Dagboek: Buiten leven met veel boeken

Geplaatst op 22 mei 2017 door Emmy in Persoonlijk / 7 Comments

Wat een fijn weer was het afgelopen week! Ik werkte best veel, maar als ik vrij was, dan zat ik het liefste buiten met een boek. We genieten echt enorm van onze tuinset; beste aankoop ooit!

#sorrynotsorry

Maandag

Vandaag waren we allebei lekker vrij en omdat het ook nog eens zulk mooi weer is, zitten we voornamelijk buiten. Ik poets en label een hele boek kaarsen vandaag en zodra de zon op mijn plekje in de tuin komt, ren ik nog net niet gillend naar binnen. 5 minuten in de zon leverde meteen een knalrode arm op. Tja…

’s Avonds natuurlijk weer Dungeons & Dragons. Ik maakte onze mega sterke tegenstander in een klap kapot. Mooi.

Dinsdag

Mijn laatste ‘vrije’ dinsdag, want vanaf volgende week zit ik op kantoor. Ik werk thuis en regel wat dingetjes. Maar ik zit er niet helemaal in. Ik bestel ook echt 7 boeken bij de Book Depository; allemaal boeken die al heel lang op mijn wishlist stonden, of voor YALC.

Ook ‘s Avonds weer D&D, maar ditmaal met de andere groep.

Woensdag

Phoe, het is ijsjesweer vandaag! ’s Middags smeer ik mezelf dik in met zonnebrand en vertrek ik richting Rosmalen. Ik ga daar voor het eerst een hele middag invallen op de jeugdafdeling. In de kelder is het er lekker koel! Helaas is het niet zo druk.

’s Avonds haast ik me naar Utrecht, waar ik samen met Melisa en Thyrze sushi ga eten. Melisa gaat morgen weer naar Engeland. Meh!

Donderdag

Ik begin de dag in de bieb. ’s Middags lees ik vooral lekker veel. ’s Avonds lees ik ook, maar wissel ik het af met kaarsen poetsen en labelen. En ik koop hele vette sneakers. Ik kan niet wachten tot ze er zijn en dan zal ik ze zeker gaan showen!

Vrijdag

Ik begin de dag rustig; ik heb namelijk volgende week best een druk schema. Vanmiddag werk ik op de jeugdafdeling en vanavond is er weer een leesclub.

Maar eerst snel een puzzel afmaken.

Na werk haast ik me naar de trein, waar Annabel op me staat te wachten, zo lief!

De leesclub is echt super leuk; Wink Poppy en Midnight leent zich namelijk perfect voor een bespreking omdat het zo’n apart boek is; iedereen lijkt het anders te interpreteren en dit levert leuke gesprekken op. Volgens mij is het ook bijna iedereen bevallen, dus dat vind ik tof! We gaven het boek een hoog cijfer en vonden het massaal een vervreemdend boek. Volgens mij zijn er een aantal leden die het zeker opnieuw zullen lezen. Zo mooi!

Na de verloting (waar ik ook wat won, yay!), wat boeken die ik uitdeelde en het kiezen van het volgende boek (Rebel in de woestijn) was het tijd om naar huis te gaan. Samen met Annabel en Liz kletste ik de treinreis vol en fietste ik door de regen naar huis. Ik heb zin in morgen!

Volgende keer is trouwens op 16 juni en dan bespreken wij Rebel in de woestijn.

Deze bestelde ik dus. Ik loop op werk bijna altijd op sneakers en deze zijn natuurlijk compleet in stijl!

Zaterdag

Ik ben best vroeg wakker, ook al sliep ik laat. Vandaag ben ik vrij van de bieb, maar ga ik naar een andere bibliotheek. Huh? Ja, want in Rotterdam is er een Young Adult event met allemaal speeddates. Een echte #vraaghetdeboekblogger, dus. Ik word zo enthousiast van alle vragen van de bezoekers; wauw! Ik vind het zo fantastisch om over mijn passies te kunnen praten. YES. Een geslaagde middag, al zeg ik het zelf! Ik hoop dat meer bibliotheken dit gaan doen.

Ik doe weer een paar boeken weg.. Eigenlijk zou ik dat elke maand wel willen; een x aantal boeken wegdoen. Echt… ik heb zo’n stapel en ik zou het liefst alles aan mensen doneren. Misschien moet ik maar een little free library bouwen.

Na het event ga ik met Esmee pizza eten (want pizza) en dat is natuurlijk weer heel gezellig.

Ik ben redelijk vroeg thuis en dan besluiten we supernatural te gaan bingen. We lopen namelijk wel 5 afleveringen achter en ik word al helemaal doodgegooid met spoilers. Ik – totaal geen avondmens – hou het helemaal vol en de laatste aflevering sloopt me enorm. Gelukkig mag ik dan naar bed. Rob – de held – blijft nog even op om wat kaarsen te gieten.

Zondag

Na gisteren en met het oog op een werkweek waarin in ook op mijn vrije dag mijn handen uit de mouwen zal steken (dus 7 dagen werken), besluit ik vandaag niet veel te doen. Ik ga niet naar Blossom Books voor de garagesale (het scheen superdruk te zijn geweest!), maar plof buiten neer en lees lees lees. Oh en ik maak foto’s. ‘s Avonds gaan we lekker BBQ’en en we sluiten af met een lekkere avondwandeling. Wat een lekkere week. Vooral na vandaag ben ik helemaal opgeladen om die volle werkweek aan te kunnen. Hopelijk gaat het bloggen, lezen en werken combineren komende week ook goed.

