkened shore, wat ik echt een heel tof boek vond (Vikingen én Kelten in één boek? Yes please!). Nu is de companion novel verschenen en die moest ik natuurlijk ook hebben! Ik was heel erg benieuwd welk deel van de wereld nu verkend zou gaan worden en hoe de personages zouden zijn. Vrijwel meteen nadat ik het boek kocht, besloot ik er in te beginnen.

Katya heeft een bijzondere gave: ze kan alles bevriezen wat ze aanraakt. Haar dorpsgenoten zien dit echter als een vloek, vooral als ze per ongeluk haar controle verliest en meerdere mensen dood. Ze wordt verbannen naar de angstaanjagende prins Sasha in Kiev. Ze komt er echter achter dat Sasha ook een gave heeft: hij kan vuur maken. Sasha straft Katya niet, maar moedigt haar aan haar krachten te ontwikkelen en vrienden met hem te worden. Al snel raakt Katya hierdoor verwikkeld in de naderende oorlog tegen Sasha’s vijanden, die staan te popelen om alles te vernietigen. Ze zullen alles uit hun krachten zien te moeten halen om hun volk te redden.

Ik ben dol op companion novels, omdat de auteur dan meer ruimte krijgt om zijn of haar wereld te verkennen, zonder dat je vast zit aan bepaalde personages. In dit geval was het even wennen, want ik vond de personages van het andere boek fantastisch. Ik was dan ook blij om te zien dat zij ook langskwamen in dit boek en ook een vrij essentiële rol speelden. Dit vond ik een goede toevoeging.

Uiteindelijk vond ik Katya en Sasha ook erg leuk. Ze pasten goed bij elkaar en hadden een fijne chemie. Katya me in eerste instantie een beetje denken aan Alina van de Grisha. Sowieso vond ik dit boek een zelfde soort vibe hebben en aangezien ik helemaal weg ben van die serie, trok het me nog meer mee. Toch zit het gevaar er natuurlijk in dat het teveel op elkaar lijkt en dat het boek een beetje overschaduwd wordt.

Kijk, het is niet zo tof als de Grisha serie, maar toch heb ik enorm van het boek genoten. Het heeft een bepaalde mate van voorspelbaarheid maar de personages waren intrigerend genoeg om daar geen storende factor meer in te zien. Ook de setting kon mijn goedkeuring wegdragen. Het zit boordevol Oost-Europese elementen en dat was smullen.

Through the white wood is haast een sprookje.

Through the white wood is ideaal wanneer je houdt van de Grisha serie en wanneer je betoverd wil worden door Oost-Europese invloeden. Dit komt nog relatief weinig voor in young adult, dus wat dat betreft is het boek zeker vernieuwend. Qua plot is het misschien niet het meest originele verhaal, maar de personages waren leuk genoeg om het verhaal te dragen. Dat ook de personages uit het andere boek een rol hebben, vond ik ook een fijne toevoeging.

four-stars

Tags: , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.