Aankondiging: YALFU @ Utrecht

Geplaatst op 8 september 2018 door Emmy in Evenement / 2 Comments

Ik ben dol op Young Adult events en het liefst zou ik naar ze allemaal gaan… En omdat ik weet zeker dat YALFU in Utrecht een evenement gaat zijn die je niet wilt missen. Kan ik je overtuigen om ook te komen? Lees dan verder om alle ins en outs te lezen!

Waar en wanneer

Op zondag 23 september zal Tivoli in Utrecht omgebouwd zijn tot een waar Young Adult Walhalla, want dan vindt het Young Adult Literature Fesitval Utrecht plaats. Tussen 13.30 en 16.30 uur kan jij toffe schrijvers ontmoeten, goodies scoren en nog veel meer leuks doen. Tivoli is gemakkelijk te bereiken vanaf het centraal station en dit is het adres:

TivoliVredenburg

Vredenburgkade 11
3511 WC Utrecht

 

Supergoed bereikbaar, dus.

Tickets kosten 20 euro per stuk en daarvoor krijg je niet alleen een kans om een aantal toffe auteurs te ontmoeten en je boeken te laten signeren, maar ook een goodiebag met een waarde van 50 euro. VIJFTIG EURO. Er zitten namelijk sowieso twee boeken in, waaronder De laatste magiër

Wil je dit niet missen? Koop dan hier je ticket. 

Wat is er te doen?

Je kunt auteurs ontmoeten en je boeken signeren en er zijn wel tien kraampjes waar je toffe goodies kunt kopen.

De geestelijk moeder van Simon Spier, Becky Albertalli komt om haar boeken te signeren en om haar fans te ontmoeten. Becky is echt een fantastisch mens, dus pak je oreo’s en geef haar een knuffel.

Ook Buddy Tegenbosch, piloot en spannende boeken schrijver extraordinaire komt langs. Ik aas nog steeds op Livestream want zijn eerdere boeken vond ik fantastisch en tijdens het laatste schoolbezoek hier op mijn werk heeft hij me enorm lekker gemaakt naar dit boek.

Vervolgens zullen Tiny Fischer en Sophie Pluim hun nieuwste boek presenteren. Bij Blossom Books verschijnt namelijk een prachtige uitgave van Romeo & Julia en ik denk dat ik het boek niet kan weerstaan als ik hem in het echt kan zien.

Ken je Margje Woodrow al? Zij schrijft superspannende jeugdthrillers die ik echt van kaft tot kaft heb verslonden. Het is altijd een feestje om haar te ontmoeten, want Margje is echt heel erg spontaan.

Tot slot komt ook Erna Sassen langs. Zij schreef onder andere het boek Er is geen vorm waarin ik pas. Dit boek wordt hier op school graag gelezen en zelf wil ik hem ook enorm graag lezen.

Oh, en wist je dat Edward van de Vendel de dag zal presenteren? Hij heeft fantastische boeken geschreven (als je van Simon houdt, dan vind je Oliver misschien heel tof!) en kan echt heel fijn presenteren. Je zal in ieder geval niet in slaap vallen van verveling!

De stands: Till& Dill, Dutch Venture Publishing, Juni Jars, Proud Book Junk, Romemadecandles, Godijn Publishing, Hebban, Boox en Letters & Lights. YEAH. Kom toffe items scoren!

Waarom mag je dit niet missen?

Misschien denk je nu ‘Becky heb ik al gezien’, ‘Ik vond Simon niet leuk’ of ‘Phoe, zo ver weg’. Utrecht is centraal; centraler kan haast niet. Je hoeft niet heeeel vroeg op en de kaartjes zijn best betaalbaar voor wat je er voor terug krijgt (BOEKEN)! Daarnaast zijn dit soort evenementen vooral heel erg gezellig. Het is een ideaal moment om nieuwe vrienden te maken of om bookish friends weer terug te zien. Ik vind het zelf altijd intens gezellig.

Het is voor mij niet alleen omdat je boeken krijgt of een krabbel en een foto, maar vooral dat je op dit soort dagen ziet dat er zo ontzettend veel YA lezers zijn met zo veel passie. Die passie, daar hou ik van. Spread the booklove.

Zelf kan ik er jammer genoeg niet bij zijn; ik sta het hele weekend met een kraampje op Elfia en dat is veel te duur om even af te zeggen. Toch heb ik iemand weten te regelen die een Letters & Lights stand voor mij wil draaien: Esmee! Esmee is mijn redder in nood en bij haar kan je terecht voor alle toffe items die mijn webshop te bieden heeft. Pinnen kan natuurlijk gewoon; graag zelfs! Een ding is zeker; ik ben mega jaloers op iedereen die wel kan gaan!

Heb jij al een kaartje voor YALFU gescoord?

Tags:

Divider

2 responses to “Aankondiging: YALFU @ Utrecht

  1. Ik heb nog geen kaartje gekocht, maar dit artikel is wel echt heel fijn. Want ik zat nog heel erg te twijfelen. En nee, ik ga niet vanwege de laatste magiër. Hoewel dat boek echt fucking tof schijnt te zijn. Ik wist namelijk echt niet wat ik kon verwachten en wie er zouden komen. Alhoewel, Tiny Visscher komt natuurlijk die week daarvoor ook al in Noordwijk.

  2. Wat toevallig, dat boek heb ik vandaag net aan mijn mentale wil ik ooit lezen lijst-lijst gezet.

    Ik sta er trouwens ook met een kraampje, met mijn splinternieuwe totebags. Ik deel het kraampje met DVP. 🙂

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.