Wolvenvuur (Droomwandelaar #2) – Inge Pietjouw

Geplaatst op 28 september 2018 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

Wolvenvuur (Droomwandelaar #2) – Inge PietjouwWolvenvuur door Inge Pietjouw
Ook door deze auteur: Droomwandelaar 1: Aurora
Serie: Droomwandelaar #2
Uitgever: Zilverspoor | Augustus 2018
Genres: Young Adult, Fantasy
Aantal pagina's: 361
ISBN: 9789463081306
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

Heel langzaam flakkerde de aurora. Eerst aarzelend, toen in volle overgave. 'Hoog in de lucht dansen twee wolven samen de nacht door. Hun staarten veroorzaken het noorderlicht. Dat noemen wij het wolvenvuur.'

In het hoge Noorden probeert Vikingmeisje Thora een nieuw leven op te bouwen. Maar ook in Tyrgard gebeuren vreemde dingen. De trollen roeren zich opnieuw. Het mysterieuze Rendiervolk waarschuwt voor de vrouw van ijs, die weer over het land dwaalt. En in het woud vindt Thora een wolvenwelpje met wie ze in haar hoofd kan praten.

Wanneer haar zusje Finna van de aardbodem verdwenen blijkt te zijn, moet Thora haar angsten opzij zetten om voor eens en voor altijd af te rekenen met haar vijanden. Als de raaf van Odin zich er ook nog mee komt bemoeien, weet Thora dat ze niet zomaar aan haar verleden kan ontsnappen.

Onlangs is het tweede boek van Inge Pietjouw, Wolvenvuur, verschenen en ik kreeg de vraag of ik het boek wilde recenseren. Ik was namelijk best wel enthousiast over het eerste deel, wat mede kwam door de vele Noorse invloeden, met een vleugje Keltische mythologie. Daar hou ik immers enorm van! Ik noemde het boek een goede balans tussen fantasy en avontuur en dat zorgde voor aardig wat verwachtingen voor dit vervolg. Toen ik het boek in handen kreeg, zag ik ook nog eens dat mijn quote op het boek stond. Zo gaaf!

Vikingmeisje Thora probeert met haar familie een nieuw leven op te bouwen in Tyrgard. Maar ook daar gebeuren en vreemde en gevaarlijke dingen, zoals de trollen die opnieuw aanvallen. Als het mysterieuze en rondtrekkende Rendiervolk waarschuwt voor een vrouw van ijs, staat Thora meteen op hoog alert. Gelukkig vindt ze in het bos een wolvenwelpje waarmee ze meteen een sterke band heeft. Zo sterk dat ze met elkaar kunnen communiceren. Een spannend avontuur volgt, waarin zowel Thora als haar verdwenen zusje Finna een grote rol in spelen. Hierbij maken ze kennis met bijzondere krachten en hulp uit mythologische hoek.

Het was al een tijd geleden dat ik het eerste deel van de Droomwandelaar serie, Auroralas en ik was een beetje bang dat ik – net als bij vele andere fantasyseries – ik helemaal niet zo makkelijk alles terug zou kunnen halen. Gelukkig ging dit eigenlijk supervlot. Inge Pietjouw weet heel slim terug te blikken naar het vorige deel zonder dat dit geforceerd overkomt, en geeft de lezen daardoor net voldoende houvast om alles weer omhoog te halen.

De plot is avontuurlijk en loop logisch in elkaar over. Dat is echt wel knap, want veel fantasy heeft de neiging om te overdreven te worden, of elementen te krijgen die veel te ver gezocht zijn. Wolvenvuur blijft bij de basis, maar haalt daar juist zijn kracht uit. Het boek is overtuigend en voelt daardoor verrassend compleet aan. Hierdoor krijg je ook meer ruimte om de hoofdpersonages beter te leren kennen en hun gebruiken onderdeel te laten worden van de setting. En die setting vind ik – als Vikingliefhebber – erg prettig. Ik moest lachen om de gekke kreten en herkende veel van de Noorse mythologie terug. Wederom zonder dat het er te dik op werd gelegd of dat het niet echt paste. Daar ben ik echt blij mee!

Wolvenvuur leest lekker weg, ook qua taal. Het verhaal was meeslepend en ik was keer op keer benieuwd wat Thora zou gaan meemaken. Ik vond het leuk welke ontwikkelingen zij doormaakte, ook al waren ze best voorspelbaar en misschien ergens ook een tikkeltje cliché. Het werkte echter wel en paste bij de rode draad van het verhaal en het gaf het verhaal natuurlijk ook wat meer fantasy-elementen. Het geheel is een interessante en aantrekkelijke mix tussen historie, fantasy en avontuur. And I like it! 

Ik heb me erg vermaakt met het lezen van Wolvenvuur en ik vloog door het boek. Daarnaast is een tweede boek niet altijd sterker dan het eerste deel, maar Inge Pietjouw is er in geslaagd. Het is duidelijk te lezen dat de auteur deze wereld compleet beheerst en ook nog eens beter is geworden. En dat is natuurlijk iets wat je alleen maar kunt aanmoedigen!

Wolvenvuur is een overtuigende mix tussen fantasy, Noorse mythologie en een flinke dosis avontuur.

Al met al heb ik genoten van Wolvenvuur. Het las lekker vlot weg en het heeft mijn verwachtingen overtrokken. Het is gewoon een prettig avontuurlijk fantasyverhaal met historische en mythologische invloeden waar ik sowieso al een klik mee heb. Wat dat betreft waren een groot aantal elementen een schot in de roos.

four-stars

Tags: , , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.