Gelezen

Ook deze week zat ik nog in een fantastische leesflow en las ik mega veel.

Op maandag lees ik Wink Poppy en Midnight. Ik herlees dit boek voor de leesclub van aanstaande vrijdag. Op dinsdag herlees ik ook een boek: Arthus – de zienersteen. Dit was een van mijn favoriete boeken toen ik een tiener was.

Daarna begin ik De zon is ook een ster. Ik zit er meteen in en knal 2/3 van het boek in een keer door. Oeps? Op woensdagochtend lees ik het boek uit. ’s Avonds begin ik in Een miljoen werelden met jou.

Op donderdag lees ik dit boek uit en begin ik in Boy21, en die lees ik in een ruk uit: wow. Indrukwekkend! Daarna begin ik in Podkin eenoor, een jeugdboek. Hier lees ik vrijdagochtend in verder, tot hij uit is. Bizar hoe mijn leesflow nu is.. ik heb deze week al zo veel gelezen en ik vind het een heerlijke afwisseling tussen mijn werk en andere verplichtingen.

Op zaterdag begin ik in Elke dag maandag, welke ik zondagochtend uitlees. Zondag was sowieso een leesdag, want ik heb ook de hele dikke Empire of Storms gelezen. Ik had niet gedacht dat het in een dag zou lukken, maar ik zat er zo in! ‘s Avonds ben ik nog begonnen in De Kids of Appetite, maar ik had niet veel leeszin meer en ik kwam er niet zo goed in.

In totaal heb ik dus weer 8 (!!!) boeken uitgelezen. Wat lekker. Hopelijk hou ik deze leesflow echt vast.

Ha, ik zit nu al weer hoger. Gaat goed, joh!

Nieuwe boeken

Deze week heb ik dan wel weer wat meer boeken mogen ontvangen, waardoor mijn TBR weer ongeveer gelijk staat.

Op dinsdag krijg ik twee boeken binnen: De zon is ook een ster en Een miljoen werelden met jou. Op woensdag ligt Een goede start in de brievenbus (van de schrijfster van Appeltaart van hoop)

Op vrijdag win ik een boek bij de verloting (heb ik al verteld dat Van Piere de leukste boekhandel ever is? Echt, stem op Meriam voor de boekverkoper van het jaar!). Ik won de Engelse editie van Aristotle and Dante discover the secrets of the universe. Dit boek komt binnenkort ook in het Nederlands uit en ik ben heel benieuwd! Thuis lag een recensie-exemplaar van Zoeker (Veronica Rossi) op mij te wachten.

Op zaterdag was dus het event en daar was boeken ruilen, maar ik gaf ze eigenlijk gewoon weg. Wel kocht ik bij de bieb in de verkoop een hardcover, puur en alleen om te kunnen ontleden op mijn blog. Thuis lag er wel een pakketje op mij te wachten met daarin De bronzen sleutel, het nieuwe magisterium deel. Ik vind het nog steeds zo jammer dat ze de geïllustreerde covers niet gebruiken.

Ik deed deze week ook wat boeken weg, dus ik vind het niet zo erg dat er weer wat boeken bij zijn gekomen.

Blogpost

Aankomende week dus veel werken, maar ik hoop in mijn vrije tijd er om heen wel veel te kunnen lezen en bloggen. Tot volgende week!

 

Divider

Liefs, Emmy

Volg Zon en Maan: Bloglovin' / Facebook / Goodreads / Instagram / Twitter

Tags:

Divider

7 responses to “Dagboek: Buiten leven met veel boeken

  1. Ik blijf die sneakers echt geweldig vinden. Durf ze niet zo goed bestellen omdat ik niet weet of het gaat uitkomen met mijn steunzolen maar op dat kleine (én jammer genoeg vrij belangrijke) detail na zouden ze me wel op het lijf geschreven zijn. Gisteren heb ik trouwens een nieuw hoedje tegen de zon gekocht. Vandaag ging ik met een sjaal rond mijn nek én hals (heeft meer effect als zonnecrème) naar de winkel. Het hoedje vliegt jammer genoeg meteen weg bij het minste rukje wind dus daar ga ik nog even een oplossing voor moeten bedenken. Eind deze week heb ik alleszins de perfecte oplossing tegen het snel verbranden … ik blijf gewoon vier dagen binnen en doe mee aan de leesmarathon van Blossom Books. Misschien komt het er zo wel nog eens van om wat meer te lezen.

  2. Supergave sneakers!!! En ik ben heel benieuwd welke boeken je kocht bij bookdepo? Ik ben niet nieuwsgierig ofzo, lol hahahaha.

    Ik HAAT dit warme weer. We hebben de tuin op het zuiden en de hele dag de zon erop staan. Daarnaast nog twee grote lichtkoepels in de aanbouw vh huis dus je gaat hier echt kapot binnen. Milan werd gisteravond huilend wakker, was zeiknat van het zweten in bed. Het is vreselijk hier in de zomer en voor mij hoeft het echt niet! We gaan 1 juli naar mallorca, daar zal het ook wel lekker warm zijn, maar toch heb ik er in het buitenland niet zo’n last van als hier. Maar van mij mag het gewoon rond de 20 graden zijn met een zonnetje en af en toe bewolking..

Geef een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.