Cinder & Ella – Kelly Oram

Geplaatst op 20 juli 2020 door Emmy in Boeken, Recensie / 1 Comment

Cinder & Ella – Kelly OramCinder & Ella door Kelly Oram
Ook door deze auteur: Lang en gelukkig?
Uitgever: De Fontein | Juni 2020
Genres: Young Adult, Contemporary
Aantal pagina's: 368
ISBN: 9789026152207
Uitgave: Paperback
Goodreads
five-stars

Cinder & Ella is een bestseller in Amerika en Duitsland, en het eerste deel van een tweeluik.

Na maanden revalideren mag Ella eindelijk naar huis. Niet naar haar moeder, zij kwam om bij het auto-ongeluk, maar naar haar vader die ze nauwelijks kent. Hij woont in Hollywood met zijn nieuwe gezin, maar Ella’s stiefzussen zitten niet op haar te wachten. Ella mist haar moeder en blogvriend Cinder. Sinds het ongeluk heeft ze niks van zich laten horen, maar stiekem droomt ze van hem. Wat ze niet weet is dat Cinder haar ook mist, én de hotste acteur van Hollywood is…

Ik mocht van uitgeverij De Fontein een digitaal exemplaar van Cinder & Ella ontvangen. Een boek waar ik heel benieuwd naar was, maar ergens ook niet helemaal wist waar het over zou gaan. Uiteindelijk bleek het een fantastisch boek, voor fans van bijvoorbeeld Fangirl en kon ik er eigenlijk geen genoeg van krijgen.

Ella is op haar verjaardag aan het Dm’en met haar blogmaatje Cinder, als zij en haar moeder een ongeluk krijgen. Haar moeder overleefd het niet en na maanden revalideren komt Ella bij haar vader in Hollywood te wonen. Ella heeft er moeite mee haar draai weer te vinden, want niet iedereen zit te wachten op haar komst. Ella heeft het gevoel alles kwijt te zijn, maar misschien zal Cinder ontmoeten haar leven weer zin geven. Maar laat Cinder nu net een totaal ander iemand te zijn dan ze had verwacht.

Vanaf de allereerst pagina hield ik van Ella. Ze houdt van lezen, van bloggen en heeft een heerlijke persoonlijkheid. Ik leefde ontzettend met haar mee en ondanks dat niet alle situaties met betrekking tot haar herstel even realistisch overkwamen, vond ik het wel indrukwekkend.

Tuurlijk, Cinder & Ella is geen heel vernieuwend verhaal en het is vanaf het begin eigenlijk al duidelijk wat er zal gebeuren, dat nam echter niet weg dat ik er van heb genoten. Het deed me denken aan een aantal andere boeken waar ik nog steeds bij weg zwijmel; ik hou nu eenmaal van verhalen over nerds, online vrienden en comiccons, omdat het mijn verhaal had kunnen zijn. Dit zijn de contemporary verhalen waar ik van hou.

Waar ik vooral van hield was de ontwikkeling die de personages doormaakte. Ze maakten fouten en werden daarop gewezen. Hun acties hadden gevolgen.

Hoewel het verhaal heel schattig is, vond ik er ook een donkere kant aan zitten. En dat maakte dit boek echt wel heftig, maar daarom ook wel mooier. Nu zal Ella’s handicap absoluut geromantiseerd zijn en kan ik me niet voorstellen hoe het moet zijn om door te maken wat zij heeft doorgemaakt.

Waar ik vooral van hield is hoeveel kracht Ella haalt uit haar online band met Cinder. Zelf heb ik als tiener heel veel gehad aan mijn online contacten, omdat ik niet altijd goed in mijn vel zat en liever ontsnapte in een digitale Harry Potter wereld. En ook nu heb ik mijn vrienden voornamelijk online leren kennen. Ik word daar graag in boeken aan herinnerd.

Voor mij was Cinder & Ella een emotionele roller coaster waar ik intens van het genoten. Ik heb gehuild en gelachen en elk vrij moment van de dag wilde ik verder met lezen. Het was al een tijdje geleden dat ik dat gevoel bij een boek had ervaren.

Eén ding is zeker: ik ga zeker nog een fysiek exemplaar van dit boek aanschaffen.

Zeker lezen als je fan bent van: Fangirl, geekerella en Spoiler alert.

five-stars

Tags: , ,

Divider

One response to “Cinder & Ella – Kelly Oram

  1. Kristina

    Ik ben blij dat je het ook zo leuk vond mij heeft ook heel erg geraakt.. Je moet de tweede deel ook lezen: Happily ever after

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.