Onvoorwaardelijk – Colleen Hoover

Geplaatst op 15 juli 2015 door Emmy in Boeken, Recensie / 4 Comments

Onvoorwaardelijk – Colleen HooverOnvoorwaardelijk door Colleen Hoover
Ook door deze auteur: Misschien ooit
Uitgever: Zomer & Keuning | juni 2015
Genres: New Adult, Romantiek, Contemporary
Aantal pagina's: 302
ISBN: 9789401905169
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

Onvoorwaardelijk, de emotionele rollercoaster van New York Times-bestsellerauteur Colleen Hoover! Als Tate haar nieuwe buurman Miles ontmoet weet ze zeker dat het geen liefde op het eerste gezicht is. Zelfs 'vrienden' is een groot woord. Het enige wat ze gemeen hebben, is een ongekende wederzijdse aantrekkingskracht. Miles wil geen liefde, Tate heeft geen tijd voor liefde, dus blijft over: seks. Miles heeft wel twee voorwaarden waar Tate zich aan moet houden: geen vragen over het verleden en geen verwachtingen voor de toekomst. Kan Tate dit volhouden? En wat houdt Miles voor haar verborgen?

Ik doe deze maand mee met de blogtour ter promotie van het boek Onvoorwaardelijk van Colleen Hoover. Een new adult van een auteur waar ik nog niks van gelezen had.. New Adult, een genre waar ik me tot op heden nog niet echt in thuis voel. Zou dat überhaupt goed gaan komen, of zou ik eindigen als de enige die zwaar kritisch is en weinig lol beleefd heeft aan dit boek. Gelukkig bleken al deze zorgen ongegrond. Eindelijk een new adult waar ik wel van heb genoten! YES

Onvoorwaardelijk gaat over Tate (23) en Miles (25) die elkaar leren kennen via de broer van Tate. Ze besluiten een puur lichamelijke relatie aan te gaan, seks, waarbij ze een aantal regels opstellen. Nu vragen regels er vaak om, om gebroken te worden. En dat is bij dit boek natuurlijk ook het geval.

Het verhaal bestaat eigenlijk uit twee plotlijnen; het heden tussen Tate en Miles en het verleden, waarin langzaam maar zeker het dramatische verleden van Miles uit de doeken wordt gedaan. En ik moet zeggen dat het juist dat gedeelte was dat het boek zo sterk maakte. De rauwe, lelijke en daarom zo prachtige manier van zijn verhaal, maakte het emotioneel en tastbaar. De verandering in schrijfstijl maakte het dat Miles tot leven kwam, en niet slecht wat inkt op papier bleef. De relatie tussen Tate en Miles interesseerde me eigenlijk helemaal niet zo veel, het was voornamelijk dat ik wilde weten waarom hij zo gebroken was. Het was ook een plus dat de personages dit keer niet allebei een dramatisch verleden hadden, want daar ben ik ondertussen wel een beetje klaar mee. Er was nu een fijne balans die de personages echt goed heeft gedaan. Geen preutse en emotioneel beschadigd meisje en een destructieve jongeman, maar gewoon een normale meid en een jongen die zijn verleden nooit heeft kunnen afsluiten. En geloof me, je wilt weten wat dat is. NU.

Ik heb me erg vermaakt met het verhaal en de schrijfstijl van Colleen is me erg bevallen. Zou ik dan eindelijk gevallen zijn voor het New Adult genre? Ik denk dat het nooit mijn favoriete genre zal worden, als er geen fantasy elementen in zitten, maar ik moet eerlijk bekennen dat Onvoorwaardelijk me echt heel goed bevallen is. Ik kan niet wachten op het lezen van – naar het schijnt nog betere – eerdere boeken Colleen Hoover. Want dit boek is me echt goed bevallen!

four-stars

Tags: , , , , ,

Divider

4 responses to “Onvoorwaardelijk – Colleen Hoover

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.