Droomwandelaar 1: Aurora – Inge Pietjouw

Geplaatst op 21 mei 2017 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

Droomwandelaar 1: Aurora – Inge PietjouwDroomwandelaar 1: Aurora door Inge Pietjouw
Ook door deze auteur: Wolvenvuur
Uitgever: Zilverspoor | Januari 2017
Genres: Young Adult, Mythologie, Fantasy
Aantal pagina's: 319
ISBN: 9789463080743
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

Finna staarde in de vlammen die langzaam aan het drakenschip likten.
Ze wist zonder het te zien dat het noorderlicht feller dan ooit aan de hemel danste.
Een traan gleed over haar wang.
'Ik zal je vinden, Thora,' fluisterde ze.

Wanneer haar vader en zus na een lange winter niet terugkeren naar huis en doodverklaard worden, stort Finna's wereld in. De sfeer in Odinsveld, waar haar vader hoofdman was, wordt steeds grimmiger nu de nieuwe hoofdman het kleine dorp aan het diepblauwe fjord met strakke hand regeert.

Finna droomt steeds over haar zus en die dromen lijken alsmaar levensechter. Wanneer ze op een ochtend wakker wordt met Thora's wolvenspeld in haar hand, weet ze het zeker. Haar zus leeft! Niemand gelooft haar, zelfs haar beste vriend Jor niet, maar Finna besluit haar dromen achterna te jagen.

Droomwandelaar is het eerste deel van een magisch epos dat zich afspeelt in het mysterieuze Noorden. Samen met de wolf Loki, de raaf Mu en andere vrienden neemt Finna het op tegen trollen en een vijand die gevaarlijker is dan ze ooit had gedacht.

Toen ik Droomwandelaar 1: Aurora kreeg opgestuurd, wist ik eigenlijk niet zo goed wat ik moest verwachten. Ik lees niet zo vaak de achterflap en begon dus vrij blanco met lezen. De voorkant riep fantasy, maar had wat mij betreft wat netter uitgewerkt kunnen worden. Al snel merkte ik echter dat de inhoud mij erg aansprak.

Als haar zus Thora en haar vader niet terugkomen van hun tocht, waant iedereen ze voor dood. Finna kan dit echter niet geloven en blijft volhouden dat het stamhoofd en zijn dochter nog in leven zijn, zeker als ze na een van haar vele dromen wakker wordt met Thora’s speld in haar handen. Finna besluit haar zus te gaan zoeken en krijgt daarbij de hulp van haar vrienden. Maar de weg is gevaarlijk en vijanden treffen haar pad.

Het boek begint met een noodlottige verhaal van Thora en ik vind haar meteen een ontzettend leuk karakter. Een beetje zuur dus als blijkt dat zij niet de hoofdpersoon is, maar haar zusje Finna. Aan Finna moest ik even wennen, maar al snel vond ik het ook een erg prettige hoofdpersoon. Ze weet wat ze wilt en durft de strijd aan te gaan, ook al weet ze dat ze niet de sterkste is.

Maar wat ik vooral heel erg gaaf vond was het gebruik van de Noorse mythologie. Ik ben namelijk dol op Keltische, Noorse en Germaanse geschiedenis, dus bij voorbaat viel dit boek al in mijn straatje. Het zat vol herkenbare begrippen en namen, zonder dat ik de indruk kreeg dat mensen die er weinig vanaf weten er niks van zullen snappen. Dat is knap, want vaak gaat dit fout.

Het avontuur is vlot, de personages zijn overtuigend en het boek heeft een passende climax die zowel afgerond aanvoelt als vraagt naar meer. De laatste tijd bemerkte ik bij veel fantasyboeken van eigen bodem dat het boek amper een climax heeft en meer een inleiding lijkt te zijn, Droomwandelaar doet niet mee aan die trend. De climax is duidelijk aanwezig en heeft de nodige en passende gevolgen. Het einde is wel deels open, maar ik heb wel echt het idee dat er een avontuur is afgerond. Fijn!

Ik had weinig moeite met in het verhaal komen en ik vind Droomwandelaar in z’n geheel een erg prettig boek. Het bevat mythologische elementen, avontuur en een vleugje fantasy, zonder dat een van de drie te overheersend wordt.

Droomwandelaar bevat een goede balans tussen avontuur, mythologie en fantasy

Ik heb genoten van Droomwandelaar en ik denk dat het een van mijn favoriete boeken van deze uitgever van de laatste tijd is. Het Noorse aspect heeft mij aangenaam verrast en het geheel was kloppend, werd goed afgerond en smaakt naar meer.

four-stars

Tags: , , , , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.