Lang en gelukkig? (Cinder & Ella #2) – Kelly Oram

Geplaatst op 13 augustus 2021 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

Lang en gelukkig? (Cinder & Ella #2) – Kelly OramLang en gelukkig? door Kelly Oram
Ook door deze auteur: Cinder & Ella
Serie: Cinder & Ella #2
Uitgever: De Fontein | Juli 2021
Genres: Contemporary, Romantiek, Young Adult
Aantal pagina's: 416
ISBN: 9789026156144
Uitgave: Paperback
Goodreads
three-half-stars

Lang en gelukkig? van Kelly Oram is het vervolg op Cinder & Ella, dat in Nederland en Vlaanderen lovend werd ontvangen. Een heerlijk en meeslepend verhaal voor iedereen van 13 jaar en ouder.
Eindelijk hebben Cinder – echte naam Brian – en Ella elkaar gevonden! Maar al gauw dringt de buitenwereld zich op. Brian is de hotste auteur van Hollywood en iedereen wil alles over hem weten. Dat merkt ook Ella, die plotseling – met brandwonden en al – in de belangstelling staat. Daarbij komt dat haar familie de relatie afkeurt. Is hun liefde sterk genoeg om de druk van de spotlights aan te kunnen? Of bestaat ‘lang en gelukkig’ alleen in sprookjes?

Cinder & Ella was een van de schattigste boeken die ik vorig jaar las. Dus wat was ik blij dat ik het vervolg, Lang en gelukkig? ook mocht lezen! Bedankt De Fontein, voor het toesturen van een exemplaar. Ik wist niet echt wat ik kon verwachten bij dit vervolg. De twee hebben elkaar immers gevonden.. beloofde dat soms trouble in paradise?

Cinder en Ella hebben elkaar helemaal gevonden. Maar Ella moet wennen aan alle aandacht die opeens op haar gericht is. Dat wordt niet door iedereen in dank afgenomen, waaronder haar familie. Is hun relatie daar wel tegen bestand, of is Lang en gelukkig alleen iets voor in sprookjes?

Ik hou van het koppel Brian (zoals Cinder echt heet) en Ella. Ze gaan echt voor elkaar en nemen elkaar hoe ze zijn. Beroemd en vol met brandwonden. In Lang en gelukkig? komen ze een aantal zaken tegen die hun relatie moeilijk maken. Toch had ik nergens het gevoel dat hun relatie echt op losse schroeven kwam te staan. En ik denk dat het boek daar eigenlijk ook helemaal niet over ging.

Een van de belangrijkste thema’s in het boek is namelijk zelfacceptatie. Ella heeft zo veel te maken wat anderen wel niet van haar denken, dat ze zichzelf eigenlijk bijna geen kans geeft om na te denken wat ze zélf nou van zichzelf vindt. Dit vond ik erg sterk aan het boek.

De plot van dit boek is niet zo groots. Het is meeslepend en lief en schattig, maar ook niet mega bijzonder. Ik vond deel 1 zelf leuker, maar ik ben ook wel weer blij dat ik nog net wat langer met de personages heb mogen doorbrengen.

Er gebeuren een hoop dramatische dingen in dit boek. Niet alles is even realistisch. En zoals ik al zei: nergens had ik echt het gevoel dat de drama gevolgen had voor de relatie tussen Brian en Ella. Het een romantisch en schattig verhaal zonder al te veel plot en vooral leuk wanneer je genoten hebt van boek één. Ben ik dan teleurgesteld? Nee. Eigenlijk niet. Het las lekker weg, was schattig en ik was even in een andere wereld. Een over de top onrealistische wereld waarin alles helemaal goed komt, maar soms is het lekker om zonder zorgen te zijn. Al is het maar even omdat je een boek leest.

three-half-stars

Tags: , , , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.