Misschien ooit (Maybe #1) – Colleen Hoover

Geplaatst op 15 mei 2017 door Emmy in Boeken, Recensie / 2 Comments

Misschien ooit (Maybe #1) – Colleen HooverMisschien ooit door Colleen Hoover
Ook door deze auteur: Onvoorwaardelijk
Serie: Maybe #1
Uitgever: Zomer & Keuning | Januari 2016
Genres: New Adult, Contemporary, Romantiek
Aantal pagina's: 377
ISBN: 9789401905770
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

Er zijn van die momenten dat het leven niet doet wat je wilt. Daar kan de 22-jarige Sydney over meepraten. Ze heeft het allemaal:
een studie, een baan en een leuke vriend.
Tot laatstgenoemde vreemdgaat. Ja, je hoort het goed: hij doet het met een of andere bimbo. Dat is dus einde relatie. Punt.

Hoewel Sydneys hart gebroken is, raakt ze al snel in de ban van haar buurman, Ridge, die ’s avonds op zijn balkon gitaar speelt. Ze kan haar ogen niet van hem afhouden als hij zo gepassioneerd muziek maakt. Wanneer ze met elkaar in contact komen, klikt het onmiddellijk. Maar Ridge heeft al een vriendin: Maggie. Het kan dus niets worden tussen hem en Sydney. Of misschien toch, ooit?

Veel new adult liefhebbers zijn er over uit; Colleen Hoover is de koningin op dat vlak. Zo werd Misschien ooit door velen hun grote favoriet genoemd. Een boek wat hen in hun hart geraakt had en weer net zo prachtig was als alle anderen. Zelf heb ik nog niet zo veel ervaring met mevrouw CoHo; ik las alleen Oprecht, die ik best leuk vond. Want ik ben niet zo’n grote new adult fan.

Misschien ooit gaat over Sydney, wiens wereld compleet instort. Op haar verjaardag nog wel! Wanhopig trekt ze in bij de jongen die haar de afgelopen weken betoverde door muziek te maken op het balkon. Maar Ridge heeft al een vriendin, een hele leuke nog wel, al is de aantrekkingskracht ontzettend aanwezig. Zullen ze ooit bij elkaar komen? Of blijft Sydney rondlopen met een gebroken hart?

Wat ik eigenlijk vooral tof vond aan het eerste boek wat ik van Colleen Hoover las, was dat kunst en cultuur een rol speelt. Ook in dit boek is dit het geval; muziek! Ook ditmaal wordt het gekoppeld aan een (aantal) problemen die een hindernis vormen voor de personages. En dit blijft niet beperkt tot ‘hij heeft al een vriendin’. Ik ben blij dat er door dit culturele aspect een extra dimensie in het boek zit en het geen oppervlakkig liefdesromannetje is geworden.

Seks speelt geen grote rol in het boek; wel een bepaalde aantrekkingskracht. Dit vond ik prettig, al werd er soms wel behoorlijk om elkaar heen gedraaid. Dit heb ik echter niet als vervelend ervaren. De personages wisten mij immers helemaal mee te slepen in hun problematiek. Ik was dan ook erg blij dat de personages echt een eigen karakter hadden en niet teveel op de karakters uit haar andere boek leken. Daar was ik namelijk wel erg bang voor. (Ik heb sowieso al snel het vooroordeel dat alle New Adults op elkaar lijken, wat andere lezers ongetwijfeld ook over Young Adult zullen zeggen).

Hoewel de personages meeslepend waren en hun ervaringen me echt wel wat deden, had ik toch meer emoties gehad. Ik had verwacht dat dit echt een hartverscheurende tranentrekker zou worden en daar was ik ook op voorbereid. Dit bleef voor mij in ieder geval uit. Ik had geen enkel moment het gevoel alsof er zich een brok in mijn keel aan het vormen was; ik las dit boek expres thuis in verband met mogelijke ugly cry, maar deze angst was nergens voor nodig. Ergens vind ik dat heel jammer; ik had het liefst een mokerslag gehad van dit boek.

Ik had verwacht dat ik keihard zou moeten huilen om Misschien ooit.

Toch is het een goed boek. Het is prachtig geschreven met een meeslepende schrijfstijl en een degelijk plot. Niet het meest originele boek wat er te vinden is, maar wel goed opgezet. De personages waren overtuigend, maar de tranen bleven uit. Al met al een fijn boek.

four-stars

Tags: , , , , ,

Divider

2 responses to “Misschien ooit (Maybe #1) – Colleen Hoover

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.