Dagboek: 7 dagen werken is.. best wel veel?

Geplaatst op 10 september 2018 door Emmy in Persoonlijk / 1 Comment

Dit was echt een terrorweek. Ik heb alle zeven dagen gewerkt en nu ben ik een beetje op. Gelukkig is komende week iets rustiger. Ietsjes. Nog twee waken heb ik het echt behoorlijk druk en dan wordt het langzaam wat minder.. gelukkig. Ik kijk zo uit naar vrije dagen.. haha

Maandag

Geen Rotterdam vandaag, maar extra werken. Mijn collega heeft een ongelukje gehad en ik val voor haar in. Ik regel heel veel; BHV training, een niet werkende computer.. Ik schrijf blogposts en lees een boek proef. Zo gek om even niet aan Supernerd te schrijven. Hij gaat nu naar proeflezers en dat vind ik vet spannend, natuurlijk!

We hadden het over fanfics over ons D&D verhaal.

Dinsdag

Vanaf deze dinsdag zal ik tot het eind van het jaar extra invallen op de jeugdbibliotheek. Vet leuk! De tijd vliegt voorbij, vooral het laatste halfuur als er opeens een 5 havo klas in de bieb staat. Daarna fiets ik niet naar huis, maar spreek ik met iemand van de universiteit voor een onderzoek waar ik aan meewerk. Rond 6 uur ben ik thuis en echt kapot moe. Ik poets nog wat kaarsen en doe rustig aan… Zo lees ik bijvoorbeeld een boek uit wat ik proeflees.

Woensdag

Een vrije ochtend, en hard nodig ook. Ik begin met een wandeling, waarbij ik boodschappen doe en een bestelling op de post doe. Daarna lees ik wat en kijk ik wat tv, en dan stap ik (heel lui) in de auto om naar het werk te gaan.

Werk is echt heel druk, dus ik ren mezelf een paar keer voorbij. In de avond wil ik dan eigenlijk niet meer weg, omdat D&D niet doorgaat en ik daar zo’n zin in had. Rob sleept me mee en uiteindelijk heb ik een heel gezellig avond.

Ik pas toch perfect tussen de Wemels?

Donderdag

Hoewel ik dit jaar dus geen les geef, ben ik in de mediatheek natuurlijk wel super betrokken met het onderwijs. Aan het begin van het jaar gaan de leesconsulent en mediatheek medewerkers langs in de brugklassen om alles uit te leggen. Vandaag is het mijn taak. Ik doe er drie, waar ik extra boeken voor mee naar school sleep.

De eerste les is echt superleuk; ik klets bijna de hele les over boeken en laat alle boeken die ik mee heb zien. De tweede les is… Tja.. Snel. De docent had niet op me gerekend (er was een leswisseling) waardoor ze eigenlijk geen tijd wilde vrijmaken. De derde was weer fantastisch; ik kreeg de hele les en heb super veel toffe boeken kunnen aanraden. Wat kan ik van dit werk genieten, zeg!

Ik zou eigenlijk vier lessen doen, maar er is er een verplaatst naar morgen. Nu doe ik er morgen twee en volgende week nog 1.
Na werk is het tijd om door te rijden naar het zwembad. Het zwemmen is echt superlekker; ik ga als een speer en voel me tevreden moe aan het eind. Sinds deze week zijn er ruimere openingstijden nu het buitenbad overkapt is. Heerlijk en zo veel praktischer voor mij!

Rond half 6 ben ik thuis en zak ik lekker op de bank. We eten makkelijk vandaag en daarna kijk ik de nieuwe aflevering van Expeditie Robinson. Ik hou er intens van, al ben ik minder enthousiast aan het worden. Ach, het is leuk als een soort van achtergrond. Helaas krijg ik mijn boek niet uit… Pfff… zo langzaam voor mijn doen! Hopelijk morgen!

Vrijdag

En weeeer een werkdag. Vandaag heb ik behoorlijk wat dingen om te regelen. Mailtjes, weer twee klassenbezoeken en een systeem wat niet werkt en wat andere biebzaken. Ook heb ik eigenlijk alle recensies die ik kon maken (ik las zo weinig de afgelopen weken!) al af en Supernerd ligt bij proeflezers.. Dus dat is een gek gevoel. Opeens heb ik tijd over, ofzo? Dus is het mijn voornemen om te beginnen met de theorie van mijn BHV cursus als ik weer op mijn plek zit. Maar voor ik op mijn plek zit, heb ik echt genoeg te doen en te regelen.

Leuke dingen van vandaag:

– Een van mijn leerlingen is dankzij mij begonnen met een bookstagram

– Leerlingen die gewoon even komen chillen en kletsen

– Met de leesbeesten uit eten.

-De leesclub. Man wat was het weer gezellig! En druk.

We hebben dikke keuzestress… Pfffff.

Zaterdag

Vandaag werken. Was heftig, want migraine en open monumenten dag. Dus hele dag vet veel prikkels. Pfffffff.

Zondag

Nog steeds koppijn. 7e dag werken, maar gelukkig ging het redelijk en was het minder druk. Maar ik ben wel kapot nu. In de avond doe ik nog wat kleine dingetjes en dan ga ik sporten en douchen. En vroeg naar bed want morgen moet ik om 9 uur in het ziekenhuis zijn.

Gelezen

Deze week was niet zo’n goede leesweek. Ik had het natuurlijk heel erg druk, dat helpt ook niet echt. ‘S Avonds was ik vaak te moe, of mijn concentratie was weg. Daarnaast was het ook niet echt een heel vlot boek was ik las. Zwartkracht, trouwens.

Ik las wel nog Damn, Honey. En die had ik binnen een paar uur uit.

Daarna begon ik in De liefdesbrieven van Adelard en Lily en die lees wel lekker weg. Krijg hem alleen niet uit. Jammmerrr… Dan maar mogen meenemen naar Rotterdam.

Haul

Deze week heb ik vier boeken toegevoegd aan mijn verzameling. Allereerst Een nieuwe dageraad van Alwyn Hamilton, welke ik kreeg van LS Amsterdam. Thanks!

Daarnaast kreeg ik een heel toffe box van Anderwereld. Binnenkort plaats ik mijn volledige unboxing, dus ik laat nog even in het middel welke boeken er in zaten. Als je me op instagram volgt heb je ze al zien langskomen.

Blogposts

Tot volgende week!

 

Tags:

Divider

One response to “Dagboek: 7 dagen werken is.. best wel veel?

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.