Nieuwe vrienden (Giant days) – John Allison

Geplaatst op 6 september 2018 door Emmy in Boeken, Recensie / 1 Comment

Nieuwe vrienden (Giant days) – John AllisonNieuwe vrienden door John Allison
Illustrator: Lissa Treiman, Max Sarin
Serie: Giant Days #1
Uitgever: De Fontein | Juli 2018
Genres: Young Adult, Graphic Novel
Aantal pagina's: 223
ISBN: 9789026146459
Uitgave: Paperback
Goodreads
five-stars

Nieuwe vrienden is het eerste deel in de briljante en verslavende graphicnovelserie Giant days, geïllustreerd door Lissa Treiman en Max Sarin.

Susan, Esther en Daisy zijn huisgenoten. Al een hele week, en dat komt goed uit, want zonder Daisy en Susan was Esther allang één grote puinhoop geweest, en zonder Esther en Susan was Daisy nooit van haar kamer af gekomen. Susan redt zich overigens prima. Vindt ze. Zolang ze McGraw maar niet tegenkomt. Dit is het leven: doen alsof je volwassen bent, je eigen crappy beslissingen nemen en er wat van proberen te maken. Met je vrienden. En met humor.

Ik ben dol op graphic novels, dus toen dit boek werd aangekondigd en ik las waarover het zou gaan stond ik te stuiteren. Giant days – Nieuwe vrienden zou echt helemaal mijn ding worden en ik ben dan ook zo blij dat ik dit boek mag recenseren van uitgeverij De Fontein. Thanks! Maar voor 15 euro is dit ook geen duur boek, want het is een dikke graphic novel en volledig full colour. Wauw! De tekenstijl sprak me ook meteen aan, dus je kunt je vast wel voorstellen dat ik alles uit mijn handen liet vallen om dit boek te kunnen lezen!

Giant days is een graphic novel serie en het eerste deel heet Nieuwe vrienden en bestaat uit de eerste acht issues (hoofdstukken) gebundeld in een boek. John Allison schreef het en Lissa Treiman illustreerde alle titelpagina’s en de eerste zes hoofdstukken, waarna Max Sarin het overnam. Het verhaal gaat over Susan, Esther en Daisy, die alle drie net zijn begonnen aan de universiteit en samen een huis delen. Ze zijn nu al besties. Nou ja, al een hele week, want zo lang delen ze al een huis. Zonder elkaar waren ze een grote puinhoop geworden, al vind Susan dat ze zichzelf prima redt. Zolang ze McGraw maar niet tegenkomt. Ze moeten maar doen alsof ze volwassen zijn, met al die keuzes die ze moeten maken. Fake it ’tll you make it. 

Ik vond Nieuwe vrienden meteen al hysterisch grappig en tijdens het lezen heb ik geregeld foto’s gemaakt van grappige situaties om naar mijn vrienden te sturen. Steeds vroeg ik me af welke van de drie vriendinnen nou mij was en wie de rest. Elke keer weer kwam ik weer een situatie tegen die zo herkenbaar was, of waar ik precies zo op zou reageren. Hilarisch gewoon! Esther, Susan en Daisy vond ik alle drie superleuk, omdat ze nerdy, een beetje vreemd en toch dicht bij zichzelf bleven. Mijn ultieme spirit animals, dus! Ik vond het zo tof dat ze situaties tegenkwamen die je als student ook tegen zou kunnen komen. Ik vind het bijna jammer dat ik niet op kamers heb gezeten en dat ik niet meer studeer. Wat ik echt heel tof vond, is dat geen van de personages overdreven perfect is. Hun imperfectie maakte het grappig en herkenbaar, waardoor ik me heel goed in kon leven in de meiden.

Als je denkt dat nieuwe vrienden echt maar een uurtje vermaak is omdat het een comic is, kom je bedrogen uit. Het is serieus een dik boek en ik was er echt een aantal uur zoet mee. Het boek bestaat namelijk uit acht hoofdstukken, die eerder als losse issues zijn uitgegeven in het buitenland. Soms was dit wennen, want wij zijn natuurlijk gewend om boeken te lezen waarin hoofdstukken vrij vloeiend op elkaar overgaan. Zo nu en dan voelde Nieuwe vrienden een beetje hak op de tak, alsof we plots een hele tijd verder waren en ik wat zaken had gemist.

Maar dat is echt het enige waar ik eigenlijk over kan zeuren. Ik vond Nieuwe vrienden namelijk fantastisch. De tekeningen lagen me, het boek was hardop lachen grappig en ik heb me er uren mee vermaakt. Het is dan ook een graphic novel die ik iedereen zou willen aanraden en vele mensen aan zal trekken vanwege de herkenbare en grappige situaties.

Nieuwe vrienden zorgde er geregeld voor dat de tranen van het lachen van mijn wangen rolde.

Nieuwe vrienden is een fantastische graphic novel met kleurrijke tekeningen en herkenbare personages. Het boek is grappig en is dik genoeg om een aantal uur flink leesplezier. En voor de prijs van 15 euro is dat een fantastische deal.

five-stars

Tags: , , , ,

Divider

One response to “Nieuwe vrienden (Giant days) – John Allison

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.